Toimitusjohtajalta

9.5.2019

toimitusjohtaja Jani Nieminen
Toimitusjohtaja Jani Nieminen

Vuosi käynnistyi odotuksiemme mukaisesti. Menestyksemme näkyi keskeisissä mittareissamme. Liikevaihto ja nettovuokratuotto kasvoivat, ja kassavirta ennen käyttöpääoman muutoksia (FFO) parani jopa 20 prosenttia vertailukaudesta.  Kiinteistöjen käypä arvo nousi 5,2 miljardiin euroon. Taloudellinen vuokrausaste kasvoi 96,9 prosenttiin. Lumo-verkkokaupassa rikottiin maaliskuun lopulla 10 000 vuokrasopimuksen raja, mikä kertoo siitä, että verkkokauppa on vakiinnuttanut asemansa vuokra-asuntomarkkinoilla.

”Käynnistimme alkuvuonna 277 uuden asunnon rakentamisen, ja rakenteilla on parhaillaan lähes 1 300 asuntoa.”

Taloudellinen asemamme oli katsauskauden lopulla vahva, ja olemme hyvässä asemassa investoimaan sopivien mahdollisuuksien löytyessä. Etenemme hyvin kohti tavoitettamme kasvattaa sijoituskiinteistöjemme arvo 6 miljardiin euroon vuoden 2021 loppuun mennessä. Käynnistimme alkuvuonna 277 uuden asunnon rakentamisen, ja rakenteilla on parhaillaan lähes 1 300 asuntoa.

Haluamme olla alallamme edelläkävijä myös kehittämällä uusia tehokkaita tapoja löytää sopivia investointikohteita. Käynnistimme katsauskaudella niin kutsutun käänteisen kilpailutuksen, jossa pyysimme rakennusyhtiöiltä ehdotuksia noin 100 miljoonan euron investointiaihioista. Olemme hyödyntäneet tätä käytäntöä myös aiemmin hyvin kokemuksin. Saatavien investointiaihioiden perusteella voimme tarvittaessa tehdä varsinaisia investointipäätöksiä. Kilpailutuksen lisäksi kartoitamme myös aktiivisesti muita investointimahdollisuuksia.

”My Lumo on hyvä esimerkki Kojamon palvelualustasta, joka tarjoaa asukkaillemme ja kumppaneillemme alustan uusien palveluiden kehittämiseen ja pilotointiin.”

Palvelukehityksemme otti loikan alkuvuodesta, kun viime syksynä esittelemämme My Lumo -sovellus tuli maaliskuun lopussa kaikkien asukkaidemme saataville. Palvelu sai hyvän vastaanoton, ja sen otti käyttöön välittömästi jo yli 7 000 asukastamme. Sovelluksella voi jo nyt esimerkiksi maksaa vuokran ja jättää vikailmoituksen sekä seurata asian etenemistä reaaliajassa. Tulevaisuudessa palvelutarjontaa on tarkoitus laajentaa ja kehittää. My Lumo on hyvä esimerkki Kojamon palvelualustasta, joka tarjoaa asukkaillemme ja kumppaneillemme alustan uusien palveluiden kehittämiseen ja pilotointiin. Uskomme vahvasti, että kykymme palvella asiakkaitamme heidän ehdoillaan helposti ja vaivattomasti on keskeinen onnistumisen edellytys.

Alkanut vuosi on Kojamon 50-vuotisjuhlavuosi. Kojamon menestys ja kyky toteuttaa strategiaa on lähtöisin osaavasta ja innostuneesta henkilöstöstämme. Helmikuussa Kojamo sai jälleen Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustuksen, joka perustuu henkilöstön omistautuneisuuteen ja menestykseen henkilöstötutkimuksissa. Kiitän henkilöstöämme sitoutumisesta yhteiseen päämäärään – paremman kaupunkiasumisen luomiseen.

Jani Nieminen
toimitusjohtaja

Päivitetty 18.6.2019