Takaisin arkistosivulle
27.3.2020 | Blogit

Työtäni on asukkaista välittäminen ja auttaminen

Riikka Pasanen, asumisneuvoja, Kojamo Oyj

Teen työtä asumisneuvojana, jotta asukkaat voisivat elää kodeissaan tyytyväisinä. Tämä tarkoittaa asukkaan tukena olemista esimerkiksi haastavissa elämäntilanteissa.

Sosionomitaustastani ja työkokemukseni ihmisten parista ovat hyvä perusta, josta ponnistaa jokapäiväisessä työssäni. Olen usein tekemisissä haastavien asioiden kanssa, jotka onneksi useimmiten kääntyvät paremmaksi. Elämässä tulee itse kullekin haasteita vastaan, ja tuntuu tärkeältä kuunnella, tukea ja auttaa, kun asukas haluaa purkaa huoliaan tai murheitaan.

Tyypillisiä yhteydenottojen syitä ovat naapurien väliset riitatilanteet, joita on tarvetta selvitellä tai sovitella. Asukas saattaa myös soittaa vuokranmaksun ongelmista, jolloin yritetään yhteistuumin löytää vaihtoehtoja ja ratkaisuja siihen, miten tilanne hoidetaan. Joskus yhteydenotto saattaa tulla jostakin asukkaasta huolestuneelta naapurilta tai isännöitsijältä.

Parasta työssäni on, kun saa palautetta, että omasta työstä on ollut apua asukkaan elämäntilanteessa. Joskus asukkaat lähettävät joulukortin, jossa lukee: ”Kiitos, nyt menee hyvin.”

Parasta työssäni on, kun saa palautetta, että omasta työstä on ollut apua asukkaan elämäntilanteessa.

Vuoden alusta asumisneuvontaa on tehnyt nelihenkinen tiimi, mikä myös auttaa jaksamaan työssä vastaantulevissa vaikeimmissakin tapauksissa. Pystymme työkavereiden kanssa tukeutumaan toinen toisiimme.

Haluamme, että kaikilla asukkailla olisi hyvä olla kotonaan. Tuntuu valtavan hyvältä, että on mahdollisuus vaikuttaa ja auttaa haastavissa elämäntilanteissa. Olen hurjan ylpeä siitä, että pidämme asukkaistamme huolta vuokranantajana.

Riikka Pasanen

Asumisneuvoja

Pasanen on työskennellyt osana Kojamon nelihenkistä asumisneuvojien tiimiä vuoden 2017 alusta alkaen.

Ota yhteyttä: riikka.pasanen@kojamo.fi