Lumo-sponsorointi- ja stipendiohjelma

Lumo-sponsorointi ja -stipendit tukevat nuorten liikuntaa ja urheilua

Lumo-sponsorointi- ja stipendiohjelma tukee suomalaista huippu-urheilua ja nuorten liikuntaa yksilö- ja joukkuetasolla. Vuonna 2012 käynnistetty ohjelma edistää hyvinvointia liikunnan parissa myöntämällä stipendejä ja sponsoritukea nuorille urheilulahjakkuuksille.

Lumo-sponsorointiyhteistyö tukee tulevaisuuden huippuja – sponsorointihaku on nyt auki!

Vuoden 2022 sponsorointiyhteystyön hakulomake on nyt avoinna. Hakuaika on 1.–31.10.2021 ja valinnat tehdään marraskuun aikana. Hakijalta edellytetään lajiliiton ja valmentajan suositusta, kilpailumenestystä sekä vähintään 14 vuoden ikää.

Täytä tästä yksilöurheilun sponsorointihakemus
Täytä tästä joukkueurheilun sponsorointihakemus

Sponsorointiyhteistyön avulla tuemme nuoria urheilijoita, joilla on lahjoja ja asennetta nousta maailman huipulle.

Lumo-stipendit seuratasolla urheileville nuorille – syyskuun haku päättynyt, seuraava haku on keväällä 2022.

Lumo-stipendejä myönnetään kaksi kertaa vuodessa. Niiden tavoitteena on kannustaa eteenpäin 12–20-vuotiaita nuoria, jotka ovat sitoutuneita harjoitteluun ja osoittavat halua menestymiseen.

Stipendejä voivat hakea lupaavat, useita vuosia seuratasolla urheilleet nuoret, jotka tarvitsevat taloudellista tukea harrastukseensa. Etusijalla stipendin saajiksi ovat Lumo- ja VVO-asukkaat. Stipendejä myönnetään sekä joukkue- että yksilölajien harrastajille kaksi kertaa vuodessa.

Vuosien 2020-2021 Lumo-sponsoriurheilijat ja -joukkueet

Vuosien 2020-2021 kuusi Lumo-urheilijaa ovat Oliver Helander (keihäänheitto), Anita Korva (maastohiihto), Henry Manni (pyörätuolikelaus), Oskari Mörö (400 metrin aidat), Nooralotta Neziri (100 metrin aidat) ja Emmi Parkkisenniemi (lumilautailu).

Joukkuesponsorointikumppani on Olarin voimistelijoiden naisten edustusjoukkue OVO Team sekä OVO Junior Team.

Oliver Helander, keihäänheitto

Oliver oli vuonna 2018 Suomen mestari ja Suomen tilastoykkönen vuosina 2018 ja 2019. Maailman tilastossa Oliver oli 7. paras keihäänheittäjä tuloksella 88,02 vuonna 2018 ja 10. paras tuloksella 86,93 vuonna 2019. Lisäksi hän edusti Suomea EM-kilpailuissa Berliinissä ja MM-kilpailuissa Dohassa. Oliver voitti Suomen mestaruuden Kalevan kisoissa elokuussa 2021 tuloksella 86,13.

Anita Korva, maastohiihto

Anitalla on toistakymmentä mitalia aikuisten ja nuorten sarjoissa. Hän on saavuttanut neljä kertaa MM-pronssia henkilökohtaisilla matkoilla U20 MM-kilpailuissa vuonna 2019. Anitalla on myös N18-sarjan Pohjoismaiden mestaruus 10 kilometrillä.

Henry Manni, pyörätuolikelaus

Pyörätuolikelauksessa Henryllä on viisi MM-mitalia, yhdeksän EM-kultaa ja paralympiapronssi. Manni kelaa T34-luokassa. Pyörätuolikelauksesta hänellä on myös monia nuorten arvokisamitaleita. Manni on aikaisemmin kilpailut myös ratamelonnassa ja kanoottipoolossa. Vuonna 2010 Poznańissa Melonnassa Manni saavutti K-1-luokan 200 metriltä MM-pronssia. Mannilla on nimissään vuoden 2016 EM-kisoissa tehdyt 100, 200 ja 400 metrin kelauksen EM-kisaennätykset. Hän saavutti myös pronssia 100 metrillä ensimmäisissä paralympialaisissaan Riossa samaisena vuonna. Vuoden 2019 keväällä Henry teki 400 metrin Euroopan ennätyksen. 

Nooralotta Neziri, 100 metrin aidat

Nooralotta Neziri on kovan luokan aitajuoksija. Nooralotta on ollut Lumo-sponsoroitu ohjelman alusta asti. Vuonna 2019 EM-hallikisoissa hän sijoittui kuudenneksi ja Kalevan kisoissa toiseksi. Hän oli Dohan MM-kisoissa paras suomalainen ja kuudenneksi paras eurooppalainen saavuttaen 14. sijan. Nooralotta saavutti GP-kisojen voiton ja maaottelussa toisen sijan.

Oskari Mörö, 400 metrin aidat

Oskari on moninkertainen EM-kisakävijä, joka juoksi Rion olympialaisissa 400 metrin aitajuoksun Suomen ennätyksen. Oskari oli vuoden 2019 Euroopan joukkuemestaruuskilpailun finaalissa ja saavutti 7. sijan. Berliinin IAAF World Challenge -kilpailussa hän saavutti 400 metrin aidoissa 2. sijan. Lisäksi hän saavutti Ruotsi-ottelun ja Kalevan Kisojen voiton.

Emmi Parkkisenniemi, lumilautailu

Emmi sijoittui World Cup Seiser Alm Slopestyle -kisoissa 5. sijalle vuonna 2019. Vuonna 2018 hän saavutti muun muassa Suomen Mestaruus -kisoissa 2. sijan slopestylessa ja halfpipessa. Emmi ylsi vuonna 2016 voittoon World Rookie Tourilla Oslossa.

OVO Team, Olarin Voimistelijat

Olarin Voimistelijoiden edustusjoukkue OVO Team on 11-kertainen MM-mitalisti joukkuevoimistelussa. OVO Team saavutti vuonna 2019 MM-pronssia ja seuraavissa MM-kisoissa on tavoitteena kirkastaa mitali kultaiseksi.

Joukkueeseen kuuluu 12 urheilijaa, jotka harjoittelevat yhdessä noin kahdeksan kertaa viikossa. Joukkueen valmennuksesta vastaa Anneli Laine-Näätänen.

OVO Junior Team, Olarin Voimistelijat

OVO Junior Team on vuoden 2019 nuorten maailman mestari. Joukkueen voimistelijat harjoittelevat päämäärätietoisesti kohti seuran naisten joukkuetta OVO Teamia.

Päivitetty 6.10.2021