Takaisin arkistosivulle
4.5.2022 | Mediatiedotteet

Lumo-kodeissa voi osallistua ilmastotalkoisiin hyvittämällä lämmityksen hiilijalanjäljen ja testaamalla omaa hiilijalanjälkeään

Kojamo Oyj

Mediatiedote 4.5.2022 klo 8.00

Lumo-kodeissa voi osallistua ilmastotalkoisiin hyvittämällä lämmityksen hiilijalanjäljen ja testaamalla omaa hiilijalanjälkeään

Sitoudumme vastuullisuusohjelmallamme YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja kiinteistöjemme hiilineutraaliin energiankäyttöön vuoteen 2030 mennessä. Lisäämme myös vastuullisen asumisen palveluita osana laajaa palveluvalikoimaamme. Lumo-kotien uutena palveluna asukkaat voivat osallistua ilmastotalkoisiin hyvittämällä lämmityksen hiilijalanjäljen. Lisäksi Lumo tarjoaa kaikille oman hiilijalanjälkensä arviointiin hiilijalanjälkitestin: https://lumo.fi/hiilijalanjalkitesti. 20 – 30 prosenttia Suomessa asuvan hiilijalanjäljestä syntyy asumisesta, jonka merkittävin ilmastovaikutus on lämmitys.

– Pyrimme jatkuvasti parantamaan energiatehokkuuttamme. Haluamme antaa myös Lumo-kotien asukkaille mahdollisuuden osallistua ilmastotalkoisiin hyvittämällä lämmityksen hiilijalanjälkeä. Samalla julkaisemme hiilijalanjälkitestin sekä kaikille avoimena että Lumo-kotien asukkaille oman hiilijalanjälkensä arviontiin. Näillä uusilla palveluilla haluamme jatkaa koko arvoketjumme kattavaa ilmastonmuutoksen vastaista työtämme, Kojamon vastuullisuuspäällikkö Niina Turri kertoo.

Hiilijalanjälkitestin avulla voi arvioida oman elämäntapansa kestävyyttä erityisesti asumiseen, kuluttamiseen ja liikkumiseen liittyvien kysymysten avulla. Testin tuloksena näkee oman hiilijalanjälkensä suhteutettuna keskimääräisen suomalaisen hiilijalanjälkeen. Hiilijalanjälkitesti on tarjolla kaikille avoimena yleisesti asumiseen liittyen ja asukkaillemme Lumo-asumiseen perustuen My Lumo -palvelussa. Hiilijalanjälkitestiin linkitetään myös vinkkejä ja palveluja, joiden avulla asukas pystyy pienentämään omaa hiilijalanjälkeään.

Uusiutuvien energialähteiden käyttö lämmitysmuotona kasvaa jatkuvasti Lumo-taloissa

Lisäämme uusiutuvien energianlähteiden käyttöä Lumo-talojen lämmitysmuotona jatkuvasti. Tällä hetkellä kaikissa Lumo-taloissa on käytössä täysin hiilineutraali, vesisertifioitu kiinteistösähkö, jolla valaistaan yleistilat ja pihat, lämmitetään talosaunat, pyöritetään pesutuvan koneita ja hoidetaan talojen ilmanvaihto. Lisäksi lähes sata Lumo-taloa pääkaupunkiseudulla lämmitetään hiilineutraalilla kaukolämmöllä, sähköllä tai maalämmöllä eli uusiutuvilla energianlähteillä.

Olemme kehittäneet energiatehokkuuden eri tapoja jo vuosia. Tekoälypohjainen IoT-ratkaisu on ohjaa noin 28 000 Lumo-kodin sisälämpötilaa. Ennakoivaa tekoälyä hyödyntävä ratkaisu säätää automaattisesti talon lämmitystä asuntojen todellisen lämpötilan sekä sääennusteen perusteella asumismukavuutta ja energiankulutusta optimoiden.

Vuonna 2021 julkaistu vastuullisuusohjelmamme perustuu Kojamon strategiaan ja missioon luoda parempaa kaupunkiasumista. Vastuullisuusohjelma jakautuu neljään vastuullisuuden painopisteeseen, jotka keskittyvät toiminnan keskeisimpiin vaikutuksiin, tärkeimpiin tavoitteisiin ja sidosryhmien odotuksiin. Tehostamme energiankulutustamme 7,5 prosenttia vuoteen 2025 mennessä, vuoden 2016 tasoon verrattuna (VAETS II). Osana hiilineutraaliustavoitettamme olemme liittyneet kansainväliseen World Green Building Councilin nollahiilisitoumukseen (Net Zero Carbon Buildings Commitment).

Lisätiedot:

Niina Turri, vastuullisuuspäällikkö, Kojamo Oyj, puh. 020 508 4018, niina.turri@kojamo.fi

Lisää tietoa vastuullisuusohjelmastamme: https://kojamo.fi/vastuullisuus/vastuullisuusohjelma/

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö ja yksi suurimmista investoijista Suomessa. Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista. Lumo tarjoaa ympäristöystävällistä asumista ja palveluita kaupunkilaiselle, joka arvostaa laatua ja vaivattomuutta. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa rakennuttamalla uutta, ostamalla ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Kojamon osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla. https://kojamo.fi/