Takaisin arkistosivulle
17.7.2019 | Työntekijätarinat

Hinkua onnistua ja salapoliisin työtä

Kiinteistöassistentti Reetta Kankkunen pitää Kojamon rohkeudesta uudistaa, ja on itsekin monessa mukana: "Olen aina valmis kokeilemaan uutta."

Reetta Kankkunen

Reetta Kankkunen toimii Kojamossa kiinteistöassistenttina. Hän oli kiinnostunut Kojamosta työnantajana jo ennen vuotta 2016, jolloin hän itse aloitti tehtävissään. “Olin kuullut Kojamosta paljon hyvää täällä työskenteleviltä kavereiltani”, kertoo Reetta. Kun sopiva paikka avautui, hakupäätös oli helppo.

Reetan työtehtäviin kuuluu kiinteistötietojen perustaminen ja ylläpito, mm. uudiskohteet, ostetut ja peruskorjauskohteet sekä olemassa olevan kannan ylläpito. Myyntien osalta Reetta päivittää tiedot oikea-aikaisesti järjestelmiin. Lisäksi hän hoitaa myös sähköistä ja teknistä arkistoa. 

“On hienoa, että täällä kehitetään uusia asioita.”

Päivittäisten tehtäviensä lisäksi Reetta on mukana Kojamon Green Office -tiimissä ja toimii myös useissa muissa erilaisissa projekteissa. “Minusta on hienoa, että täällä kehitetään uusia asioita”,  Reetta kertoo. “Olen aina valmis kokeilemaan uutta, joten olen jo aika monessa mukana.” 

Erilaiset kohteet tuovat työhön monipuolisuutta

Kiinteistötietojen ylläpitämisessä riittää tekemistä, mutta arkistointi tuo tähän myös vastapainoa. Kaikkein eniten Reettaa kiinnostavat uudet kohteet ja isommat projektit. Hän tarttuu isoihin urakoihin innolla, jolloin hommat etenevät sujuvasti. “Haluan, että tiedot ovat järjestelmässä kerralla oikein. Tässä ehkä näkyy se hinku onnistua. Tiedän myös, että muut ovat riippuvaisia työstäni, ja haluan tehdä sen huolellisesti.”

Kiinteistöassistentin työhön liittyy joskus myös erilaisten asioiden selvittelyä. Reettaa tämä ei kuitenkaan haittaa: “Tykkään salapoliisin työstä, ja siitä että joudun välillä selvittämään asioita, kun tietoja ei välttämättä löydy heti. Samalla esimerkiksi ostokohteista saattaa joskus löytyä todella kiinnostavaa tietoa.”

Kojamon yhteisö energisoi

Kun Reetalta kysyy Kojamosta työpaikkana, hän hymyilee. “Tämä on ehdottomasti paras työpaikka, missä olen tähän mennessä ollut”, Reetta kertoo. 

Viihtymiseen ovat vaikuttaneet erityisesti hyvä työilmapiiri sekä työtehtävien mielekkyys: “Viihdyn työni parissa. Saan tehdä mielekästä työtä, joilla on merkitystä liiketoiminnalle.”

“Saan tehdä mielekästä työtä, joilla on merkitystä liiketoiminnalle.”

Kojamo tarjoaa työntekijöilleen paljon erilaisia etuja, joista Reetta on omien sanojensa mukaan kokeillut lähes jokaista. Hän urheilee aktiivisesti, joten erityisesti liikuntapalvelut ovat olleet kovassa käytössä. Suosikkeihin kuuluvat mm. kulttuurisetelit, hieroja sekä pääkonttorin kuntosali: “Kuntosalia käytän monta kertaa viikossa, välillä melkein asun siellä.”

Lisäksi Reetta on osallistunut moniin työyhteisön yhteisiin tapahtumiin, kuten leffailtoihin ja purjehdukseen. “Ne ovat todella kivoja tapahtumia”, kertoo Reetta.

Vaikka monille eduille on löytynyt käyttöä, on yksi kuitenkin yli muiden. “Salista en luopuisi”, Reetta nauraa.