Takaisin arkistosivulle
5.3.2012 | Uutiset

VVO:lle voitto Tampereen keskustan tontin­luovutus­kilpailussa

VVO on voittanut 5.3.2012 ratkenneen Tampereen ydinkeskustaan sijoittuvan tontinluovutuskilpailun. Tontti sijaitsee Kuninkaankadun ja Satakunnankadun kulmauksessa. VVO osallistui yhdessä arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy:n kanssa laatimallaan suunnitelmalla kilpailuun, johon osallistui kaiken kaikkiaan 14 työtä.

VVO:n ehdotus on niin sanotun autoton talo -konseptin mukainen kiinteistö, joka on alueen ympäristön palveluverkostoon soveltuva ja kaupunkikuvaa kohentava sekä arkkitehtuuriltaan korkeatasoinen rakennus.

Satakunnankadun vapaarahoitteiseen vuokrakohteeseen tulee 36 asuntoa, huoneistokokojen vaihdellessa 37-110 m2 välillä, lisäksi katutasoon tulee liiketiloja. Kerrosalaa rakennukselle tulee 2 955 kem2.

Rakennuttamisen yksikönjohtaja Jari Mäkimattila kertoo, että voitto tuli todella kovatasoisesta kilpailusta.
– VVO on paremman asumisen määrätietoinen kehittäjä. Tavoitteemme on luoda kohtuuhintaisen, hyvän vuokra-asumisen malleja, jotka vastaavat kuluttajien erilaistuviin asumistarpeisiin sekä edistävät kestävän yhdyskuntarakenteen syntymistä. Voitto on osoitus siitä, että urbaaniin kaupunkiympäristöön voidaan luoda ja kehittää uudentyyppistä asumista, kertoo Mäkimattila.

Mäkimattila jatkaa, että Tampereen ydinkeskusta on pääkaupunkiseudun ulkopuolella paras alue autottomalle talolle Suomessa. Alueen palvelut, hyvä julkinen liikenne sekä hyvät kevyen liikenteen yhteydet mahdollistavat vaihtoehtoisen asumismuodon.

– Autoton talo on teematalo ja autottomuus otetaan huomioon asukasvalinnassa. Autottomuutta tuetaan muun muassa polkupyörien omalla kunnostustilalla sekä toimivammalla ja tilavammalla polkupyörävarastolla. Piha-alue rakennetaan materiaaleiltaan ja istutuksiltaan normaalia laadukkaampana, jatkaa Mäkimattila.

Autoton talo on yksi vaihtoehto asukkaiden erilaistuviin asumistarpeisiin. Tyypillisesti autottomia talouksia ovat nuoret ja iäkkäät sekä kaiken ikäiset lapsettomat kotitaloudet. Mikäli asukas myöhemmin tarvitsee autoa, löytyy sille säilytyspaikka lähistön pysäköintilaitoksista.

VVO aikoo aloittaa vuoden 2012 aikana kahden autottoman talon rakentamisen. Toinen tulee Keravan ydinkeskustaan ja toinen Helsinkiin Jätkäsaareen.

Satakunnankadun rakennus on suunniteltu energiatehokkaaksi, ja laskelmien mukaan sen energiatehokkuus on 11 prosenttia parempi kuin parhaassa energiatehokkuusluokassa A. Talvisin lämmityksessä hyödynnetään passiivisesti auringon lämpöenergiaa, jota kerätään lämpöä läpäiseviksi suunniteltujen eteläjulkisivun ikkunoiden kautta. Kesällä liika lämpö pidetään poissa ikkunoita varjostavien parvekerakenteiden ja sälekaihtimien sekä tarvittaessa tehostettavan ilmanvaihdon avulla.

Kohteen yksityiskohtainen rakennussuunnittelu on tarkoitus käynnistää heti kun kaava mahdollistaa kohteen rakentamisen. Rakentaminen käynnistyy arviolta puolen vuoden – vuoden kuluttua suunnittelun aloittamisesta.

Lisätietoja:
VVO-yhtymä Oyj
Jari Mäkimattila
Puh. 020 508 3614

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.