Puotilan vanha ostoskeskus

Puotilan vanha ostoskeskus

Puotilassa luodaan parempaa kaupunkiasumista, kun kestävällä tavalla puretun vanhan ostoskeskuksen tilalle osoitteeseen Klaavuntie 11 rakennetaan 113 uutta energiatehokasta asuntoa sekä monipuolisia liiketiloja. Asunnot valmistuvat kesällä 2024.

Kestävä purku

Puotilan ostoskeskus on Kojamon ensimmäinen Green Deal -sitoumuksen mukainen purku. Purkutöiden yhteydessä on kierrätetty suurin osa kiinteistön jätteestä ja kerätty hyötykäyttöön kaikki mahdollinen irtaimisto. Materiaalin hyödyntämistavoite oli vähintään 70 prosenttia kaikesta vaarattomasta jätemassasta, mutta hyötykäyttöön päätyi peräti 87 prosenttia materiaalista.

Ympäristövaikutusten seuranta

Klaavuntien uusi Lumo-talo rakentuu keskeiselle sijainnille Puotilaan, joten rakentamisen vaikutukset ympäröivään asuinalueeseen ja ympäristöön on otettu tarkasti huomioon. Esimerkiksi maanrakennustöiden ympäristövaikutuksia seurataan reaaliajassa. Reaaliaikainen seuranta mahdollistaa nopeat korjaustoimenpiteet.

Turvalliset työmaaolosuhteet

Puotilaan rakennettavan Lumo-talon perustusten teossa on mukana suuri joukko eritaustaisia rakennusalan ammattilaisia ja työmaalla liikkuu jatkuvasti raskasta laitteistoa. Hyvä aluesuunnitelma ja työmaaohjeistus on tarpeen turvallisten työskentelyolosuhteiden varmistamiseksi.

Tutut palvelut

Vanhan ostoskeskuksen palveluvalikoima ei ole katoamassa, sillä uuden asuinrakennuksen kivijalkaan valmistuu useita liiketiloja, joihin siirtyy tuttuja toimijoita vanhasta ostoskeskuksesta.

Katso myös

Lumo Kodit sopi 113 asunnon rakentamisesta Helsingin Puotilaan

Kuuntele podcast: Kojamo – vastuullinen rakennuttaja 

Päivitetty 30.1.2023