Takaisin arkistosivulle
5.7.2021 | Uutiset

Vermonniityn Lumo-asuntoja valmistuu Runoratsunkadulle ja Uuno Kailaan kadulle – valikoiduista 16. kerroksen asunnoista voi seurata raveja omalta parvekkeelta

Kojamo Oyj
Mediatiedote 5.7.2021 klo 12.00.

Vermonniityn asuinalue Espoon Leppävaaran kupeessa rakentuu vauhdilla. Runoratsunkadulle ja Uuno Kailaan kadulle valmistuu peräti 267 uutta Lumo-vuokra-asuntoa, jotka ovat valmiina vastaanottamaan asukkaat marras–joulukuussa. Runoratsunkadun kohde erottuu ympäristöstä julkisivua koristavilla kansanrunoilla.

Vermonniitty on kenties monelle vielä tuntematon alue Espoossa, mutta ei kauaa. Kuudelle tuhannelle asukkaalle suunniteltu Vermonniitty houkuttelee vehreydellä, liikuntapaikoilla, kauppa- ja liikuntakeskuksella sekä loistavilla liikenneyhteyksillä. Meri on kivenheiton päässä, ja tietysti Vermon ravirata hevosurheilusta kiinnostuneille.

Vermonniittyyn nousee uusia Lumo-koteja marras- ja joulukuussa. Ensimmäisenä marraskuun alussa valmistuu Runoratsunkatu 11, jonka erikoisuutena julkisivua koristavat kalevalaiset runotekstit.

”Runomitta-kuvioon valikoitui kalevalaisia kansanrunoja tuomaan lämmintä vanhan ajan kotoisuutta nykyaikaiseen rakennukseen. Ihan ensimmäinen ajatus lähti Runoratsunkadun nimestä ja kalevalaiset runot sopivat hyvin paanu-inspiroituneeseen yläkerrosten kuvioon”, kertoo Jaakkola Arkkitehtien graafinen suunnittelija Annika Jaakkola.

”Ensimmäisten kerrosten kuvioissa on aina myös se ajatus, että asukkaiden on helppo kertoa asuvansa siinä talossa missä on runoja. Kehittyvällä asuinalueella rakennusten pienetkin omaleimaisuudet helpottavat suunnistamista. Ilmeisesti nämä ovat jo nyt pysäyttäneet monia ohikulkijoita tutkimaan talon pintaa tarkemmin.”

16-kerroksinen talo on osa neljän tornitalon korttelia. Kaikkien Runoratsunkadun Lumo-asuntojen vuokriin sisältyy 100 Mbit laajakaista, ja sokerina pohjalla rakennuksen ylimmästä kerroksesta löytyy koteja, joiden parvekkeilta voi seurata raveja.

Uuno Kailaan katu 4 valmistuu Runoratsunkadun vanavedessä joulukuun lopussa. Kerroksia kohteessa on 5-8, ja talon sisäpihalla on suojaisa piha-alue viher-, leikki- ja pelialueineen. Jokaisella asunnolla on lasitettu tai ranskalainen parveke, ja kolmesta asunnosta löytyy myös kattoterassi.

”Vermonniitty on Lumo-kotien näkökulmasta hieno alue. Se rakentuu vauhdilla, ja kotiemme asukkaat pääsevät pioneereina luomaan itse sellaista asuinyhteisöä, minkälaiseksi Vermonniitty luontevasti muodostuu. Alue houkuttelee varmasti aktiivisia, liikkuvia kaupunkilaisia, jotka nauttivat niin luonnosta kuin palvelujen läheisyydestä. Oman alueen kehittymistä kukoistukseensa on  asukkaiden hienoa seurata paraatipaikalta”, myyntijohtaja Ville Kilpi Lumo-kodeista sanoo.

Vermonniityn ehdottomiin vahvuuksiin kuuluvat kulkuyhteydet; Leppävaarasta Helsinkiin pääsee junalla 13 minuutissa, ja tuleva Raide-Jokeri kuljettaa Vermonniityn kupeessa sijaitsevalta pysäkiltä eri puolille pääkaupunkiseutua. Asukkaat löytävät läheltä Espoon urheilupuiston ja Talin kauniit maastot. Myös Munkkiniemen viehättävä uima-ranta on vain pienen pyöräilymatkan päässä Vermonniitystä.

Uudet kodit ovat suoraan vuokrattavissa helposti verkkokaupassa

Runoratsunkatu 11:n 130 ja Uuno Kailaan katu 4:n 137 Lumo-kotia ovat avautuneet vuokrattaviksi Lumo-verkkokaupassa. Asuntoja ei tarvitse erikseen hakea, vaan kodin voi vuokrata heti. Vermonniityn Lumo-koteihin pääsee muuttamaan marras- ja joulukuussa 2021.

Katso Vermonniityn vapaat vuokra-asunnot Lumo-verkkokaupassa: https://lumo.fi/vuokra-asunnot/Espoo/Vermonniitty

Runoratsunkatu 11, Espoo: https://lumo.fi/vuokra-asunnot/Espoo/Vermonniitty/Runoratsunkatu-11

Uuno Kailaan katu 4, Espoo: https://lumo.fi/vuokra-asunnot/Espoo/Vermonniitty/Uuno-Kailaan-katu-4

Lisätietoja: Ville Kilpi, myyntijohtaja, Kojamo Oyj, puh. 020 508 3407, ville.kilpi@lumo.fi

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö ja yksi suurimmista investoijista Suomessa. Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista. Lumo tarjoaa ympäristöystävällistä asumista ja palveluita kaupunkilaiselle, joka arvostaa laatua ja vaivattomuutta. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa rakennuttamalla uutta, ostamalla ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Kojamon osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla. https://kojamo.fi/.

Lue lisää

Uuno Kailaan katu 4, Espoo
Runoratsunkatu 11, Espoo