Takaisin arkistosivulle
20.11.2015 | Uutiset

VVO-konserni ja Fira Oy rakentavat vuokra-asuntoja Rastilaan

Fira Oy ja VVO-konserni ovat sopineet Lumo-vuokra-asuntojen rakentamisesta Rastilaan metroaseman viereen.

Rastilan Karavaanikuja 2:een tulee yhteensä 200 asuntoa, joista osassa on merinäköala. Sopimuksen arvo on 31,8 miljoonaa euroa. Karavaanikuja 2 on VVO-konsernin historian suurin kohde.

Karavaanikuja 2 on Firan ja VVO:n toinen yhteishanke Rastilan alueelle. Metroaseman viereen nouseva Retkeilijänkatu 1 valmistuu syksyllä 2016 ja siihen tulee yhteensä 81 asuntoa. Asukkaiden käyttöön tulee kuusi yhteiskäyttöautoa, jotka täydentävät alueen julkista liikennettä. Myös Retkeilijänkatu 1:ssä on käytössä yhteiskäyttöautopalvelu.

Karavaanikuja 2 on kehitetty VVO:n kanssa Firan Verstas-mallilla, ja kohteen suunnittelu toteutetaan Big Room -työskentelyllä yhdessä arkkitehdin ja muiden suunnittelijoiden kanssa.

Karavaanikuja 2:en vuokra-asuntojen keskipinta-ala on 43,3, m². Enimmäkseen vuokra-asunnot ovat yksiöitä ja kaksioita, mutta tarjolle tulee myös jonkin verran pienehköjä kolmioita. Lisäksi taloon tulee yksi liiketila. Rakentaminen alkaa ensi keväänä, ja rakennus valmistuu keväällä 2018.

Lisätietoja:

Henry Salo
Liiketoimintavastaava, asuntokehitys
Fira Oy
Puhelinnumero: +358 50 590 2091
Sähköpostiosoite: henry.salo@fira.fi

Kim Jolkkonen
Kiinteistökehitysjohtaja
VVO-yhtymä
Puhelinnumero: +358 400 243 144
Sähköpostiosoite: kim.jolkkonen@vvo.fi

VVO-yhtymä Oyj on Suomen suurin markkinaehtoinen, yksityinen vuokranantaja, joka on tarjonnut 46 vuoden ajan monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista. Asuntovalikoima on laaja. Konserniin kuuluu lähes 41 000 vuokra-asuntoa eri puolilla maata. Markkinaehtoisia Lumo-asuntoja on yhteensä lähes 27 000 ja omakustannusperusteisia VVO-asuntoja lähes 14 000. Konserni työllistää noin 360 asumisen ammattilaista.

lumo.fi, vvo.fi

Fira uskoo, että ainoa mahdollinen lähtökohta rakentamiselle on ihminen. Rakentaminen on palvelua, jossa rakennuksen suunnittelun lähtökohtana on sen käyttötarkoitus. Fira palvelee osallistamalla ihmisiä, soveltamalla uusia työskentelytapoja ennakkoluulottomasti, kehittymällä ja tutkimalla maailmaa jatkuvasti. Samalla Fira rakentaa fiksummin: kustannustehokkaasti, ennakoidusti ja todellista tarvetta palvellen. Fira-konserniin kuuluvat monipuolisia uudis-, korjaus- ja asuntorakentamisen hankkeita päätoteuttajana tekevä Fira Oy sekä putkiremontteihin erikoistunut Fira Palvelut Oy. Fira-konsernin pääkonttori sijaitsee Vantaalla, ja sen liikevaihtoennuste vuodelle 2015 on noin 125 miljoonaa euroa.