Lumo-sponsorointi- ja stipendiohjelma

Lumo-sponsorointi ja -stipendit tukevat nuorten liikuntaa ja urheilua

Lumo-sponsorointi- ja stipendiohjelma tukee suomalaista huippu-urheilua ja nuorten liikuntaa yksilö- ja joukkuetasolla. Vuonna 2012 käynnistetty ohjelma edistää hyvinvointia liikunnan parissa myöntämällä stipendejä ja sponsoritukea nuorille urheilulahjakkuuksille.

Lumo-stipendit seuratasolla urheileville nuorille

Lumo-stipendejä myönnetään kaksi kertaa vuodessa. Niiden tavoitteena on kannustaa eteenpäin 12–20-vuotiaita nuoria, jotka ovat sitoutuneita harjoitteluun ja osoittavat halua menestymiseen.

Stipendejä voivat hakea lupaavat, useita vuosia seuratasolla urheilleet nuoret, jotka tarvitsevat taloudellista tukea harrastukseensa. Etusijalla stipendin saajiksi ovat Lumo- ja VVO-asukkaat. Stipendejä myönnetään sekä joukkue- että yksilölajien harrastajille kaksi kertaa vuodessa.

Lumo-sponsorointiyhteistyö tukee tulevaisuuden huippuja

Sponsorointiyhteistyön avulla tuemme nuoria urheilijoita, joilla on lahjoja ja asennetta nousta maailman huipulle.

Sponsorointiyhteistyöhön on mahdollista hakea joka syksy. Sponsorointi edellyttää lajiliiton ja valmentajan suositusta, kilpailumenestystä sekä vähintään 14 vuoden ikää.

Lumo-sponsorointiohjelmaan (yksilöurheilu) voi hakea jälleen 14.10 –3.11.2019. Tästä hakemukseen.

Lumo-sponsorointiohjelmaan (joukkueurheilu) voi hakea jälleen 14.10 –3.11.2019. Tästä hakemukseen.

Vuoden 2019 Lumo-sponsoriurheilijat ja -joukkueet


Kuva: Ville Levijärvi

Kaudelle 2019 valittiin joukkuetuen saajiksi Helsingin Taitoluisteluklubi ry:n neljä SM-sarjan muodostelmaluistelujoukkuetta Helsinki RockettesTeam Fintastic, Finettes ja Novettes sekä neljä Akatemia-ryhmää.

Henry Manni, pyörätuolikelaus

Henry Manni

Pyörätuolikelauksessa Mannilla on neljä MM-mitalia, seitsemän EM-kultaa ja paralympiapronssi. Manni kelaa T34-luokassa. Pyörätuolikelauksesta hänellä on myös monia nuorten arvokisamitaleita. Manni on aikaisemmin kilpailut myös ratamelonnassa ja kanoottipoolossa. Vuonna 2010 Poznańissa Melonnassa Manni saavutti K-1-luokan 200 metriltä MM-pronssia. Mannilla on nimissään vuoden 2016 EM-kisoissa tehdyt 100, 200 ja 400 metrin kelauksen EM-kisaennätykset. Hän saavutti myös pronssia 100 metrillä ensimmäisissä paralympialaisissaan Riossa samaisena vuonna. Lue lisää: henrymanni.fi/

Nooralotta Neziri, 100 m aidat

Noora-Lotta Neziri

Neziri voitti hallikaudella 2016 Växjön maaottelussa 60 metrin aitajuoksukilpailun. Hän voitti saman lajin Suomen mestaruuden Tampereella.Toukokuussa 2016 hän juoksi Espoossa 100 metrillä ennätyksensä 11,48, joka samalla rikkoi Amsterdamin EM-kisojen tulosrajan 11,50. Kesäkuussa 2016 100 metrin aidoissa juoksemallaan Suomen ennätysajalla 12,82 hän rikkoi Rion 2016 olympiakisojen tulosrajan. Heinäkuussa Oulun Kalevan kisoissa hän voitti viidennen 100 metrin aitojen Suomen mestaruuden. Rion olympialaisissa 2016 Neziri juoksi välierässä ajan 13,04 ja karsiutui sillä loppukilpailusta.

Oskari Mörö, 400m aidat

Oskari Mörö

Moninkertainen EM-kisakävijä, joka juoksi Rion olympialaisissa 400 metrin aitajuoksun Suomen ennätyksen. Lue lisää: oskarimoro.fi

Emmi Parkkisenniemi, lumilautailu

Kuuluu lumilautailun nuorten maajoukkueeseen ja vuonna 2016 hän ylsi voittoon World Rookie Tourilla Oslossa.

Joona Kangas, Ski Slopestyle

Ski Slopestylen nuorten maailmanmestari vuodelta 2014 ja hänet on valittu lajinsa maajoukkueeseen myös kaudelle 2016–17. Lue lisää: joonakangas.com

Anna Haataja, suunnistus, kestävyysjuoksu

Anna Haataja

Monipuolinen kestävyysurheilija, joka voitti nuorten MM-kultaa vuoden 2016 pitkän matkan suunnistuksessa ja MM-hopeaa suunnistusviestissä. Lue lisää: annahaataja.com

Päivitetty 10.10.2019