Takaisin arkistosivulle
22.8.2022 | Uutiset

Puotilan työmaan tarkka aluesuunnitelma ja ohjeistus luovat turvalliset työskentelyolosuhteet kaikille

Puotilaan rakennettavan Lumo-talon perustusten teossa on mukana suuri joukko eritaustaisia rakennusalan ammattilaisia ja työmaalla liikkuu jatkuvasti raskasta laitteistoa. Hyvä aluesuunnitelma ja työmaaohjeistus on tarpeen turvallisten työskentelyolosuhteiden varmistamiseksi.

Puotilan vanhan ostoskeskuksen tilalle rakennetaan parhaillaan uusia asuntoja ja liiketiloja. Osoitteeseen Klaavuntie 11 Helsinki valmistuu kesällä 2024 yhteensä 113 Lumo-vuokra-asuntoa.

Turvalliset työmaaolosuhteet

Puotilan työmaalla liikkuu päivittäin paljon väkeä isojen työmaa-ajoneuvojen kera ja raskaiden rakennusmateriaalien keskellä. Tontti saattaa ulkopuolisen silmissä näyttää ahtaalta ja työskentely sekavalta, mutta todellisuudessa alueen käyttö on hyvinkin tarkasti mietitty, ja kaikille työntekijöille ja työmaavierailijoille ohjeistettu. Aluesuunnitelmaa päivitetään jatkuvasti rakennustöiden edetessä ja muutoinkin tarpeen mukaan.

Työmaa on aidattu, jotta alueelle ei vahingossakaan eksy ulkopuolisia. Työmaalle tullaan vain ennakkoon sovitusti ja ohjatusti, ja kaikki työmaakävijät perehdytetään alueella liikkumiseen huolellisesti. Työmaalla liikkuessa pidetään aina asianmukaisia turvavarusteita; turvakenkiä, kypäriä, suojalaseja ja huomioliivejä. Tarvittaessa myös suojamaskeja. Alueella liikkuvia myös seurataan turvallisuussyistä sähköisesti.

Talon perustusten teko kestää noin 3 kuukautta.

Aiheesta lisää

Puotilan rakennustöiden ympäristövaikutuksia seurataan ja optimoidaan reaaliajassa

Puotilan ostoskeskuksen kestävä purku

Lumo Kodit sopi 113 asunnon rakentamisesta Helsingin Puotilaan

Kuuntele podcast: Kojamo – vastuullinen rakennuttaja