Takaisin arkistosivulle
14.1.2022 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje tammikuu 2022

Kojamon sijoittajauutiskirje julkaistaan pääsääntöisesti aina osavuosikatsausten ja niitä seuraavien roadshow-kiertueiden jälkeen ennen hiljaisen jakson alkua. Uutiskirjeen tarkoituksena on käydä läpi sijoittajan kannalta ajankohtaisia asioita ja teemoja, joita Kojamoon sijoituskohteena liittyy. Kirjeessä ei anneta uutta, julkaisematonta tietoa. Uutiskirje on saatavilla Kojamon sijoittajasivuilla ja se on myös mahdollista tilata omaan sähköpostiin.

Q3/2021 

Osavuosikatsaus tammi–syyskuulta 2021 julkistettiin 4.11.2021.  

COVID-19-pandemialla ei ollut merkittävää vaikutusta Kojamon tulokseen, taseeseen tai rahavirtoihin katsauskauden aikana.  

Osavuosikatsaus, webcast-tallenne osavuosikatsauksen tiedotustilaisuudesta sekä siitä tehty transkripti ovat saatavissa Kojamon sijoittajasivuilla

Roadshowt ja sijoittajatapaamiset 

Olemme tavanneet sijoittajia marras–tammikuussa pääasiassa virtuaalisten roadshow-kiertueiden ja puheluiden avulla.  

Sijoittajien kanssa on keskusteltu koronatilanteen kehittymisestä ja sen vaikutuksista toimintaamme. Syksyn aikana näimme merkkejä muuttoliikkeen elpymisestä ja solmimme uusia vuokrasopimuksia vilkkaaseen tahtiin. Koronarokotukset etenivät syksyn kuluessa ja rajoituksia poistettiin asteittain. Tampereen ja Turun seuduilla vuokraus palautui takaisin ennen koronaa oleville tasoille. Pääkaupunkiseudulla erityisesti palvelusektorilla on näkynyt työvoimapulaa, mutta koronarajoituksiin liittyvä epävarmuus on hidastanut ihmisten muuttoa Helsingin seudulle. Tämän takia Helsingin seudun muuttoliikkeen elpyminen on ollut muita kasvukeskuksia hitaampaa. 

Meiltä on kysytty rakennuskustannusten inflaatiosta. Vaikka markkinoilla rakennuskustannukset ovat nousseet, Suomessa rakennuskustannusten nousu on ollut maltillista verrattuna moniin muihin Euroopan maihin. On myös hyvä huomata, että kaikki meidän käynnissä olevat kehityshankkeet samoin kuin useimmat sitovat esisopimukset on tehty kiintein hinnoin.  

Olemme myös keskustelleet joulukuussa antamastamme tiedotteesta, jossa kerroimme arvioivamme strategisia vaihtoehtoja keskeisimpien kasvukeskusten ulkopuolella. Kyseessä on normaali arviointityö osana strategiaamme, ja emme ole vielä tehneet lopullisia päätöksiä asiasta. Arvioimme, olisiko meidän järkevää keskittyä entistä selvemmin suurimpiin kasvukeskuksiin. On mahdollista, että tämä johtaa enintään 3600 kasvukeskusten ulkopuolella sijaitsevan asunnon myymiseen.  

Muuta ajankohtaista 

Hankekantamme on edelleen vahva. Marraskuussa tiedotimme sopineemme yhteensä 86 uuden asunnon rakentamisesta Helsingin Malmille. Sopimus on osa Pohjola Rakennuksen kanssa 12.7.2021 tiedotettua kokonaisuutta. Joulukuussa tiedotimme sopineemme 60 uuden asunnon rakentamisesta Espoon Olariin, sekä 113 uuden asunnon rakentamisesta Helsingin Puotilaan. Lisäksi tiedotimme 78 uuden asunnon rakentamisesta Helsingin Munkkivuoreen. Kohde on osa SRV:n kanssa 30.8.2019 sovittua yhteistyösopimusta. 

Paransimme tulostamme GRESB-vastuullisuusarvioinnissa, johon osallistuimme toista kertaa. Kojamo sai 77 pistettä sadasta ja ylitimme sekä kaikkien arviointiin osallistuneiden että oman vertailuryhmämme keskimääräisen tuloksen. Ansaitsimme Green Star -tunnustuksen ja kolme tähteä viidestä.  

Vastaanotimme marraskuussa kaksi liputusilmoitusta. 1.11. saadun ilmoituksen mukaan Heimstaden Bostad AB:n omistus nousi yli 10 prosentin rajan ja 10.11. saadun ilmoituksen mukaan Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:lta omistus laski alle 5 prosentin rajan.   

Joulukuussa tiedotimme osakkeenomistajien nimitystoimikunnan ehdotukset varsinaiselle yhtiökokoukselle. Uudeksi hallituksen jäseneksi ehdotetaan Kari Kauniskangasta, jonka esittely löytyy pörssitiedotteen liitteenä. 

Tulevat tapahtumat 

Kojamon hiljainen jakso alkaa tiistaina 18.1.2022, ja tilinpäätöstiedote, tilinpäätös ja hallituksen toimintakertomus, selvitys hallinto- ja ohjausjärjestelmästä sekä palkitsemisraportti vuodelta 2021 julkaistaan 17.2.2022.  Tulevista tapahtumista ja roadshowsta lisätietoa saatavilla Kojamon sijoittajakalenterista

Niina Saarto, Group Treasurer, sijoittajasuhteet, Kojamo Oyj, niina.saarto@kojamo.fi, puh. +358 20 508 3283 

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö ja yksi suurimmista investoijista Suomessa. Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista. Lumo tarjoaa ympäristöystävällistä asumista ja palveluita kaupunkilaiselle, joka arvostaa laatua ja vaivattomuutta. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa rakennuttamalla uutta, ostamalla ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Kojamon osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla. https://kojamo.fi/.

Lue lisää

12.1.2024 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje tammikuu 2024

29.9.2023 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje syyskuu 2023

30.6.2023 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje kesäkuu 2023

5.4.2023 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje huhtikuu 2023

13.1.2023 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje tammikuu 2023