Liiketoiminta

Kojamo on vuokra-asumisen rohkea uudistaja, jonka tehtävänä on luoda parempaa kaupunkiasumista. Tavoitteenamme on olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta.

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö sijoituskiinteistöjen käyvällä arvolla mitattuna. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa ja määrää rakennuttamalla uutta ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaamme. Toimintamme on keskittynyt Suomen seitsemään suurimpaan kasvukeskukseen, jotka ovat Helsingin seutu, Tampereen, Turun, Kuopion ja Lahden alueet sekä Oulun ja Jyväskylän kaupungit.

Asuntojen vuokraaminen on Suomessa voimakkaasti kilpailtua toimintaa, ja kilpailijakenttä on hajautunut. Kojamon pääkilpailijoita tällä sektorilla ovat yksityishenkilöt, kunnat, seurakunnat, säätiöt ja ammattimaiset kiinteistösijoittajat. Suomessa on kuitenkin vain muutama yhtiö, jotka kilpailevat suoraan Kojamon kanssa puhtaasti asuntoihin keskittyvinä yhtiöinä ja joilla on samantapainen asiakaskeskeinen strategia ja kyky tarjota samanlaista asiakaskokemusta.

Kojamolla ei ole suoria verrokkeja Helsingin pörssissä. Viime vuosina Helsingin pörssistä on poistunut suomalaisia kiinteistösijoitusalan toimijoita ja ulkomaiset sijoittajat ovat kasvattaneet omistuksiaan Suomen kiinteistömarkkinalla. Kansainvälisten sijoittajien määrän kasvun odotetaan jatkuvan edelleen.

Lue lisää toimintaympäristöstämme ja liiketoimintaamme vaikuttavista trendeistä osavuosikatsauksistamme.

Lue lisää liiketoimintaamme vaikuttavista megatrendeistä.

Päivitetty 1.3.2024