Takaisin arkistosivulle
13.2.2023 | Mediatiedotteet

Historiallisen Eerikinkatu 7:n uudet vuokra-asunnot valmistuvat kesällä – lähes kaikki vuokrattiin muutamassa päivässä

Kojamo Oyj Mediatiedote 13.2.2023 klo 11:00

Historiallisen Eerikinkatu 7:n uudet vuokra-asunnot valmistuvat kesällä – lähes kaikki vuokrattiin muutamassa päivässä

Helsingin ydinkeskustassa uusrenesanssityylinen Eerikinkatu 7:n talo elää historiassaan jännittäviä aikoja. Aikoinaan asuin- ja sittemmin pitkään toimitilakäytössä ollut rakennus pääsee jälleen alkuperäiseen tarkoitukseensa, kun rakenteilla olevat 40 Lumo-kotia valmistuvat tulevana kesänä. Asunnot avautuivat vuokrattaviksi tammikuun lopussa, ja muutamassa päivässä vuokrattavia koteja oli enää muutama jäljellä.

Lumo-kotien aluejohtaja Laura Koiranen sanoo, että näin oli odotettavissa:

“Lumo-vuokra-asuntoja ydinkeskustaan – ja varsinkaan historialliseen kohteeseen – ei joka päivä valmistu. Tämän huomasimme myös vuokrauksen alkaessa. Kysyntä näille asunnoille on ollut valtavan suurta, ne menivät kuin kuumille kiville.”

Rakennus- ja kulttuurihistoriallisten arvojen säilyttäminen ja esille tuonti on ollut suunnittelussa hyvin vahvasti mukana. Kaupunginmuseo on valvonut suunnittelua.

“Kun puhutaan rakennussuojelukohteesta, entisöitäessä on pitänyt ottaa huomioon monia asioita: arkkitehtuuriset, säilytettävät yksityiskohdat sekä tietysti itse asuntojen suunnittelu materiaaleineen. Ajattomuus, laadukkuus ja klassisuus ovat olleet avainsanoja, kun asuntojen sisustusta on lähdetty miettimään. Osassa asuntoja löytyy upea kalanruotoparketti. Joistakin asunnoista löytyy oma sauna, ja useimmista asunnoista oma, sisäpihalle antava parveke. Erityisiä helmiä ovat näyttävät ullakkohuoneistot sekä kaksitasoiset asunnot”, Koiranen kertoo. 

Asukkaiden yhteiset tilat on otettu huomioon. Käytössä ovat pesu- ja kuivaushuoneet, saunaosasto sekä kerhohuone. Sisäpihalta löytyy myös oleskelutila vaikkapa juhlien järjestämiseen. Rakennuksesta löytyvät myös lastenvaunu- ja ulkoiluvälinevarasto sekä erillinen polkupyörävarasto. Koiranen näkeekin Eerikinkadun mainiona asuinkohteena myös isommallekin perheelle.

“Ydinkeskustassa asuminen tuo ulottuville ihan uusia asioita. Koulut ja päiväkodit löytyvät kävelyetäisyydeltä. Samoin puistot, kaupat ja kaikki aktiviteetit elokuvateattereista museoihin, näyttelyihin ja ravintoloihin”, Koiranen jatkaa.

Kohteen arkkitehtinä on toiminut Jukka Salonen arkkitehtitoimisto Neva Oy:stä.

“Arkkitehdin kannalta projekti on ollut antoisa ja rakennus pääsee nyt täyteen loistoonsa. Historiatietoa on ollut hyvin saatavilla ja sitä on voitu sopivasti soveltaa suunnittelussa. Uusi julkisivuväritys suunniteltiin Helsingin värikaavan ja ympäröivien rakennusten ehdoilla, sillä pintakerrostutkimuksissa emme löytäneet viitteitä rakennuksen alkuperäisestä värityksestä. Konservaattorit tekivät pintakerrostutkimukset myös A-porrashuoneen vestibyyliin, joiden pohjalta seiniin ja kattopintoihin on suunniteltu koristemaalaukset. Tämä vestibyyli eli esiporrashuone tulee olemaan yksi rakennuksen käyntikorteista”, Salonen kuvailee.

Suuria yllätyksiä ei ole matkan varrella sattunut.

Uudet kodit ovat vuokrattavissa suoraan verkkokaupasta

Eerikinkadun uusiin Lumo-koteihin pääsee muuttamaan arviolta heinäkuussa 2023. Jäljellä olevat kodit ovat heti vuokrattavissa Lumo-verkkokaupasta. Katso Eerikinkadun vapaat vuokra-asunnot Lumo-verkkokaupassa

 

Lisätiedot medialle

Laura Koiranen, aluejohtaja, Lumo-kodit, puh. 020 508 3411, laura.koiranen(at)lumo.fi

Median edustajilla on mahdollisuus vierailla kohteessa tämänhetkisen arvion mukaan huhtikuussa 2023.

Tiedustelut/ilmoittautumiset: viestinta@kojamo.fi

 

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö ja yksi suurimmista investoijista Suomessa. Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista. Lumo tarjoaa ympäristöystävällistä asumista ja palveluita kaupunkilaiselle, joka arvostaa laatua ja vaivattomuutta. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa rakennuttamalla uutta, ostamalla ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Kojamon osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla. https://kojamo.fi/