Takaisin arkistosivulle
22.8.2008 | Uutiset

VVO tuo markkinoille Unelmien palapelin – ainutlaatuisen tavan suunnitella ja ostaa oma asunto

VVO on kehittänyt uuden asiakaslähtöisen työkalun, Unelmien palapelin, jonka avulla asiakas voi virtuaalisesti suunnitella itse yksilöllisen ja omia asumistoiveitaan vastaavan asunnon.
Kun asiakas rekisteröityy Unelmien palapeliin, hän voi piirtää juuri sen kokoiset huoneet kuin itse haluaa ja liittää eri huoneet unelmiensa huoneistoksi. Seinät voi jättää kokonaankin pois ja rajata tiloja vain kiintokalusteilla loftasunnon hengessä. Unelmienpalapelin kirjastoissa on useita kiinto- ja irtokalustevaihtoehtoja, jotka auttavat huonetilojen mitoituksessa. Lopuksi huoneet voi halutessaan sisustaa ohjelman kirjastoissa olevilla sisustusmateriaaleilla. Suunnitelmat voi tallentaa ja niitä voi palata muokkaamaan myöhemmin uudelleen.
VVO:n kehitysjohtaja Tero Vanhanen sanoo, että asuntorakennuttajia on kritisoitu usein liian yksipuolisesta tuotannosta. Omakotitalon rakentajalla on tänäkin päivänä laajat mahdollisuudet vaikuttaa asuntonsa pohjaratkaisuun, materiaaleihin ja muotoon.
– Tuottajamuotoisessa asuntorakentamisessa, kuten uusissa kerrostaloissa, asiakas joutuu tyytymään jonkun muun suunnitelmaan vailla vaikutusmahdollisuuksia. Asiakkaiden mahdollisuudet vaikuttaa asuntonsa kokoon, muotoon, näköön, huonejärjestykseen tai huoneiden kokoon ja sisustukseen on pidetty olemattomina tai liian vähäisinä. Unelmien palapelissä asiakas itse on arkkitehti, kertoo Tero Vanhanen.
– Ainutlaatuisen Unelmien palapelistä tekee se, että asiakas voi suunnitella itse oman asuntonsa mieleiselle paikalle nousevaan VVO:n omistusasuntokerrostaloon. Tällaista mahdollisuutta ei löydy Suomesta. Idean syntymiseen on vaikuttanut VVO:n tutkimustyö yhdessä bostonilaisen huippukorkeakoulu MIT:n kanssa. MIT:ssä tutkitaan muun muassa massakustomointia, joka on saanut useat suuryritykset luomaan työkaluja, joilla asiakkaat voivat itse suunnitella tuotteensa, esittelee Vanhanen.

Toistaiseksi Unelmien palapeliä käytetään yhtiön omistusasuntotuotannon suunnittelun apuna. VVO tuo tämän liiketoimintamallin ensimmäisenä yrityksenä kerrostaloasumisen suunnitteluun. Yhtiöllä on useita asuinalueita pääkaupunkiseudulla, joille olisi mahdollista rakennuttaa asiakkaiden itse suunnittelemia asuinkerrostaloja ja muita asuinrakennuksia.

VVO on toteuttanut Unelmien palapelin yhteistyössä Cubicasa Oy:n ja Rautakesko Oy:n kanssa. www.unelmienpalapeli.fi
Lisätietoja:
VVO-yhtymä Oyj, kehitysjohtaja Tero Vanhanen, p. 050 360 2276, tero.vanhanen@vvo.fi

VVO Rakennuttaja Oy, johtaja Kalevi Holopainen, p. 0400 803 689, kalevi.holopainen@vvo.fi

Asuntomyynti, p. 020 508 3663

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.