Takaisin arkistosivulle
5.10.2020 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje lokakuu 2020

Kojamon sijoittajauutiskirje julkaistaan pääsääntöisesti aina osavuosikatsausten ja niitä seuraavien roadshow-kiertueiden jälkeen ennen hiljaisen jakson alkua. Uutiskirjeen tarkoituksena on käydä läpi sijoittajan kannalta ajankohtaisia asioita ja teemoja, joita Kojamoon sijoituskohteena liittyy. Kirjeessä ei anneta uutta, julkaisematonta tietoa. Uutiskirje on saatavilla Kojamon sijoittajasivuilla ja se on myös mahdollista tilata omaan sähköpostiin.

Q2/2020

Puolivuosikatsaus tammi–kesäkuulta 2020 julkistettiin 20.8.2020.

COVID-19-pandemialla ei ollut merkittävää vaikutusta Kojamon tulokseen, taseeseen tai rahavirtoihin ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

Julkaisut, webcast-tallenne puolivuosikatsauksen tiedotustilaisuudesta sekä siitä tehty transkripti ovat saatavissa Kojamon sijoittajasivuilla.

Roadshowt ja sijoittajatapaamiset

Kojamo on tavannut sijoittajia elo-syyskuussa virtuaalisten roadshow-kiertueiden ja puheluiden avulla.  

Meiltä on kysytty paljon, miten näemme vuokramarkkinoiden ja vuokrausasteen kehittyvän. Kerroimme aiemmin, että vuoden alkupuolella markkinoille on tullut paljon tarjontaa. COVID-19-pandemian seurauksena pitkäaikaiseen vuokraukseen on siirtynyt jonkin verran lyhyeen vuokraukseen (kuten AirBnB) tarkoitettuja asuntoja. Lisäksi markkinaan on valmistunut paljon uutta tuotantoa. Nämä vaikutukset ovat kuitenkin näkemyksemme mukaan markkinoilla jo täysmääräisesti. Tarjonnan lisääntymisestä huolimatta  ensimmäisen vuosipuoliskon vuokrausasteemme pysyi hyvällä tasolla. Heinäkuussa tehtyjen uusien vuokrasopimusten määrä oli ennätystasolla, ja tehtyjen sopimusten määrä on jatkunut hyvänä. On hyvä kuitenkin huomioida, että uudet sopimukset astuvat voimaan vaiheittain.

Olemme keskustelleet paljon myös hankeputkestamme, joka on erittäin vahvalla tasolla hankkeiden määrän, niiden sijainnin sekä niiden kannattavuuden suhteen. Koko tonttivarantomme sekä hankeputkemme sijaitsee tällä hetkellä Helsingin seudulla, jossa tarpeen uusille asunnoille ennustetaan olevan kaikista suurin. Kehityshankkeet kirjataan taseeseen investointikustannuksella ja arvostetaan uudelleen tuottoarvomallilla, kun hanke on valmis ja tuottaa kassavirtaa. Siirtymisellä kauppa-arvomallista tuottoarvomalliin vuoden 2019 lopussa onkin yhdessä hyvien investointien kanssa ollut positiivinen vaikutus kehityskatteeseemme.

Ostettavien portfolioiden osalta markkina on ollut yhä hiljainen, emmekä ole valmiita tekemään investointeja, jotka eivät vastaa kriteerejämme, mm. hinnan, sijainnin tai asuntojen koon suhteen. Kykymme luoda kasvua monesta lähteestä onkin tärkeä, ja vahva hankeputkemme on osoitus tästä.  Katsommekin vahvasti tulevaisuuteen, jossa tarve uusille asunnoille kasvukeskuksissa kasvaa muuttoliikkeen ja kotitalouksien pienenevän koon myötä.

Muuta ajankohtaista

Syyskuun lopulla tiedotimme aloittavamme 116 asunnon rakentamisen Espoon Niittykumpuun ja 74 asunnon rakentamisen Espoon Nöykkiönlaaksoon osana Lehdon kanssa tehtyä yhteistyösopimusta. Nöykkiönlaaksoon rakennettavat kohteet ovat puukerrostaloja, mikä osaltaan tukee vähähiilistä rakentamista. Elokuussa puolestaan tiedotimme aloittavamme 101 asunnon rakentamisen Helsingin Pasilaan.

Vastaanotimme syyskuussa liputusilmoitukset PGGM Vermogensbeheer B.V.:lta omistuksen laskemisesta alle 5 prosentin rajan ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmariselta sekä Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varmalta omistuksen laskemisesta alle 10 prosentin rajan. Elokuussa vastaanotimme ilmoituksen Julkisten ja Hyvinvointialojen Liitto JHL Ry:ltä omistuksen laskemisesta alle 5 prosentin rajan.

Julkaisimme myös syyskuun alussa Kojamon nimitystoimikunnan kokoonpanon ja elokuussa Kojamon taloudellisen raportoinnin aikataulun vuodelle 2021. Vuoden 2020 tilinpäätöstiedote, tilinpäätös ja hallituksen toimintakertomus julkaistaan 18.2.2021. Varsinainen yhtiökokous on suunniteltu pidettäväksi 17.3.2021 Helsingissä. Vuoden 2021 osavuosikatsaukset ja puolivuosikatsaus julkaistaan seuraavan aikataulun mukaan:

  • Osavuosikatsaus tammi–maaliskuulta 2021: 12.5.2021
  • Puolivuosikatsaus tammi–kesäkuulta 2021: 19.8.2021
  • Osavuosikatsaus tammi–syyskuulta 2021: 4.11.2021

Syyskuussa myös Eurooppalaisten julkisesti noteerattujen kiinteistösijoitusyhtiöiden etujärjestö EPRA (European Public Real Estate Association) palkitsi Kojamon tilinpäätöksen vuodelta 2019 kultatason maininnalla jo toista kertaa peräkkäin sekä Kojamon vastuullisuusraportin vuodelta 2019 hopeatason maininnalla. Lisäksi Kojamo sai Most Improved -palkinnon vastuullisuusraportointinsa kehittämisestä.

Tulevat tapahtumat

Kojamon hiljainen jakso alkaa tiistaina 6.10.2020, ja osavuosikatsaus 1.1.–30.9.2020 julkaistaan 5.11.2020. Tulevista tapahtumista ja roadshowsta lisätietoa saatavilla Kojamon sijoittajakalenterista.

Investors’ Day

Kojamo järjestää virtuaalisen Investors’ Dayn keskiviikkona 2.12.2020 noin klo 14.00-16.00 Suomen aikaan. Merkitse päivä kalenteriisi, virallinen kutsu seuraa perästä myöhemmin. Tapahtuma järjestetään virtuaalisena.

 

Maija Hongas, sijoittajasuhdepäällikkö, Kojamo Oyj, maija.hongas@kojamo.fi, puh. +358 20 508 3004

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö ja asumisen rohkea uudistaja. Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista. Lumo-brändimme tarjoaa ympäristöystävällistä asumista ja palveluita Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa rakennuttamalla uutta, ostamalla ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Kojamon osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla. https://kojamo.fi/

Lue lisää

29.9.2023 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje syyskuu 2023

30.6.2023 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje kesäkuu 2023

5.4.2023 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje huhtikuu 2023

13.1.2023 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje tammikuu 2023

30.9.2022 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje syyskuu 2022