Takaisin arkistosivulle
14.10.2016 | Uutiset

VVO-konserni jatkaa VAETS-sopimusta

IoT apuna yhä parempien asumisolosuhteiden varmistamisessa

VVO-konserni liittyi 10.12.2009 Kiinteistöalan Energiatehokkuussopimuksen alaiseen Vuokra-asuntoyhteisöjen toimenpideohjelmaan (VAETS). Ohjelmassa VVO sitoutui seitsemän prosentin energiansäästötavoitteeseen vuoteen 2016 mennessä 2009 tasoon verrattuna. VAETS-tavoitteet koskevat lämpöenergiaa ja sähköä. Seuranta-aikana VVO-konsernin energiansäästö lämpöenergian osalta oli -11,8% ja kiinteistösähkön osalta -10,2%. VVO jatkaa VAETS-sopimusta, joka astuu voimaan tänään 14.10.2016. Alkavalla sopimuskaudella asuntosijoitusyhtiön tavoitteena on 7,5 prosentin energiansäästö vuoteen 2025 mennessä.

VVO-konsernin kiinteistökehityksen yksikönjohtaja Kimmo Rintalan mukaan yhtiön energiatehokkuustyön päätavoitteena on asumisolosuhteiden tasainen laatu. Esineiden internet IoT ja muut uudet teknologiset ratkaisut auttavat olosuhteiden reaaliaikaisessa seurannassa ja siten varmistavat niiden laatua.

IoT:lla tasaista asumismukavuutta VVO-konsernin kohteissa Espoossa

VVO-konserni ja verkko-operaattori Digita testasivat asuntojen lämpötila- ja kosteustiedon kerää-mistä ja hyödyntämistä yhteisessä pilottihankkeessa kevään 2016 aikana. Tavoitteena on säätää kerätyn tiedon perusteella kiinteistön järjestelmiä niin, että asumisolosuhteet pysyvät ihanteellisina. Pilotti toteutettiin 200 vuokra-asunnossa Espoossa.

– Terveellisten olosuhteiden ylläpitäminen helpottuu, kun reaaliaikaisesti tunnistetaan asiakkaan kokemukseen vaikuttavia tekijöitä. Lisäksi selvät huoneistokohtaiset viat voidaan havaita jatkuvalla mittauksella jopa ennen kuin asiakas ehtii itse reagoida asiaan. Meillä on vastaavia mittauksia jo useissa kohteissa, mutta Digitan ratkaisussa ei tarvita kiinteistökohtaisia asennuksia lainkaan, vaan asuntojen sisäseiniin asennettavat anturit keskustelevat suoraan Digitan järjestelmän kanssa. Tämä on uuden ajan energiatehokkuutta, missä asumismukavuus on aidosti keskiössä Kimmo Rintala sanoo.

Vuonna 2015 VVO-konsernin kiinteistökannan lämpötilakorjattu lämmitysenergian ominaiskulutuksen muutos oli -0,8% vuoteen 2014 verrattuna. Kuluvana vuonna lämpöenergian osalta ennuste vuoteen 2015 verrattuna on -3,0%.

Lisätietoja:

Yksikönjohtaja, kiinteistökehitys Kimmo Rintala, puh. 020 508 3520, etunimi.sukunimi@vvo.fi

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa vuokra-asuntoja ja asumisen palveluita Suomen kasvukeskuksissa. Asuntosijoitusyhtiön visiona on olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta.