Takaisin arkistosivulle
31.5.2021 | Sidosryhmäuutiskirjeet

Sidosryhmäuutiskirje toukokuu 2021

Kestävin keino hallita asumiskustannuksia on rakentaa lisää asuntoja – vuokra-asumisen vapaus valitaan yhä useammin

Kestävin keino hallita asumiskustannusten nousua on rakentaa lisää asuntoja kysynnän mukaan. Päättäjien tuleekin vauhdittaa asuntotuotantoa kaavoittamalla riittävästi tontteja asuntorakentamiseen. Tonttimaan puute on suurin korkeamman asuntotuotannon este. Viimeksi kuluneen viiden vuoden aikana Kojamo on investoinut noin 2 miljardia asuntotuotantoon Suomessa. Kojamolla on tällä hetkellä rakenteilla yli 2 600 uutta asuntoa pääkaupunkiseudulla.

Toivottavasti kaupunkien päättäjät vaikuttavat aktiivisesti siihen, että Suomen suurimpien kasvukeskusten, erityisesti pääkaupunkiseudun, rakentamiskelpoisen, kaavoitetun tonttimaan määrä kasvaa ja kaupungistumisen vauhdittamaan asuntokysyntään voidaan vastata riittävällä asuntotuotannolla.

Vuokralla asuvien osuus on kasvanut kaikilla suurimmilla kaupunkiseuduilla. Tämä kertoo kaupungistumisen kiihtymisestä mutta myös asumispreferenssien muutoksesta. Suomalaisten tavat asua muuttuvat ja yhä useampi suomalainen valitsee vuokralla asumisen. Vuokra-asumisen vapaus kiinnostaa yhä enemmän erityisesti nuoremman sukupolven keskuudessa.

Lumo-kotien Koti ja palvelut -kyselyn mukaan vuokralla asuvat ovat tyytyväisiä asumismuotoonsa ja vain harva suunnittelee omistusasunnon hankintaa. Kyselytutkimuksesta käy myös ilmi, että asumisen liittyvät palvelut lisäävät mukavuutta elämään.

Haluamme vastata kaupungissa asuvien toiveisiin tarjoamalla vaivatonta asumista sekä arkea helpottavia palveluita ja siten parantaa urbaania elämänlaatua.

Hyvää kesää toivottaen,

Jani Nieminen
toimitusjohtaja
Kojamo Oyj

Lisätietoa: Osavuosikatsaus 1–3/2021

Lumo One -pilvenpiirtäjä valmistumassa aikataulussa

Kojamolla on rakenteilla Suomen korkein vuokra-asumisen pilvenpiirtäjä, Lumo One. Talo on rakentumassa Helsingin Kalasatamaan, Redin kauppakeskuksen yhteyteen.

Lumo One tarjoaa parempaa kaupunkiasumista: laadukkaita kaupunkikoteja arkea helpottavine palveluineen, loistosijainnilla upeiden merimaisemien sekä erinomaisten palveluiden ja kulkuyhteyksien äärellä. Talon 29. kerrokseen valmistuva yhteiskäyttötila tukee yhteisöllisyyttä ja tuo lisäneliöitä asumiseen.

Talon rakentaminen työllistää välillisesti 550 henkilötyövuotta ja Lumo One on valmistumassa aikataulussa. Arvioitu valmistumispäivä on 1.8.2022 ja talon 291 Lumo-kotia tulee vuokrattavaksi 1.11.2021 alkaen.

Tutustu kohteeseen mallinnuskuvien ja 3D-esittelyiden avulla: https://kojamo.fi/liiketoiminta/lumo-one/

Parempaa kaupunkiasumista Lumo-kotien asukkaille

Toteutimme lumo.fi-sivustolla kyselyn, johon vastanneet valitsevat vuokralla-asumisen ja ovat tyytyväisiä asumisvalintaansa. Kyselyyn vastanneiden mukaan asumisen palvelut lisäävät mukavuutta elämään.

Meille keskeistä on pystyä tarjoamaan asukkaillemme helppoa ja vaivatonta asumista. Lumo-asumisen palveluvalikoimamme on jo nyt kattava, ja jatkamme panostuksia palveluidemme kehittämiseen. Uusimpana vuokraan sisältyvänä palveluna nostamme asukkaidemme laajakaistayhteyksien perusnopeutta verkossa asioinnin sujuvoittamiseksi ja etäyhteyksien parantamiseksi.

Digitaalinen My Lumo -palvelumme on noussut asiakkaidemme keskuudessa suosituksi ja saavuttanut korkean suositteluasteen. My Lumo -palvelun kautta asukkaiden on mahdollista hoitaa kaikki asumiseen ja vuokrasuhteeseen liittyvät asiat sekä tilata arkea helpottavia palveluita.

Tutustu Koti ja palvelut -kyselyn tuloksiin: https://kojamo.fi/uutiset-ja-tiedotteet/lumo-kotien-kysely-vuokra-asuminen-halutaan-valita-yha-useammin-ja-palvelut-lisaavat-mukavuutta-elamaan/ 

Lue lisää Lumo-kotien yhteistyöstä DNA:n kanssa: https://kojamo.fi/uutiset-ja-tiedotteet/dnan-laajakaista-ja-viihdepalvelut-kaikkiin-lumo-koteihin-vuoden-2022-aikana-yhteistyo-laajenee-merkittavasti/

Vastuullisuus on Kojamon DNA:ssa

Kojamo on vuokra-asumisen rohkea uudistaja, joka rakentaa parempaa ja vastuullisempaa kaupunkiasumista. Vastuullisuuden ydin on missiossamme: luomme parempaa kaupunkiasumista.

Vastuullisuusohjelmassamme sitoudumme YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja kiinteistöjemme hiilineutraaliin energiankäyttöön vuoteen 2030 mennessä.

Tutustu vastuullisuusohjelmaamme tarkemmin verkkosivuillamme tai kuuntelemalla sivuilta löytyvä podcast: https://kojamo.fi/vastuullisuus/vastuullisuusohjelma/

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö ja yksi suurimmista investoijista Suomessa. Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista. Lumo tarjoaa ympäristöystävällistä asumista ja palveluita kaupunkilaiselle, joka arvostaa laatua ja vaivattomuutta. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa rakennuttamalla uutta, ostamalla ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Kojamon osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla. https://kojamo.fi/

Lue lisää

3.6.2022 | Sidosryhmäuutiskirjeet

Sidosryhmäuutiskirje kesäkuu 2022

21.3.2022 | Sidosryhmäuutiskirjeet

Sidosryhmäuutiskirje maaliskuu 2022

14.12.2021 | Sidosryhmäuutiskirjeet

Sidosryhmäuutiskirje joulukuu 2021

3.9.2021 | Sidosryhmäuutiskirjeet

Sidosryhmäuutiskirje syyskuu 2021

31.5.2021 | Sidosryhmäuutiskirjeet

Sidosryhmäuutiskirje toukokuu 2021