Takaisin arkistosivulle
4.1.2005 | Uutiset

VVO ostaa Tapiolalta lähes 800 vuokra-asuntoa

VVO-yhtymä Oyj, Keskinäinen Vakuutusyhtiö Tapiola, Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö Tapiola ja Yritysten Henkivakuutus Oy Tapiola ovat 3.1.2005 sopineet lähes 800 vuokra-asunnon kaupasta. Asunnot sijaitsevat keskeisillä paikoilla pääosin Helsingissä ja Vantaalla, lisäksi Espoossa, Turussa, Oulussa sekä Lahdessa, Lappeenrannassa, Kuopiossa ja Toijalassa. Pääosa asunnoista on korkotukirahoitteisia vuokra-asuntoja. Ostetut asunnot pysyvät vuokra-asuntoina.

Kaupalla VVO vahvistaa edelleen asemaansa pääkaupunkiseudun ja kasvukeskusten vuokra-asuntomarkkinoilla.

– Tapiolalta ostetut asunnot monipuolistavat vuokra-asuntotarjontaamme etenkin Helsingissä. Asunnot säilyvät vuokrauskäytössä ja asukkaiden vuokrasopimukset siirtyvät sellaisinaan VVO:lle. Ydinliiketoimintaamme on kiinteistöjen omistus ja asumispalvelut. Aiomme myös tulevaisuudessa investoida vahvasti vuokra-asumiseen ja kehittää tätä asumismuotoa, kertoo VVO:n toimitusjohtaja Olli Salakka.

Vuonna 2004 VVO:n vuokra-asuntokanta lisääntyi 350 uudisasunnolla ja 1 200 ostetulla vuokra-asunnolla, joista pääosa ostettiin Masa-Yardsilta ja Keskolta. VVO:n omistusasuntotuotanto on vuosittain noin 400 asuntoa. Lisäksi VVO:lla on käynnissä useissa kunnissa merkittäviä uusia aluerakennuttamishankkeita, joihin tulevaisuudessa tullaan toteuttamaan niin vuokra- kuin omistusasuntotuotantoa.

– Nyt myymämme asunnot ovat merkittävä osa Tapiolan asuntokantaa. Kaupalla uudistamme kiinteistösijoituksiemme rakennetta. Järjestelyn onnistumisen ja vuokralaisten kannalta pidimme tärkeänä, että uusi omistaja on vahva suomalainen vuokra-asuntopalveluja tarjoava yritys, toteaa kiinteistöjohtaja Asko Salminen Tapiolasta.

Lisätietoja:

VVO
toimitusjohtaja Olli Salakka,
puh. 020 508 3774, 0400 421 187

Tapiola
kiinteistöjohtaja Asko Salminen,
puh. 09 453 2202, 0400 877 553

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.