Takaisin arkistosivulle
11.2.2022 | Työntekijätarinat

Palveluneuvojan monimuotoiset kesätyöt Kojamolla

Kulttuurituotannon opiskelija – sittemmin kulttuurituottajaksi valmistunut – Ella-Rosa Harmanen haki Kojamolle kesätöihin asiakaspalvelun sekä markkinoinnin ja viestinnän pariin. Moniosaaja nappasi itselleen kesäksi palveluneuvojan paikan, mutta pääsi tekemään töitä myös toisen toiveensa parissa, ja edistämään opintojaankin siinä samalla.

Kojamo kesätyöt
Kesäkojamot-podcast-sarjan tekijät (vasemmalta oikealle): Anni Kupila, Eetu Tuovinen, Ella-Rosa Harmanen ja Ida-Emilia Grims.

Kojamo palkkaa vuosittain viitisenkymmentä kesätyöntekijää erilaisiin tehtäviin eri puolille Suomea. Kojamolla kesätyöntekijät pääsevät tekemään vastaavia töitä kuin vakituiset työntekijät, ja osallistumaan yrityksen toiminnan kehittämiseen.

Palveluneuvojaksi Kojamolle kesäksi töihin tullut Ella-Rosa Harmanen halusi kollegoidensa kanssa jatkaa edellisenä kesänä kesätyöntekijöiden pilotoimaa podcast-sarjaa ja yhdistää sarjan tuotannon osaksi kulttuurituottajan opintojaan. Podcast-sarjan oli tarkoitus kuvata kesätöitä Kojamolla. Työnantaja tarttui mielellään ehdotukseen ja tarjosi innokkaille tekijöille tarvittavat tilat ja tekniikan sekä sparrailua tuotannon osalta tarvittaessa.

Kesäkojamot-podcast-sarja

Ella-Rosa keräsi kesän 2021 alussa kokoon podcastien tuotannosta innostuneen neljän hengen ryhmän, joka päätti tuottaa neljä podcastia kesän aikana, kesätöiden ohella. Uutena ominaisuutena Ella-Rosa joukkoineen päätti tuottaa podcastit äänitallenteen lisäksi videomuodossa.

”Kesäkojamot-podcast-sarjassa perehdytään Kojamon eri osastojen kesätöihin, kesätyöntekijöiden kokemuksiin, työskentelykulttuuriin ja etenemismahdollisuuksiin yrityksen sisällä. Podcastien tarkoituksena on toimia tiedonlähteenä tuleville kesätyönhakijoille, lisätä positiivista työnantajamielikuvaa ja toimia viestinnän työkaluna tulevan vuoden kesätyörekrytoinnissa”, Ella-Rosa taustoittaa.

Suunnitelmista tuli totta. Kesän lopuksi koossa oli neljä valmista podcastia.

”Olen iloinen, että sain kerättyä niin hyvän jengin ympärilleni työn loppuun saattamiseksi. Kiitos Annille, Eetulle, Idalle sekä muille studiossa piipahtaneille! Oli todella antoisaa tuottaa tällainen kokonaisuus” Ella-Rosa iloitsee.

Tutustu Kesäkojamot-podcast-sarjaan:

”On ollut lottovoitto työskennellä Kojamolla”

Ella-Rosa jatkoi Kojamon asiakaspalvelussa tuntityöntekijänä kesätöiden loputtua, opiskelun ohessa. Opintojen edistäminen yhteistyössä työnantajan kanssa jatkui pian toisen projektin myötä: Ella-Rosa tuotti yhteistyössä yrityksen viestintätiimin kanssa Kojamon vuoden 2021 huippuhetkistä koostuvan animaation.

”Lopputulos sai ensiesityksensä Kojamon hybridihenkilöstötapahtumassa, jossa työskentelin tapahtuma-assistenttina ja seremoniamestarina”, Ella-Rosa muistelee.

Kesätyöntekijät vuodesta toiseen kiittelevät Kojamoa erityisesti lämminhenkisestä työskentelyilmapiiristä ja mahdollisuudesta vaikuttaa omaan työhönsä. Ella-Rosa ei ole poikkeus:

”Parhaita asioita tässä työssä ovat ehdottomasti kollegat. Viihtyvyyttä lisää se, että pystyn vaikuttamaan siihen, missä työskentelen. Uudet työntekijät otetaan lämmöllä vastaan ja täällä vallitsee kannustava ilmapiiri. On ollut lottovoitto työskennellä Kojamolla.”

Kojamolla työskentelee eri alojen ammattilaisia, jotka yhdessä muodostavat asumisen parhaat tekijät.

”Kojamolle voi hakea töihin millaisesta taustasta tahansa, joten suosittelen jokaista, joka kokee Kojamon arvojen kolahtavan, hakeutumaan tänne kesätöihin. Kojamolla on mahdollisuus verkostoitua alan gurujen kanssa, kunhan on itse oma-aloitteinen”, Ella-Rosa vinkkaa.

Kiinnostaako Kojamo työnantajana? Tutustu tarkemmin: kojamo.fi/tyopaikka