Takaisin arkistosivulle
24.4.2020 | Blogit

Rakennustyön valvoja kaitsee ihmisille hyviä koteja

Juhani Raitala, valvoja, Omistaminen ja sijoittaminen

Olen luonteeltani rakentaja, ja pidän siitä, kun tapahtuu paljon. Rakennustyön valvojana huolehdin, että asunnot rakennetaan suunnitelmien mukaan, sovitussa aikataulussa ja hyviä rakennustapoja noudattaen. Yleensä vastuullani on yhtä aikaa kolmesta viiteen kohdetta ja 300–400 asuntoa. Tällä hetkellä kaikki ovat uudiskohteita.

Työni on monipuolista, sillä usealla eri työmaalla näkee paljon erilaisia suunnitteluratkaisuja ja työtapoja. Vuosien kuluessa olen oppinut arvioimaan työn jälkeä ja antamaan siitä suoraa palautetta. Hyvä valvoja uskaltaa sanoa mielipiteensä nopealla aikataululla, eikä jää liian pitkäksi aikaa pohtimaan asiaa. Olen ylpeä kokemuksen tuomasta ammattitaidosta.

Kojamossa tehdään työtä hyvällä sykkeellä. Emme paina aikatauluja liian tiukaksi, jotta myös urakoitsijalle jää riittävästi aikaa laadukkaaseen työhön.

Parasta on, kun kohde valmistuu ajoissa ja on laadullisesti hyvä ja turvallinen. Onnistumiseen tarvitaan kokenut urakoitsija, paljon ammattitaitoista työnjohtoa ja hyvät työmiehet. Hyvin suunnitellussa ja rakennetussa kohteessa silmä lepää. Jo rakennusvaiheessa on hyvä muistaa, että asunnosta on tulossa jonkun perheen koti, turvapaikka.

Työnkuvaani kuuluu myös takuutarkastuksen pitäminen noin kaksi vuotta kohteen valmistumisen jälkeen. Tarkastuksessa kierrän rakennuksen ja menen ihmisten koteihin. On kiva nähdä koteja ja huomata, että täällä viihdytään.

Olen työskennellyt Kojamossa lähes 18 vuotta, ja pidän työtäni edelleen kiinnostavana. Tunnen työn omakseni.

Juhani Raitala

Valvoja, Omistaminen ja sijoittaminen

Raitala on työskennellyt Kojamossa valvojana vuodesta 2002 alkaen.

Ota yhteyttä: juhani.raitala@kojamo.fi