Takaisin arkistosivulle
1.12.2023 | Mediatiedotteet

Lähes 72 prosenttia Lumo-kotien asukaskyselyyn vastanneista pitää vuokranantajaansa vastuullisena toimijana

Kojamo Oyj Mediatiedote 1.12.2023 klo 14:00

Lähes 72 prosenttia Lumo-kotien asukaskyselyyn vastanneista pitää vuokranantajaansa vastuullisena toimijana

Lumo-kodit toteutti asukkaidensa keskuudessa vuosittaisen kyselytutkimuksen asumisen vastuullisuudesta. Enemmistö vastaajista kokee, että Lumo on vastuullinen tai jopa erittäin vastuullinen vuokranantaja. Vastaajien määrä ja vastuullisuuspisteet kasvoivat edellisvuodesta.

Lumo halusi kuulla asukkaidensa mielipiteen Lumo-vuokra-asumisen vastuullisuudesta ja siihen liittyvistä toiveista, joten se toteutti asukkaidensa keskuudessa kyselyn. Kyselytutkimuksen tarkoituksena oli saada selville, mikä on asukkaiden mielestä tärkeintä asumisen vastuullisuudessa ja nähdä, miten mielipiteet ovat muuttuneet vuoden takaisesta (Lumo-kotien asukkaiden vastuullisuuskysely 2022).

Kyselyyn intoutui vastaamaan yli 2000 Lumo-kodin asukasta, joka on 400 asukasta enemmän kuin viime vuonna. Suurin osa vastaajista oli tänäkin vuonna pääkaupunkiseudulta, Tampereelta, Turusta, Oulusta ja Jyväskylästä – Suomen suurimmista kaupungeista, johon Lumo-kotien toimintakin keskittyy. Vastaajia oli kaikista ikäluokista.

Kyselyssä pyydettiin asukkaita arvioimaan, kuinka vastuullinen vuokranantaja Lumo-kodit on. Yli 70 prosenttia vastaajista katsoi Lumo-kotien olevan joko vastuullinen tai erittäin vastuullinen toimija.

Lumo-kotien asukkaat arvostavat edelleen samoja asioita kuin vuosi sitten: tärkeimmäksi asumisen vastuullisuusteemaksi nousi kattavat jätteiden lajittelumahdollisuudet sekä kotona että jätetilassa. Lähes yhtä tärkeäksi teemaksi asukkaat arvottivat sisäympäristöolosuhteet eli kodin lämpötilan ja ilmanvaihdon. Kolmanneksi tärkeimmäksi teemaksi asukkaat kokivat asumisen turvallisuuden. Kärkisijoille ylsi myös energiatehokkuus ja kodin sijainti.

Viime vuoden kyselytutkimuksen tulosten perusteella aloitettu Lumo-kotien lajittelun ja kierrätyksen teemavuosi on jatkunut vahvana läpi vuoden. Lumo on panostanut erityisesti asukkaiden kierrätysohjeisiin, aktiiviseen kierrätysteemaiseen asukasviestintään ja pilotoinut erilaisia kierrätyksen tehostamisratkaisuja yhdessä asukkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

”Olemme erittäin iloisia asukkaidemme aktiivisuudesta ja ehdotuksista. Asukkaille suunnattu vastuullisuuskysely on erinomainen keino varmistaa, että kehitämme toimintaamme linjassa asukkaiden toiveiden ja odotusten kanssa. Kierrätyksen teemavuosi on tästä oiva esimerkki”, Lumo-kotien vastuullisuuspäällikkö Niina Turri kertoo.

Asukkailta kysyttiin myös ajatuksia yhteisöllisyyden, turvallisuuden ja viihtyisyyden parantamiseen sekä ideoita entistä vastuullisempaan arkeen. Lisäksi asukkaita pyydettiin jakamaan käyttökokemuksia Lumo-kotien tarjoamista vastuullisen elämäntavan palveluista. 

Tänä vuonna toivottiin paljon avointa palautetta, ja sitä myös saatiin. 

”Tarkoituksena on hyödyntää saatua palautetta tulevan vuoden toiminnan suunnittelussa. Tarkempiin tuloksiin ja toimenpiteisiin palaamme vuoden vaihduttua”, Turri kertoo.

 

Lisätietoja: Niina Turri, vastuullisuuspäällikkö, Lumo-kodit, puh. +358 20 508 4018, niina.turri@lumo.fi

 

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö ja yksi suurimmista investoijista Suomessa. Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista. Lumo tarjoaa ympäristöystävällistä asumista ja palveluita kaupunkilaiselle, joka arvostaa laatua ja vaivattomuutta. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa rakennuttamalla uutta, ostamalla ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Kojamon osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla. https://kojamo.fi

 

Lue lisää

Vastuullisuus Lumo-kodeissa