Takaisin arkistosivulle
16.6.2024 | Blogit

Yhdessä helposti parhaita

Myyntineuvottelija Iida Lindberg ja isännöitsijä Saana Ehanto tekevät tiivistä yhteistyötä saavuttaakseen yhteiset tavoitteensa – tarjotakseen kaikille asiakkailleen helposti parhaan Lumo-kodin.

Kojamolla myyntineuvottelijat ja isännöitsijät toimivat työpareina.

Saana Ehanto:

En muista tarkalleen, milloin tapasimme Iidan kanssa ensimmäisen kerran. Iida oli vain jossain vaiheessa ilmestynyt osaksi myynnin tiimiä. Iida ei helposti ota isossa porukassa kovin näkyvää roolia ja pääsinkin tutustumaan Iidaan paremmin vasta, kun meidät ”paritettiin”. Siinä vaiheessa oli tosi kiva huomata, että löysimme heti yhteisen sävelen, ja yhteistyö on ollut alusta asti tosi mutkatonta.

Iida on kollegana luotettava ja vakaa. Voin aina luottaa siihen, että sovitut asiat hoituvat aikataulussa eikä niistä tarvitse muistutella. Iida on tarkka ja huolellinen. Iida antaa tilaa ihmisille ympärillään ja se tekee hänestä myös taitavan kuuntelijan. Se on ihan mielettömän tärkeä taito Iidan tehtävässä asiakkaitamme ajatellen, mutta myös yhteistyömme kannalta. Olen itse nopea ja spontaani, ja Iida rauhallinen ja harkitseva eli täydennämme toisiamme loistavasti.

Lumo-kotien myyntineuvottelija Iida Lindberg.

Isännöitsijän ja myyntineuvottelijan työt ovat monilta osin kytköksissä toisiinsa. Tiiviillä yhteistyöllä molempien ymmärrys toisen työtä ja onnistumiseen vaikuttavia tekijöitä kohtaan kasvaa. Yhteistyöllä tehostamme työntekoa, autamme toisiamme ja kasvatamme omaa osaamistamme, jolloin saavutamme sekä omat että yhteiset tavoitteemme paremmin.

Yhdistämällä molempien osaamisen, pystymme huomioimaan työssämme uuden ja asuvan asukkaan tarpeet mahdollisimman monipuolisesti. Kun asuvien asukkaiden kanssa tulee sopimuksiin tai asunnonvaihtoihin liittyviä kysymyksiä, kysyn Iidalta neuvoa. Tai tarvittaessa pyydän Iidaa olemaan suoraan asukkaaseen yhteydessä. Saatan pyytää Iidalta apua myös tyhjien asuntojen tarkastuksissa silloin, kun oma aikataulu on todella tiukka, ja Iidalla on jo kohdekäynti sovittuna asuntonäytön merkeissä.

Olemme onnistuneet yhdessä monin eri tavoin. Olemme onnistuneet vähentämään tyhjänä olleiden asuntojen määrää, löytämään asuntojen kuvaamiselle sellaisen rutiinin, että Lumo-verkkokaupassa on aina asunnoista ajantasaiset kuvat ja tyhjäksi jäävät asunnot saadaan tarkastettua nopeasti.

Olen ollut myös Iidan mukana esittelyissä, ja vaikka siitä ei ehkä saa mitään mitattavaa onnistumista, niin se on lisännyt huomattavasti omaa ymmärrystäni asukkaan tarpeista ja siitä, mihin uusi asukas kiinnittää huomiota. Vastaavasti olen voinut kertoa Iidalle kattavammin taloista, ja Iida on saanut siitä työkaluja omaan myyntityöhönsä.

”Olemme onnistuneet yhdessä monin eri tavoin.”

Olen yhteisen matkamme aikana oppinut, että yhteistyölle kannattaa antaa kunnolla aikaa, sillä se maksaa itsensä takaisin. Asioita kannattaa pohtia yhdessä, vaikka toiselta ei löytyisikään heti valmista vastausta.

Nautin Iidan kanssa työskentelystä. Olemme oppineet toistemme tavat työskennellä ja työnteko on helppoa, kun oma rooli on selkeä. Olemme myös molemmat aina innokkaita kokeilemaan uutta. Yhteiseksi ohjenuoraksi tekemiselle on muodostunut ajatus, että yhdessä olemme vahvempia. En mielelläni vaihtaisi Iidaa toiseen työpariin – vaikka kaikki myyntineuvottelijamme ovatkin osaavia ja mahtavia tyyppejä!

Iida Lindberg ja Saana Ehanto Lumo-kodissa Messeniuksenkadulla.

Iida Lindberg:

Sain Saanan työparikseni, kun lähdimme Kojamolla kokeilemaan uutta toimintamallia, jossa jokainen myyntineuvottelija saa oman isännöitsijän työparikseen toiminnan tehostamiseksi. Tutustuttiin Saanan kanssa ensimmäistä kertaa kunnolla yhteisen asiakascasen parissa.

Saanasta jäi heti alkuun todella mukava ja hyvä fiilis. Saana on kollegana luotettava, avulias ja aina aurinkoinen. Saanan kanssa on todella mukava tehdä töitä ja koen, että meidän yhteistyömme on saumatonta. Jaamme paljon tietoa toisillemme ja tuemme toisiamme aktiivisesti. Yhteiset kohteet ovat tällä tavoin tulleet paremmin tutuiksi. Samalla on ollut mielenkiintoista kuulla isännöitsijän työstä tarkemmin.

Olemme yhteyksissä jatkuvasti erilaisten asiakascasejen kautta, ja palaveeraamme vähintään joka toinen viikko yhdessä. Toisinaan palaveriin osallistuu myös alueen vastaava myyntipäällikkö. Perehdymme kumpikin ennen tapaamista yhteisten kohteidemme tilanteeseen – minä myynnin ja Saana isännöinnin näkökulmasta. Palaverissa sitten jaamme tuoreimmat tiedot toisillemme, ja sparrailemme ajankohtaisia asioita. Palaverit ovat myös hyvä paikka seurata sovittujen toimenpiteiden etenemistä.

Tavallisesti pyydän Saanalta apua, kun tarvitsen lisätietoja jostakin Lumo-talosta tai siihen liittyvistä remonteista. Toisinaan tarvitsen Saanan apua myös kaupan klousaamiseen. Yhdessä saatamme esimerkiksi arvioida, tulisiko asuntoon hankkia uudet sälekaihtimet asumisviihtyisyyden parantamiseksi – ja tätä kautta uuden asiakkaan houkuttelemiseksi.

Lumo-kotien isännöitsijä Saana Ehanto.

Pidämme toisemme myös hyvin kartalla omista kohdekäynneistämme, jolloin saamme ketterästi sovittua, kumpi hoitaa talolla tarvittavat – kuten asunnon kuvaamisen. Saana saa napattua kuvat ketterästi asunnon tarkastuksen yhteydessä, ja minä puolestani asuntonäytön yhteydessä.

”Olemme huomattavasti tehokkaampia yhdessä.”

Saanalla on hyvin tärkeä osa asunnon vuokrauksen onnistumisessa. Kun asunto vapautuu edelliseltä asukkaalta, Saana käy tarkastamassa tämän. Saana huolehtii, että kaikki paikat ovat kunnossa ja tilaa mahdolliset tarvittavat korjaukset ennen uuden asukkaan sisäänmuuttoa. Voin aina hyvällä fiiliksellä mennä tutustumiskäynnille asiakkaan kanssa, kun tiedän, että asunto on muuttovalmis.

Olemme huomattavasti tehokkaampia yhdessä. En mielellään vaihtaisi Saanaa toiseen isännöitsijään, kun meillä on mennyt niin mukavasti. Mikäli vaihto kuitenkin tulisi ajankohtaiseksi, niin ei minulla kuitenkaan ole mitään hätää – meillä on huipputyyppejä talo täynnä!

Lumo-talo Messeniuksenkadulla Helsingissä on Saanan ja Iidan yhteinen suosikkikohde.

Työpari Iida ja Saana

  • Iida on aloittanut Kojamolla Lumo-myyntineuvottelijana syyskuussa 2022. Iida auttaa asiakkaita löytämään Lumo-koteja erityisesti Länsi-Helsingin puolella, Saanan isännöimissä taloissa.
  • Saana on aloittanut Kojamolla Lumo-isännöitsijänä syyskuussa 2021. Saana isännöi Lumo-koteja tällä hetkellä Töölössä, Lauttasaaressa, Lehtisaaressa, Munkkiniemessä, Munkkivuoressa ja Pitäjänmäellä.
  • Messeniuksenkatu on molempien, Saanan ja Iidan, lempikohde. Talo on hyvällä sijainnilla ja upeasti peruskorjattu. Asunnoissa on mielenkiintoisia pohjaratkaisuja ja ne on kauniisti remontoitu. Sisäpiha on ihanan vehreä ja persoonallinen. Talosta löytyy myös pesula ja saunatila, joita ei kaikista keskustan taloista löydy.