Takaisin arkistosivulle
4.3.2021 | Parempaa kaupunkiasumista

Asukasyhteistyöllä yhteisöllisyyttä ja parempaa viihtyvyyttä

Asukasyhteistyö on Kojamolla avainasemassa parhaan asiakaskokemuksen saavuttamisessa. Sen näkyvin muoto on Lumo-tiimi – ryhmä talon vapaaehtoisia asukkaita, jonka tehtävänä on tukea yhteisöllisyyttä.

Pitkäaikainen asukkaamme ja oman talonsa Lumo-tiimin vetäjä Erja Graae Helsingin Lauttasaaresta kehuu konseptia erittäin hyväksi. ”Lumo-tiimi on tervetullut lisä perinteiseen vuokra-asumiseen, koska yhteinen toiminta heijastuu suoraan viihtyvyyteen ja naapurisopuun. Meitä on helppo niin asukkaan kuin isännöitsijän lähestyä, mikä sujuvoittaa talon asioiden hoitamista.”

Jokainen talo voi perustaa oman Lumo-tiiminsä, ja tiimi saa vuosittain tietyn summan rahaa toimintansa kustannusten kattamiseksi.

Jokainen talo voi perustaa oman Lumo-tiiminsä, ja tiimi saa vuosittain tietyn summan rahaa toimintansa kustannusten kattamiseksi. Graaen talossa yhteiset tapahtumat ovat muodostuneet jo perinteeksi: vuosittain on järjestetty muun muassa grillijuhlia, kahvitilaisuuksia ja pihatalkoita, vaikkakin tapahtumiin tuli COVID-19-pandemian johdosta taukoa. Yhteishenkeä kuvastaa myös tapa nostaa lippu salkoon asukkaiden merkkipäivinä. Talossa on paljon pitkään viihtyneitä asukkaita ja uudet toivotetaan nopeasti tervetulleeksi.

Erja Graae, asukas ja Lumo-tiimin vetäjä Matti Hämäläinen, isännöitsijä

”Lumo-tiimi auttaa isännöitsijää pysymään kartalla talon tapahtumista ja asukaspalautteesta. Jokainen talo on asukkaittensa näköinen, ja pyrimme siihen, että asukas voi vaikuttaa elinympäristöönsä mahdollisimman paljon. Tässä taloyhtiössä se on onnistunut hienosti, kiitos aktiivisen Lumo-tiimin”, kertoo isännöitsijä Matti Hämäläinen. ”Me asukkaat olemme myös tyytyväisä mutkattomaan yhteistyöhön isännöitsijän kanssa”, Graae lisää.
Lumo-tiimien lisäksi Kojamo tarjoaa asukkaille alueellista toimintaa, kuten retkiä tai tapahtumia, sekä mahdollisuuden vaikuttaa valtakunnallisessa Lumo-asukasraadissa ja verkkokeskusteluissa.

“Rohkaisemme kaikkia asukkaitamme mukaan luomaan entistä viihtyisämpää asumista ja yhteisöä. Yhdessä voimme myös vaikuttaa positiivisesti muun muassa kotitalon siisteyteen ja kiinteistöjen kunnossapitoon sekä hyödyntää arkea tukevia palveluita,” kertoo asiakkuuspäällikkö Riikka Ilmakunnas.