Asumisneuvonta

Asumisneuvonta on asukkaiden tuki ja turva haastavissa tilanteissa.

Asukkaamme kohtaavat toisinaan haastavia elämäntilanteita, joiden aikana avun tarve hyvän asumisen jatkumisen turvaamiseksi on suurimmillaan. Asumisneuvonnan tavoitteena on ennaltaehkäisevällä työllä auttaa asumisen ongelmatilanteissa sekä tukea esimerkiksi perheiden tai ikääntyneiden asumista. Oikea-aikaisella tuella onkin suora vaikutus asukkaan tilanteen paranemiseen sekä häätöjen ja vuokravelkojen vähenemiseen.

Lumo-kotien asumisneuvonta pyrkii toteuttamaan laadukasta, erityisosaamista vaativaa asiakaspalvelua haastavissakin tilanteissa ja toimii usein myös isännöitsijän tukena. Sosiaalisen näkökulman ammatillista apua tarjoaa sosiaalialan ammattilainen. Asumisneuvonnan tukea tarjotaan mahdollisimman kokonaisvaltaisesti niin isommissa elämän haasteissa kuin muissa erilaisissa asumisen ongelmissa, kuten naapurisopuhaasteissa.

Parhaimmillaan asumisneuvonta takaa asukkaidemme hyvää ja turvallista asumista, jossa ratkaisumahdollisuuksia erilaisiin haasteisiin kartoitetaan yhdessä asukkaiden ja asiantuntijoiden avulla.

Saat yhteyden asumisneuvontaamme asiakaspalvelumme kautta: asiakaspalvelu@lumo.fi

Päivitetty 6.3.2024