Takaisin arkistosivulle
2.6.2022 | Uutiset

Puotilan rakennustöiden ympäristövaikutuksia seurataan ja optimoidaan reaaliajassa  

Puotilassa luodaan parempaa kaupunkiasumista, kun kestävällä tavalla puretun ostoskeskuksen tilalle rakennetaan energiatehokkaita asuntoja ja liiketiloja.

Puotilan vanha ostoskeskus purettiin helmi-maaliskuussa 2022 Green Deal -sitoumuksen mukaisesti, ja kesän 2022 aikana entisen ostoskeskuksen tontille upotetaan yhteensä noin 835 betoni- ja teräspaalua osoitteeseen Klaavuntie 11 valmistuvan Lumo-talon perusteiksi.  

Ympäristövaikutusten seuranta 

Klaavuntien uusi Lumo-talo rakentuu keskeiselle sijainnille Puotilaan, joten rakentamisen vaikutukset ympäröivään asuinalueeseen ja ympäristöön on otettu tarkasti huomioon. Esimerkiksi maanrakennustöiden ympäristövaikutuksia seurataan reaaliajassa.  

Pohjaveden pinnan korkeutta seurataan antureilla ja rakennustyömaan viereisiin taloihin on asennettu tärinämittarit paalutuksen ajaksi. Pohjaveden pinta ei saa kaivamisen tai paalujen upotuksen aikana laskea liikaa, muutoin naapuritalojen puupaalut pääsevät kosketuksiin ilman kanssa ja ovat vaarassa mädäntyä. Reaaliaikainen seuranta mahdollistaa nopeat korjaustoimenpiteet veden pinnan laskiessa liian alhaiselle tasolle. Mikäli naapuritalojen tärinämittareiden tasot puolestaan ylittävät raja-arvot, paalujen lyöntilujuutta vähennetään välittömästi.  

Purku- ja maanrakennustyöt kestävät noin 6 kuukautta. 

Aiheesta lisää 

Puotilan ostoskeskuksen kestävä purku  

Lumo Kodit sopi 113 asunnon rakentamisesta Helsingin Puotilaan 

Kuuntele podcast: Kojamo – vastuullinen rakennuttaja