Takaisin arkistosivulle
3.6.2022 | Sidosryhmäuutiskirjeet

Sidosryhmäuutiskirje kesäkuu 2022

Vastuullisuuden palvelumme kehittyvät ja kutsuvat mukaan ilmastotyöhön

Sitoudumme vastuullisuusohjelmallamme YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja kiinteistöjemme hiilineutraaliin energiankäyttöön vuoteen 2030 mennessä. Lisäämme vastuullisen asumisen palveluita osana laajaa palveluvalikoimaamme. 

Olemme jatkaneet kevään aikana panostuksiamme asiakkaille suunnattujen vastuullisuuspalvelujen kehittämiseen. Jopa 30 prosenttia Suomessa asuvan hiilijalanjäljestä syntyy asumisesta, kuten lämmityksestä, sähköstä, vedenkulutuksesta ja kotitalousjätteistä. Työstimmekin alkuvuoden aikana kaikille suunnattua hiilijalanjälkitestiä ja asukkaiden mahdollisuutta hyvittää kaukolämmön päästöjä. Kannustamme kaikki osallistumaan ilmastotalkoisiin.

Vastuullisen purkamisen pilottimme onnistui yli odotusten

Päätimme ottaa maalämmön käyttöön seitsemässä pääkaupunkiseudun kohteessamme. Lisäksi teimme vastuullisen purkamisen pilottiprojektin, joka noudattaa Green Deal -purkamisen periaatteita. Kohteena on Helsingissä Puotilan vanha ostoskeskus, jonka paikalle rakennetaan asuin- ja liikekiinteistöjä. Ostokeskuksen purun yhteydessä on kierrätetty suurin osa kiinteistön jätteestä ja kerätty hyötykäyttöön kaikki mahdollinen irtaimisto. Materiaalin hyödyntämistavoite oli vähintään 70 prosenttia kaikesta vaarattomasta jätemassasta. Ylitimme tavoitteen, ja vaarattoman materiaalin hyötykäyttöaste kestävän purun pilotissamme on peräti 87 prosenttia.

Uusia vuokra-asuntoja ja palveluita keskeisiin sijainteihin

Alkuvuonna olemme käynnistäneet ensimmäisen Metropolia-kiinteistökehityskokonaisuuteen kuuluvan hankkeen Helsingin Bulevardi 31:en. Uuden ja vanhan kemian tiloihin rakennetaan 77 korkeatasoista asuntoa, jotka valmistuvat syksyllä 2023. Tulevina vuosina Metropolia-kokonaisuus tuo Helsinkiin jopa 1 000 uutta asuntoa keskeisille sijainneille. 

Rakennamme uusia vuokra-asuntoja myös Espooseen Finnoon uudelle asuinalueelle. Finnoosta rakentuu merellinen ja vehreä asuinalue kattavien palveluiden ja metroyhteyden äärelle. Kohde koostuu kahdesta 8-kerroksisesta uudisrakennuksesta, joihin tulee asuntoja kompakteista vuokra-asunnoista aina tilaviin perheasuntoihin. Useissa asunnoissa on oma sauna ja kaikissa parveke. Tilavat yhteiset saunaosastot, kerhotilat ja pesulat lisäävät viihtyisyyttä. Tarjolla on myös lisäpalveluita, kuten siivous-, asennus- ja muuttopalveluita.

Oikein hyvää ja aurinkoista kesää!

Ystävällisin terveisin,

Jani Nieminen
toimitusjohtaja
 

Lue lisää

3.6.2022 | Sidosryhmäuutiskirjeet

Sidosryhmäuutiskirje kesäkuu 2022

21.3.2022 | Sidosryhmäuutiskirjeet

Sidosryhmäuutiskirje maaliskuu 2022

14.12.2021 | Sidosryhmäuutiskirjeet

Sidosryhmäuutiskirje joulukuu 2021

3.9.2021 | Sidosryhmäuutiskirjeet

Sidosryhmäuutiskirje syyskuu 2021

31.5.2021 | Sidosryhmäuutiskirjeet

Sidosryhmäuutiskirje toukokuu 2021