Takaisin arkistosivulle
19.5.2022 | Uutiset

Puotilan ostoskeskuksen kestävä purku

Puotilan vanhan ostoskeskuksen purku on toteutettu Green Deal -sitoumuksen mukaisesti, kierrättämällä yli 70 prosenttia kiinteistön jätteestä ja keräämällä hyötykäyttöön mahdollisimman paljon irtainta aineista.

Puotilassa luodaan parhaillaan parempaa kaupunkiasumista, kun vanha ostoskeskus puretaan kestävällä tavalla, ja ostoskeskuksen tilalle rakennetaan uusia energiatehokkaita asuntoja ja liiketiloja.

Kestävä purku ja rakennus

Helsingin Klaavuntie 11:ssä on toteutettu Kojamon ensimmäinen Green Deal -sitoumuksen mukainen purku. Puotilan vanhan ostokeskuksen purun yhteydessä on kierrätetty suurin osa kiinteistön jätteestä ja kerätty hyötykäyttöön kaikki mahdollinen irtaimisto. Materiaalin hyödyntämistavoite oli vähintään 70 prosenttia kaikesta vaarattomasta jätemassasta.

”Saimme juuri urakoitsijalta raportin Puotilan ostoskeskuksen materiaalien uusiokäytöstä. Tavoitteenamme oli vähintään 70 prosenttia, mutta vaarattoman materiaalin hyötykäyttöaste on peräti 87 prosenttia”, uudiskohteiden projektipäällikkö Sanni Husso iloitsee.

Green Deal on Euroopan komission käynnistämä vihreän kehityksen ohjelma, jonka avulla EU tähtää Euroopan ilmastoneutraaliuuteen vuoteen 2050 mennessä. Kojamon tavoitteena on, että kaikissa sen rakennushankkeissa lajitellaan ja kierrätetään Green Deal -sitoumuksen mukaisesti vuoden 2023 loppuun mennessä.

Kojamo myös suunnittelee kaikki uudet talonsa pitkäikäisiksi, monikäyttöisiksi sekä helposti muunneltaviksi ja korjattaviksi. Rakentamista ohjaa hyvän sijainnin ja saavutettavuuden lisäksi erityisesti energiatehokkuus ja hiilikädenjäljen kasvattaminen. Vastuullisuusseikat ovat olleet isossa roolissa myös Klaavuntie 11 talon suunnittelussa; tästä on valmistumassa vuonna 2024 A-energialuokan talo, jonka E-luku on 75.

Vanhan ostoskeskuksen purku on toteutettu helmi-maaliskuussa 2022.

Aiheesta lisää

Lumo Kodit sopi 113 asunnon rakentamisesta Helsingin Puotilaan

Kuuntele podcast: Kojamo – vastuullinen rakennuttaja