Takaisin arkistosivulle
2.7.2020 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje heinäkuu 2020

Kojamon sijoittajauutiskirje julkaistaan pääsääntöisesti aina osavuosikatsausten ja niitä seuraavien roadshow-kiertueiden jälkeen ennen hiljaisen jakson alkua. Uutiskirjeen tarkoituksena on käydä läpi sijoittajan kannalta ajankohtaisia asioita ja teemoja, joita Kojamoon sijoituskohteena liittyy. Kirjeessä ei anneta uutta, julkaisematonta tietoa. Uutiskirje on saatavilla Kojamon sijoittajasivuilla ja se on myös mahdollista tilata omaan sähköpostiin.

Q1/2020

Osavuosikatsaus tammi–maaliskuulta 2020 julkistettiin 7.5.2020.

COVID-19-pandemialla ei ollut merkittävää vaikutusta Kojamon tulokseen, taseeseen tai rahavirtoihin ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

Julkaisut, audiocast-tallenne osavuosikatsauksen tiedotustilaisuudesta sekä siitä tehty transkripti ovat saatavissa Kojamon sijoittajasivuilla.

Roadshowt ja sijoittajatapaamiset

Kojamo on tavannut sijoittajia touko-kesäkuussa virtuaalisten roadshow-kiertueiden ja puheluiden avulla.  

Sijoittajien kanssa käydyt keskustelut ovat pääasiassa liittyneet COVID-19-pandemian vaikutuksiin Kojamon toiminnassa ja markkinassa. Kojamo on pystynyt jatkamaan toimintaansa lähes häiriöttä, vaikka henkilöstömme on siirtynyt tekemään töitä kotikonttoreista käsin jo maaliskuun puolessa välin. Vuokrasaamisten määrä ei ole pandemian takia kasvanut, eikä näiden odoteta kasvavan merkittävästi lähiaikoina. Olemme panostaneet aktiiviseen asukasneuvontaan ja tarvittaessa teemme asukkaidemme kanssa maksusuunnitelmia ja -järjestelyitä.

Näemme, että COVID-19-pandemialla ei ole vaikutusta kaupungistumiseen pitkällä aikavälillä. Lyhyellä tähtäimellä puolestaan pandemialla on kuitenkin ollut vaikutuksia muuttoliikkeeseen: työperäinen muuttoliike on väliaikaisesti pysähtynyt, ja esimerkiksi opiskelijoita on muuttanut väliaikaisesti vanhempiensa luokse ja ulkomaalaiset opiskelijat ovat toistaiseksi palanneet kotimaihinsa. Vuokra-asuntojen tarjonta markkinoilla on myös lisääntynyt, kun turismin vähentyessä lyhytaikaiseen vuokraukseen (kuten AirBnB) tarkoitettuja asuntoja on siirtynyt pitkäaikaiselle vuokramarkkinalle.

Nämä seuraukset ovat kuitenkin väliaikaisia, emmekä näe, että pandemialla on vaikutuksia asuntomarkkinaan pitkällä aikavälillä. On hyvä huomioida, että uudistuotannon tarjonnan ennustetaan laskevan vuosina 2021-2022. Uusimmassa VTT:n asuntotuotantotarveselvityksessä kuitenkin tarve uusille asunnoille kasvaa, mitä tukee kaupunkien vetovoiman lisäksi myös kotitalouksien pienenevä keskikoko.

Pandemiasta huolimatta keskitymme rakentamaan kannattavaa kasvua, mitä tukee vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana entisestään vahvistunut hankeputkemme.

Muuta ajankohtaista

Toteutimme toukokuun lopussa 500 miljoonan euron suuruisen joukkovelkakirjalainan maaliskuussa perustetun EMTN-ohjelman alla. Liikkeeseenlaskusta saadut varat käytetään Kojamo Oyj:n yleisiin liiketoiminnallisiin tarkoituksiin, lähinnä investointien rahoittamiseen.

Hankekantamme on vahvistunut merkittävästi. Kesäkuun lopussa tiedotimme ostaneemme 45 asuntoa Helsingin Vuosaaresta. Tiedotimme myös aloittavamme 95 asunnon rakentamisen Espoon Matinkylään osana SRV:n kanssa tehtyä yhteistyösopimusta sekä sopineemme Lehdon kanssa 392 asunnon rakentamisesta Helsingin Vartiokylään sekä Espoo Nihtisiltaan, Niittykumpuun ja Nöykkiönlaaksoon. Lisäksi olemme toukokuussa aloittaneet 72 asunnon rakentamisen Espoon Suurpeltoon ja 137 asunnon rakentamisen Espoon Vermonniittyyn. Huhtikuussa sovimme 59 asunnon rakentamisesta Espoon Matinkylään. Huhtikuussa aloitimme Kalasatamaan tulevan, Lumo One:ksi nimetyn tornitalon 291 asunnon rakentamisen osana SRV:n kanssa tehtyä yhteistyösopimusta.

Kojamo valittiin mukaan GPR 250 -indeksisarjaan 22. kesäkuuta 2020 alkaen. GPR 250 -indeksisarja on vapaalla vaihdannalla painotettu indeksi, joka seuraa 250 johtavan ja vaihdetuimman kiinteistöyhtiön kehitystä maailmanlaajuisesti.

Tulevat tapahtumat

Kojamon hiljainen jakso alkaa tiistaina 21.7.2020, ja puolivuosikatsaus 1.1.–30.6.2020 julkaistaan 20.8.2020. Tulevista tapahtumista ja roadshowsta lisätietoa saatavilla Kojamon sijoittajakalenterista.

Maija Hongas, sijoittajasuhdepäällikkö, Kojamo Oyj, maija.hongas@kojamo.fi, puh. +358 20 508 3004

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö ja asumisen rohkea uudistaja. Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista. Lumo-brändimme tarjoaa ympäristöystävällistä asumista ja palveluita Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa rakennuttamalla uutta, ostamalla ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Kojamon osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla. https://kojamo.fi/

Lue lisää

29.9.2023 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje syyskuu 2023

30.6.2023 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje kesäkuu 2023

5.4.2023 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje huhtikuu 2023

13.1.2023 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje tammikuu 2023

30.9.2022 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje syyskuu 2022