Takaisin arkistosivulle
15.11.2010 | Uutiset

VVO pärjäsi vuokran­antajien maine­tutkimuksessa

Taloustutkimuksen tekemän Oulu tänään 2010 -tutkimuksen mukaan VVO on yksi tunnetuimmista vuokranantajista Oulussa. Kirjekyselynä toteutettu tutkimus oululaisille asukkaille osoitti, että VVO:n maine on kaikkien vastanneiden keskuudessa erinomainen. Erityisen hyvin VVO pärjäsi arvioitaessa vuokranantajamainetta, asiakaspalvelun laatua, asuntotarjonnan monipuolisuutta ja kiinteistönhuollon toimivuutta.

Oulun VVO-kotikeskuksen aluepäällikkö Ari Leskinen on tyytyväinen saaduista tuloksista, mutta ei yllättynyt.
– VVO on asiakasläheinen yritys. Teemme omille asiakkaillemme työtä. Emme ole ulkoistaneet isännöintiä tai asuntomarkkinointia, kuten moni kilpailija on tehnyt. Tämä näkyy väistämättä palvelun laadussa, toteaa Leskinen.

Leskinen huomauttaa, että suuren vuokranantajan valtti on myös se, että asiakkaille pystytään tarjoamaan joustavasti heidän tarpeidensa mukaisia asuntoja. Asumistilanteen vaihtuessa myös uusi koti löytyy VVO:lta.

Kysely vahvisti Oulun kohdalla samat seikat kuin valtakunnallinen mainetutkimus vuokra-asumisesta. VVO tunnetaan hyvin ja se koetaan turvalliseksi vuokranantajaksi. Asunnon valinnassa tärkeimmiksi valintakriteereiksi nousevat asumiskustannukset ja asuntojen kunto. Tämän jälkeen arvostetaan vuokranantajan mainetta ja asunnon saannin helppoutta.
– VVO:lla kiinteistöjen huolto on pitkäjänteistä ja suunnitelmallista. Kieltämättä on haaste tasapainottaa asuntojen hinta-laatusuhde kohdalleen. Asukkaat odottavat asumiselta laatua ja omistajat tuottoja.

– Muiden VVO-kotikeskusten tapaan olemme tehostamassa kiinteistöhuoltojemme laadunvalvontaa. Käynnissä on kiinteistöhuoltojen kilpailutus, ja ratkaisut tulevista yhteistyökumppaneistamme ovat valmiit joulukuussa, jatkaa Leskinen.

Poikkeuksellinen vuokra-asuntotilanne

Oulun asuntotilanne on poikkeuksellinen muiden suurten kaupunkien vuokra-asuntotilanteeseen verrattuna. Oulussa vuokra-asuntoja on paljon tarjolla. Tästä huolimatta uutta kantaa rakennetaan jatkuvasti. Vuosina 2009-2010 Ouluun on rakennettu noin 500 uutta vuokra-asuntoa ja vuonna 2011 rakenteilla on yli 150 asuntoa. Tämän lisäksi asuntomarkkinoille on valmistumassa välimallin asuntokantaa, joka kilpailee vuokra-asumisen rinnalla asukkaista.

– On vaikea ottaa kantaa siihen rakennetaanko Oulussa liikaa vuokra-asuntoja. Olemme pystyneet nostamaan VVO:n asuntojen käyttöastetta omilla toimenpiteillä tehostamalla toimintaamme ja vastaamalla asukkaiden tarpeisiin.
– Asukkaiden vaihtuvuus on Oulussa kuitenkin suuri verrattuna muuhun Suomeen ja monella toimijalla on asuntoja tyhjillään. Lisäksi asuntojen keskivuokra neliötä kohden on alempi kuin muissa suurissa kaupungeissa. Nämä antavat viitteitä siitä, että markkinatilanne ei ole yksiselitteinen, Leskinen muotoilee.

Leskinen jatkaa, että suurten asuntojen markkinointi on huomattavan paljon vaikeampaa kuin pienten asuntojen, joista on jatkuvaa kysyntää. Ne täyttyvät, mutta suurten kanssa tulee poismuutoissa tyhjäkäyttöä ennen kuin huoneisto saadaan uudelleen asutettua.
– Toisaalta ensi vuoden vajaasta neljästäkymmenestä kymppiedusta 16 kohdistuu yli 60 neliömetrin huoneistoihin, eli vuokra-asumisessa on kysymys muustakin kuin pelkästään nuorten ja muiden pientä asuntoa hakevien palvelusta.
Lisätietoja:
Ari Leskinen, aluepäällikkö, VVO-kotikeskus Oulu, puh. 020 508 4915

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.