Takaisin arkistosivulle
23.11.2021 | Uutiset

Sähköauton lataus -palvelu osaksi Lumo-palveluportfoliota

Kysyntä sähkö- ja hybridiautojen latausmahdollisuutta kohtaan omalla parkkipaikalla on kasvanut suuresti viime aikoina. Lumo vastaa kysyntään tarjoamalla asukkailleen Sähköauton lataus -palvelun.

Ladattavien sähkö- ja hybridiautojen suosio kasvaa. Kuva: eParking / IGL-Technologies Oy

Asumisen liikkumiseen liittyvien päästöjen vähentämiseksi Lumo-kotien asukkaiden käytössä on hyvien julkisten kulkuyhteyksien lisäksi kattava yhteiskäyttöautopalvelu, yhteiskäyttöpyöriä ja yhteiskäyttövene.

Nyt myös aiemmin Lumo-asukkaiden keskuudessa pilotoitu Sähköauton lataus -palvelu on laajennettu kattamaan lähes kaikki Lumo-talot Suomessa – yhteistyössä eParkingin kanssa.

Sähköauton lataus -palvelu Lumo-asukkaiden toiveesta

Sähköauton lataus -palvelu mahdollistaa sähkö- ja hybridiauton lataustolpan tilaamisen omalle autopaikalle nykyisen sähkölämmitystolpan tilalle. Palvelu on nyt käyttöönotettavissa noin 400 Lumo-talossa.

”Lumo-taloissa ladattiin lokakuun 2021 aikana, ennen Sähköauton lataus -palvelun virallista lanseeraamista, sähköisiä ajoneuvoja yhteensä noin 7200 kWh edestä. Keskimääräisellä ajoneuvon sähkönkulutuksella tämä tarkoittaa, että Lumo-kotien hiilivapaalla sähköenergialla liikuttiin kuukauden aikana yli 30 000 km. Samalla asukkaamme säästivät yli 2000 litraa fossiilisia polttoaineita ja vastaavasti liikenteen hiilidioksidipäästöt pienenivät lähes 4 t CO2. Oikealla tiellä ollaan!” Lumo-kotien Kiinteistöpalvelut-yksikön johtaja Pasi Kujansuu iloitsee.

Lumo haluaa mahdollistaa asukkailleen kestävän tavan liikkua ja kehittää asumisen palveluita asukkaiden toiveita kuunnellen ja asumisen liikkumiseen liittyvien päästöjen vähentämiseksi, vastuullisuusohjelmansa tavoitteiden mukaisesti. Yritys on sitoutunut koko asuntokantansa hiilineutraaliin energiankäyttöön vuoteen 2030 mennessä sekä vuosittaisiin päästövähennystavoitteisiin.

“Sähköauton lataustolppa löytyy tällä hetkellä noin 200 Lumo-asukkaan autopaikalta. Uskoisin, että ensi vuoden aikana määrä tulee moninkertaistumaan”, Kujansuu ennustaa.

Lumo-palvelut saatavilla My Lumo -palvelun kautta

My Lumo -palvelun avulla asukkaat voivat hoitaa kaikki asumiseen ja vuokrasuhteeseen liittyvät asiat ketterästi yhdestä paikasta. Myös Lumo-palveluiden käyttöönotto onnistuu tätä kautta.

My Lumo -palvelusta tuli nopeasti asukkaiden keskuudessa suosittu. Palvelun on käyttöönottanut jo noin kolme neljäsosaa Lumo-kotien asukkaista.