Toimitusjohtajalta

Strategiamme toteuttaminen otti vuoden aikana merkittäviä askeleita eteenpäin. Listautumisemme kesäkuussa Nasdaq Helsingin pörssilistalle oli Pohjoismaiden suurin, ja vahvaa kysyntää kerännyt anti ylimerkittiin. Toteutimme myös merkittäviä rahoitusjärjestelyjä. Laskimme liikkeeseen maaliskuussa 500 miljoonan euron suuruisen vakuudettoman joukkovelkakirjalainan, joka listattiin Irlannin pörssin viralliselle listalle. Paransimme vuoden aikana suoritustamme kaikkien taloudellisten tavoitteidemme osalta.

Ensimmäinen vuotemme pörssilistattuna yhtiönä oli menestyksekäs. Sijoituskiinteistöjemme arvo kasvoi 8 % vuoden aikana, nettovuokratuottomme parani 8 % ja kassavirta ennen käyttöpääoman muutosta oli 116,4 miljoonaa euroa. Markkinoille valmistuneiden uudiskohteiden lisääntyneestä määrästä huolimatta onnistuimme vuoden aikana kasvattamaan taloudellista vuokrausastetta 97,0 %:iin. Asiakastyytyväisyytemme oli hyvällä tasolla NPS:n ollessa 35. Lumo-verkkokaupan kautta tehtyjen sopimusten määrä puolestaan nousi vuoden lopussa jo noin 8 600:aan.

Olemme vuoden aikana kehittäneet onnistuneesti sijoitussalkkuamme, ja sijoituskiinteistöjen käypä arvo oli vuoden lopussa 5,1 miljardia euroa. Vuoden aikana tapahtuneilla myynneillä ja ostoilla olemme jatkaneet asuntoportfoliomme keskittämistä seitsemään kasvukeskukseen. Vuoden aikana valmistui lisäksi yhteensä 1 258 Lumo-asuntoa.

Vuoden aikana olemme myös panostaneet erityisesti palvelukehitykseemme. Marraskuussa laajensimme olemassa olevaa digitaalista palvelutarjontaamme, kun esittelimme My Lumo -verkkosovelluksen, jossa Lumo-asukkaat voivat varata ja ostaa palveluita sekä maksaa vuokran myös mobiililaitteella. Jatkossa palveluita on tarkoitus laajentaa myös erilaisiin varaus- ja kotiintoimituspalveluihin. My Lumo on osa Kojamon innovaatio- ja palvelualustaa, joka tarjoaa asukkaillemme ja kumppaneillemme yhteisen alustan asumisen palveluiden pilotointiin ja kehittämiseen.

Vahvistimme johtoryhmäämme entisestään vuoden lopulla, kun tiedotimme Tiina Kuusiston nimityksestä asiakkuuksista vastaavaksi johtajaksi ja Ville Raition nimityksestä omistamisesta ja sijoittamisesta vastaavaksi johtajaksi. Nimitysten myötä olemme entistä paremmissa asemissa toteuttamaan visiotamme olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta.

Haluan kiittää henkilöstöämme sitoutumisesta ja panostuksesta päättyneenä vuonna. Vuosi 2019 on Kojamon 50-vuotisjuhlavuosi, jonka aikana vauhditamme palvelunkehitystä entisestään tavoitellessamme asumisen parasta asiakaskokemusta.

Jani Nieminen
toimitusjohtaja