Lumo-sponsorointi- ja stipendiohjelma

Lumo-kotien sponsorointi- ja stipendiohjelma on ollut toiminnassa vuodesta 2012 alkaen.

Lumo-sponsorointi- ja stipendiohjelma tukee suomalaista huippu-urheilua sekä nuorten liikuntaa ja harrastustoimintaa yksilö- ja joukkuetasolla. Ohjelma edistää hyvinvointia myöntämällä stipendejä ja sponsoritukea. Sponsorointi- ja stipendiohjelma on osa Kojamon vastuullisuusohjelma.

Lumo-sponsorointiyhteistyö tukee tulevaisuuden huippuja

Sponsorointiyhteistyön avulla tuemme nuoria urheilijoita, joilla on lahjoja ja asennetta nousta maailman huipulle. Hakijalta edellytetään lajiliiton ja valmentajan suositusta, kilpailumenestystä sekä vähintään 14 vuoden ikää. Tutustu vuoden 2024 Lumo-urheilijoihin alla.

Seuraava sponsorointihaku on syksyllä 2024.

Lumo-stipendit tukevat lasten ja nuorten harrastustoimintaa

Lumo-stipendien tavoitteena on kannustaa eteenpäin 12–20-vuotiaita, jotka ovat sitoutuneita harjoitteluun ja osoittavat halua menestymiseen.

Stipendejä voivat hakea lupaavat, useita vuosia seuratasolla urheilleet tai muutoin aktiivisesti harrastaneet lapset ja nuoret, jotka tarvitsevat taloudellista tukea harrastukseensa. Etusijalla stipendin saajiksi ovat Lumo-kotien asukkaat. Stipendejä myönnetään sekä joukkue- että yksilölajien harrastajille.

Seuraava stipendihaku on syksyllä 2024.

Vuoden 2024 Lumo-sponsoriurheilijat

Vuoden 2024 Lumo-urheilijat ovat Henry Manni (pyörätuolikelaus), Viivi Lehikoinen (400 metrin aidat), Emil Soravuo (telinevoimistelu), sekä Juulia Turkkila ja Matthias Versluis (jäätanssi). Joukkuesponsorointikumppanina jatkaa Olarin voimistelijoiden naisten edustusjoukkue OVO Team.

Viivi Lehikoinen, 400 metrin aidat

Viivi Lehikoinen aloitti yleisurheilun 6-vuotiaana ja on nykyään täysipäiväinen aitajuoksija. Viivi kuuluu kansainväliseen huipputasoiseen valmennusryhmään ja on sen avulla pystynyt nostamaan tasonsa lajin huipulle. Vuonna 2024 menestystä tavoitellaan niin EM-kilpailuissa kuin Pariisin Olympialaisissa. Olympialaisiin Viivi valittiin ensimmäisten urheilijoiden joukossa.

Viivi on kertynyt upeaa menestystä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Saavutukset:

  • Ennätys: 400 m aitajuoksu 54.40 / Suomen ennätys
  • MM-kilpailut 2023 11. sija
  • Sisäratojen EM-kilpailut 2023 (400 m) 11. sija
  • EM-kilpailut 2022 6. sija
  • MM-kilpailut 2022 13. sija

Viivin ajatuksia Lumo-yhteistyöstä:

”Olen moninkertainen nuorten arvokisamitalisti, aikuisten olympiajoukkueen jäsen Tokiosta ja pian Pariisista. Pääsin mukaan Lumo-tiimiin jo vuonna 2022 ja tein samana vuonna todellisen läpimurtoni sekä aikuisten Suomen ennätyksen. Sattumaako? Tuskin! Jo ennen Lumo-sponsorointia olen saanut nuorempana Lumo-stipendin ja sillä ostimme piikkarit, joilla myöhemmin voitin nuorten EM-kultaa. Sekään tuskin on sattumaa!”

Henry Manni, pyörätuolikelaus

Henry Mannilla on viisi MM-mitalia, kymmenen EM-kultaa ja tärkeimpänä saavutuksena paralympiapronssi Riosta vuodelta 2016. Hänellä on myös monia nuorten arvokisamitaleita sekä kaksi Euroopan mestaruus hopeaa. T34-luokassa kilpailevalle Henrylle on kertynyt aikuisten arvokilpailumitaleja yhteensä 18 kappaletta.

Henryllä on hallussaan 200 metrin ja 400 metrin matkojen Euroopan ennätykset sekä lukuisia Suomen ennätyksiä. Tokion 2021 paralympialaisissa hän sijoittui neljänneksi ja viidenneksi. Seuraavana tavoitteena Henryllä on nousta jälleen paralympialaisten palkintopallille Pariisin 2024 paralympialaisissa.

Henryn ajatuksia pitkästä Lumo-yhteistyöstä:

”Lumo on ollut pitkäaikaisin yhteistyökumppanini ja todella tärkeä tukija jo yli kymmenen vuotta. Reiluun kymmeneen vuoteen on mahtunut 18 arvokisamitalia, haasteita, pettymyksiä ja iloa, mutta yhteistyö on kestänyt ja jatkuu yhä. En voi sanoin kuvailla, kuinka paljon arvostan tätä poikkeuksellisen pitkää kumppanuutta.”

Emil Soravuo, telinevoimistelu

Emil Soravuo nousi koko kansan tietoisuuteen viimeistään historiallisen MM-pronssin myötä lokakuussa 2021. Emil sijoittui Euroopan mestaruuskilpailuissa vuonna 2022 11. sijalle ja saavutti Suomen mestaruuden samana vuonna. Emilille on kertynyt kilpailumenestystä World Cupissa, jossa on ollut sijoituksia vuosilta 2018–2019 (sijat 4., 5. ja 6.) sekä kultaa European Games -kisassa 2019.

Emilin ajatuksia Lumo-yhteistyöstä:

”Lumo-yhteistyön jatkuminen on todella tärkeää, jotta pystyn jatkamaan vaativaa valmistautumista kohti Pariisin Olympialaisia ja ennen kaikkea huoltamaan kehoa rasittavassa lajissa. On todella upeaa olla mukana muiden menestyvien Lumo-urheilijoiden joukossa.”

Juulia Turkkila & Matthias Versluis, jäätanssi

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis ovat luistelleet yhdessä jäätanssiparina vuodesta 2016. Ennen jäätanssiuraa molemmat kilpailivat yksinluistelijoina saavuttaen muun muassa Suomen mestaruuden vuonna 2014.

Juulian ja Matthiaksen yhteinen jäätanssiura on ollut nousujohteinen. Ensimmäisissä arvokisoissaan pari sijoittui EM-kilpailuissa sijalle 11. ja MM-kilpailuissa sijalle 16. Vuonna 2022 pari edusti Suomea Pekingin olympialaisissa sijoittuen 15. sekä saman vuoden MM-kilpailussa 12. Vuonna 2022 pari saavutti myös ensimmäisen palkintosijan kovatasoisessa Grand Prix-sarjassa yltäen GP Espoo -kilpailussa sijalle 3.

Saavutukset:

  • EM 2023 pronssia
  • MM 2023 9.sija
  • Finlandia Trophy Espoo 2023 1.sija
  • Grand Prix Espoo 2023 3.sija

Juulian ja Matthiaksen ajatuksia yhteistyöstä:

”Koemme Lumo-yhteistyön erittäin tärkeäksi, sillä tuen avulla pystymme tavoittelemaan jäätanssin huippua. Oli hienoa kuulla, että pääsimme jatkamaan tätä viime vuonna alkanutta yhteistyötä ja olla osa Lumo-tiimiä.”

OVO Team, Olarin voimistelijat

OVO Team on moninkertainen joukkuevoimistelun SM- ja MM-mitalisti.

Joukkueen valmentaja Anne Niemenkari-Kilpi kommentoi Lumo-yhteistyötä:

”On hienoa, että Lumo-yhteistyö jatkuu, sillä tuki on ollut joukkueellemme merkittävää ja se mahdollistaa arvokilpailumenestyksen tavoittelemisen myös jatkossa. Joukkuevoimistelu on yksi suosituimmista tyttöjen urheilulajeista Suomessa ja tukemalla naisten urheilujoukkueita Lumo on myös hyvänä esimerkkinä edistämässä tasa-arvoa huippu-urheilussa.

Päivitetty 21.12.2023