Takaisin arkistosivulle
12.8.2021 | Uutiset

Kojamolla kesätyöntekijät osallistuvat yrityksen toiminnan kehittämiseen

Kojamolla kesätyöntekijät pääsevät aktiivisesti osallistumaan yrityksen toiminnan kehittämiseen. Perinteinen kesätyöntekijöiden ideakilpailu toteutettiin tänä vuonna sparriryhmissä.

Kojamo järjestää kesätyöntekijöilleen joka vuosi ideakilpailun, jossa tarkoituksena on innovoida yrityksen mission mukaisesti parempaa kaupunkiasumista. Tänäkin vuonna kesätyöntekijät saivat kesän aluksi pohdittavakseen, miten Kojamo ja kojamolaiset voisivat toimia entistä paremmin tulevaisuudessa.

Kojamon kesätyöntekijä, isännöitsijä Jan Sihvonen ideoi yrityksen toiminnan kehittämistä kollegojensa kanssa kesän ajan Teamsin välityksellä. Kuva: Niko Mansikka / Kojamo

Tehtävänannossa todettiin, että kehitysideat voivat liittyä henkilöstön työskentelyrutiineihin, yrityksen nykyliiketoimintaan tai idea voi olla kokonaan uusi palvelu tai tuote, jolla Lumo-kotien asiakaskokemusta voisi parantaa.

Aiemmista vuosista poiketen, kesätyöntekijät jaettiin tänä vuonna valmiiksi sparriryhmiin. Kussakin ryhmässä oli mukana eri tehtävissä ja eri paikkakunnalla työskenteleviä kesätyöntekijöitä, sekä konkareita että ensimmäistä kesää Kojamolla työskenteleviä.

Kehitysideat esiteltiin Kojamon johtoryhmälle kesän päätteeksi

Kesätyöntekijöitä ohjeistettiin lähettämään kehitysideansa suoraan Kojamon johtoryhmälle tutustuttavaksi. Lisäksi ryhmät esittelivät ideansa johtoryhmälle ja muille kesätyöntekijöille yhteisessä ideapajassa kesän päätteeksi.

Ideoita oli useita kymmeniä, suurempia ja pienempiä kehitysajatuksia, joista kukin käytiin aktiivisesti keskustellen läpi. Johtoryhmäläiset kyselivät tarkennuksia ja taustoittivat kesätyöntekijöille erilaisten projektien kehitysvaiheita.

Lisää ideoita syntyi keskustelun myötä. Vielä ideapajan loppumetreillä kesätyöntekijä Elisa Ojala esitteli kehitysideansa liittyen maahanmuuttajien asumisen opastukseen. Idean, jota hän ei ollut toimittanut etukäteen tutustuttavaksi, mutta jonka tarpeen hän osasi hienosti taustoittaa ja kiteyttää.

Parhaimmat ideat palkittiin – yhtä ylitse muiden oli vaikea valita

Kojamon johtoryhmä kokoontui ideapajan päätteeksi arvioimaan kesätyöntekijöiden kehitysideoita ja valitsemaan parhaimman idean antaneen sparriryhmän. Haasteeksi muodostui yhden ylitse muiden valitseminen, joten kaikkien yllätykseksi johtoryhmä päättikin palkita kolme parasta ryhmää.

Kirkkaimman tähden itselleen haali ryhmä, joka oli ideoinut toiminnan kehittämistä monipuolisesti. Tämä ryhmä ratkoi tehokkaasti arkisia haasteita ja sai johtoryhmältä kehuja erinomaisesta taustatyöstä sekä yrityksen strategian mukaisista ja asiakkaan näkökulmasta pohdituista kehitysideoista. Kehityslistalla oli muun muassa lisäyksiä Lumo-palveluvalikoimaan – joista kenties kuulemme myöhemmin lisää.

Voittajaryhmässä oli mukana myyntineuvottelijat Tuomas Kyöstilä ja Noora Salo, isännöitsijät Jan Sihvonen ja Aleksi Saari sekä vuokrausmanageri Jonna Liljamo. Ryhmä oli voitosta mielissään, mutta yhteinen ideointikin oli mieluisaa puuhaa.

Oli ilo olla mukana ryhmässä, joka koostui monenkirjavia työtehtäviä tekevästä porukasta.

Jonna Liljamo, Kojamon kesätyöntekijä

”Oli mukavaa ja idearikasta työskennellä tässä porukassa. Omien ideoiden esittämistä ei tarvinnut pelätä ja yhteistyö tuntui sujuvan jo ensimmäisestä kerrasta lähtien”, Jan Sihvonen toteaa.

”Tuohon on helppo yhtyä! Tuntui, että ryhmädynamiikka toimi hyvin alusta alkaen, ja asioiden edetessä välit lämpenivät entisestään ja yhteistyöstä tuli vieläkin luontevampaa”, Tuomas Kyöstilä jatkaa.

”Oli ilo olla mukana ryhmässä, joka koostui monenkirjavia työtehtäviä tekevästä porukasta. Oli hauska tutustua ryhmän jäseniin ja kuulla muiden kesästä”, Jonna Liljamo iloitsee.

Johtoryhmä kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita loistavista havainnoista ja erinomaisista kehitysideoista. Osa ideoista todettiin suoraan käyttöönotettavaksi, osa ehdotuksista vaatii hieman työstöä ennen jalkauttamista.