Takaisin arkistosivulle
14.5.2020 | Blogit

Uusien investointi- ja rakennuskohteiden etsiminen on monipuolista työtä

Matti-Pekka Koistinen, Kehityspäällikkö, Omistaminen ja sijoittaminen

Työssäni edistän uusia rakennushankkeita. Se tarkoittaa sitä, että etsimme aktiivisesti uusia investointikohteita ja paikkoja, joihin voidaan rakentaa uusia asuntoja. Etsimme erityisesti valmiissa kaupunkirakenteessa olevia kiinteistöjä, jotka ovat olleet muussa kuin asumiskäytössä ja joiden elinkaari on lopuillaan. Olen mukana myös uudisrakennushankkeissa.

Pääsen seuraamaan kaupunkirakentumisen kehittymistä. On kiinnostavaa olla mukana uusien alueiden, kohteiden ja asiakastarpeiden selvittämisessä. Pyrimme tuottamaan asuntoja, joita markkinoilla tarvitaan ja joihin saadaan nopeasti uudet vuokralaiset. Minulle on kertynyt aika laaja tieto siitä, minkä tyyppisiä huoneistoja asukkaat arvostavat.

Olen eri hankkeissa erilaisissa rooleissa. Osallistun päivittäin erilaisiin ohjaus-, suunnittelu- tai työmaakokouksiin. Työssäni vahvistan yksiköiden välistä yhteistyötä ja esimerkiksi avaan insinöörikieltä asiakkaalle. Toinen osa työstäni on tutkia kaupungin uusia asemakaava-alueita ja seurata mitä tapahtuu: Missä hankkeita on mahdollista toteuttaa? Miten kaupungin asemakaavat etenevät? Missä saattaisi olla kiinnostavia kiinteistöjä?

Olen tyytyväinen, ettei ole tarvinnut vaihtaa työpaikkaa, vaan työpaikka on kehittynyt ajan myötä ja omassa työssään on päässyt jatkuvasti uudistumaan.

Aiemmin erilaisten mielikuvien perusteella ajateltiin, että tällainen rakennus kiinnostaa, mutta nykyään puhutaan paljon big datasta ja entistä enemmän pystytään hyödyntämään lukuja. Julkista tietoa ja omaan liiketoimintaan liittyvää numeerista tietoa on paljon käytössä, ja kiinnostavaa työssäni onkin eri tietojen yhdistely. Odotamme, että saisimme entistä enemmän asiakaspalautetta, jota voi hyödyntää analyyseissä.

Olen ollut Kojamolla töissä 15 vuotta. Olen tyytyväinen, ettei ole tarvinnut vaihtaa työpaikkaa, vaan työpaikka on kehittynyt ajan myötä ja omassa työssään on päässyt jatkuvasti uudistumaan. On mukava olla osa yritystä, joka menee eteenpäin eikä ole jämähtänyt paikoilleen.

Matti-Pekka Koistinen

Kehityspäällikkö, Omistaminen ja sijoittaminen

Koistinen on toiminut Kojamolla erilaisissa rakennuttamiseen liittyvissä tehtävissä vuodesta 2003 lähtien.
Ota yhteyttä: matti-pekka.koistinen@kojamo.fi