Kojamo sijoituskohteena

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö yli 55 vuoden kokemuksella. Tarjoamme vuokra-asumista ja asumisen palveluita Lumo-brändin alla suurimmissa kasvukeskuksissa. Tavoitteenamme on olla erinomaisesta asiakaskokemuksesta tunnettu ja hyvää taloudellista tulosta tekevä asuntosijoitusyhtiö. Kojamon sijoituskiinteistöjen käypä arvo oli 8,0 miljardia euroa 31.12.2023.

Sijoittamalla Kojamoon pääset mukaan yli 40 000 asunnon hajautettuun ja ammattimaisesti hoidettuun portfolioon Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa

Miksi sijoittaa Kojamoon?

Hajautettu ja ammattimaisesti hoidettu asuntoportfolio suurimmissa kasvukeskuksissa

Sijoittamalla Kojamoon pääset mukaan yli 40 000 vuokra-asunnon portfolioon Suomen seitsemässä suurimmassa kasvukeskuksessa. Portfoliomme muodostuu hyvin hoidetuista ja tasaista kassavirtaa tuottavista asunnoista keskeisillä sijainneilla. Noin 300 ammattilaistamme vastaa investoinneista, kiinteistöjen ylläpidosta ja korjauksista, rahoituksesta sekä erinomaisesta asiakaskokemuksesta. Suurena toimijana skaalaetu mahdollistaa kustannustehokkaan toimintatavan.

Vakaa osinkovirta ja pääoman kasvu

Kiinteistöportfoliomme kasvutavoitteen ja tuottopotentiaalin yhdistelmä tekee meistä kiinnostavan sijoituskohteen. Tavoitteenamme on jakaa osinkona 60 prosenttia kassavirrasta ennen käyttöpääoman muutosta (FFO), ja loput jätetään yhtiöön tukemaan kasvua. Tämän lisäksi omaa pääomaa kasvattavat arvonnousut kohteista, joissa on vielä arvostukseen liittyviä rajoitteita.

Vahva tase kasvun mahdollistajana

Voimme luoda kasvua uudisinvestointien kautta, ostamalla kokonaisia kiinteistöjä tai portfolioita sekä muuttamalla olemassa olevia kiinteistöjä asunnoiksi. Vahva taseemme ja monipuolinen rahoitusrakenteemme mahdollistaa kasvun ja kyvyn liikkua tarvittaessa nopeasti.

Rahoitusmarkkinoiden epävarmuuden takia emme toistaiseksi tee uusia investointipäätöksiä. Olemme sitoutuneet säilyttämään vahvan taloudellisen asemamme aktiivisin toimenpitein säästöohjelmamme avulla. Ennakoivilla toimenpiteillä varmistamme yhtiön kannattavuuden säilymisen ja rahoituksen hyvän saatavuuden kilpailukykyisin hinnoin. Meille on tärkeää varmistaa yhtiön ketterä reagointikyky sitten, kun tilanne markkinoilla paranee ja kasvumme jatkuu.

Megatrendeistä kumpuavat kasvumahdollisuudet

Kaupungistuminen jatkuu voimakkaana, ja väestö keskittyy tulevaisuudessa suuriin kaupunkiseutuihin. Lisäksi kotitalouksien keskimääräinen koko on pienentynyt vuosien mittaan lisäten vuokra-asuntojen kysyntää. Vuokralla asumisen suosio on kasvanut tasaisesti suurimmissa kaupungeissa ja kasvaa yhä. Vuokra-asuminen nähdään joustavana ja turvallisena vaihtoehtona erilaisissa elämäntilanteissa ja markkinatilanteissa. Vastaamme kasvavaan kysyntään tarjoamalla asuntoja Suomen kasvukeskuksissa keskeisillä sijainneilla, monipuolisten palvelujen ja hyvien kulkuyhteyksien äärellä.

Asiakkaan ykkösvalinta

Haluamme olla asiakkaan ykkösvalinta. Luomme asiakkaillemme lisäarvoa hyödyntämällä digitaalisia ratkaisuja ja tarjoamalla monipuolisia palveluja.

Kaikki asuntomme ovat vuokrattavissa verkkokaupassamme, ja My Lumo -palvelun kautta asiakkaamme voivat hoitaa helposti kaikki asumiseen liittyvät asiat. Olemme aktiivisesti kehittäneet näitä digitaalisia palveluitamme parantaen käyttäjäkokemusta. Hyödynnämme digitalisaation tuomia ratkaisuja myös vuokrauksessa ja kiinteistöjemme ylläpidossa.

Digitaalisten ratkaisujen lisäksi tarjoamme laajan valikoiman elämää helpottavia palveluita avainten toimituksesta aina muuttosiivoukseen asti.

Vastuullinen kestävien kaupunkien rakentaja

Vastuullisuus ja kestävä kehitys on yksi strategisista painopisteistämme, ja se on kiinteä osa toimintaamme ja yrityskulttuuriamme. Olemme asettaneet vastuullisuusohjelmassamme tavoitteeksi kiinteistökantamme hiilineutraalin energiankäytön vuoteen 2030 mennessä. Raportoimme kiinteistöalan keskeisten vastuullisuusraportoinnin viitekehysten, kuten EPRA:n (The European Real Estate Association) parhaiden käytäntöjen mukaisesti. Lisäksi osallistumme alamme keskeisimpään kansainväliseen vastuullisuusarviointiin, GRESB:iin.

Lue lisää strategiastastamme ja arvoistamme

Lue lisää toimintaympäristöstä ja taloudellisesta kehityksestämme osavuosikatsauksistamme

Päivitetty 7.3.2024