Takaisin arkistosivulle
8.5.2013 | Uutiset

VVO julkaisi raportin vuokra-asumisesta – Asiantuntijat arvioivat suomalaisen vuokra-asunto­tuotannon pullonkauloja

Yle uutiset on nostanut tänään otsikoihin uutisen, jonka mukaan valtio on tienannut satoja miljoonia euroja vuokra-asujien kustannuksella. Uutinen perustuu VVO-yhtymä Oyj:n tilaamaan reportaasin, jossa tarkastellaan ulkopuolisten asiantuntijoiden silmin vuokra-asuntomarkkinaa ja näkymiä Suomessa sekä taustaksi myös muualla Euroopassa. VVO on ollut pitkään huolissaan vuokra-asukkaiden asemasta valtion tukemassa tuotannossa.

Raportin toimitti hiljaiseen journalismiin erikoistunut puolueeton tiedonhankintayritys Newsbrokers Oy. VVO:lla ei ole raportin sisältöön muuta osuutta kuin toimeksianto ja aiheen valinta. Reportaasi sisältää niin merkittäviä poikkeamia julkisuudessa olleisiin näkemyksiin, että raportti päätettiin antaa julkisuuteen sellaisenaan. Yleisradion verkkosivuilla esiin nostettu valtion lainojen korkea korko on vain yksi raportissa esiin nostetuista ongelmista tuetussa asuntotuotannossa.

Reportaasi on kokonaisuudessaan ladattavissa tästä.

Lisätietoja:

VVO-yhtymä Oyj
Jani Nieminen
toimitusjohtaja
puh. 020 508 3201 tai 050 373 4847

VVO-yhtymä Oyj on Suomen suurin yksityinen vuokranantaja. Yhtiö tarjoaa hyvää vuokra-asumista ja asumisen Lumo-palveluja. Konserniin kuuluu noin 32 500 vuokra-asuntoa eri puolilla Suomea. Konserni työllistää noin 300 asumisen ammattilaista.