Toimitusjohtajalta

Etenimme strategian toteuttamisessa ja onnistuimme operatiivisessa toiminnassa myös kolmannella vuosineljänneksellä. Sijoituskiinteistöjen käypä arvo oli katsauskauden päättyessä 5,0 miljardia euroa. Taloudellinen vuokrausaste oli hyvällä tasolla huolimatta markkinoille valmistuneiden uudiskohteiden lisääntyneestä määrästä. Taloudellinen vuokrausaste oli katsauskaudella 96,8 prosenttia ja parani edelleen kolmannen vuosineljänneksen aikana.

Vastaamme strategiamme mukaan kaupungistumisen, digitalisoitumisen sekä yhteisöllisyyden trendeihin. Haluamme tarjota asiakkaillemme arkea helpottavia, asumisen viihtyisyyttä ja yhteisöllisyyttä parantavia palveluita. Tavoitteenamme onkin kehittää verkostomainen palvelualusta, jonka avulla palveluita voidaan ottaa käyttöön ketterästi yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Kojamon asunnot toimivat alustana, johon uudet palvelut ovat helposti kytkettävissä.

Katsauskauden aikana Lumo-verkkokaupassa tehtyjen sopimusten määrä kasvoi edelleen voimakkaasti. Lumo-verkkokaupassa on tehty yhteensä jo yli 7 500 vuokrasopimusta.

Kojamo ja kaukolämmön ohjauksen tekoälyratkaisuja toimittava Leanheat Oy tekivät sopimuksen, jonka mukaan Leanheatin tekoälypohjainen IoT-ratkaisu ohjaa jatkossa noin 26 000 Kojamon omistaman asunnon sisälämpötilaa. Sopimus kattaa 80 prosenttia Kojamon omistamasta asuntokannasta.

Kasvatimme katsauskaudella Lumo-liiketoimintaamme Suomen kasvukeskuksissa sekä valmistuneilla uudiskohteilla että ostamalla valmiita asuntoja. Ostimme vuoden alkupuoliskolla 981 asuntoa OP Ryhmään kuuluvilta kiinteistörahastoilta ja syyskuussa 68 asuntoa Henna ja Pertti Niemistön kuvataidesäätiö – ARS FENNICA sr:ltä. Katsauskaudella valmistui 895 uutta Lumo-vuokra-asuntoa. Katsauskauden päättyessä asuntojemme lukumäärä oli 34 416. Asuntojen ostot ja myynnit ovat osa strategiamme toteuttamista, jonka mukaisesti keskitymme seitsemään suurimpaan kasvukeskukseen.

Kojamo täyttää 50 vuotta 29.1.2019, ja juhlavuoden aikana vauhditamme palvelunkehitystä entisestään tavoitellessamme asumisen parasta asiakaskokemusta.

Jani Nieminen
toimitusjohtaja