Takaisin arkistosivulle
3.2.2021 | Uutiset

Sompasaaren urbaaniin unelmaan – merelliset Lumo-vuokra-asunnot valmistuvat kesällä Vinsentinaukiolle

Kojamo Oyj Mediatiedote 3.2.2021 klo 8.00

Sompasaaren urbaaniin unelmaan – merelliset Lumo-vuokra-asunnot valmistuvat kesällä Vinsentinaukiolle

Helsingin Sompasaaressa meri on läsnä joka puolella. Ainutlaatuinen alue edustaa pääkaupungin uutta, urbaania asumista. Sompasaaren eteläkärkeen osoitteeseen Vinsentinaukio 4 valmistuu kesällä 64 Lumo-vuokra-asuntoa. Kohdetta ympäröi meri ja kanava, ja korttelin yhteinen sisäpiha kutsuu asukkaita yhteiseen tekemiseen ja oleiluun.

 

Sompasaari oli aikoinaan kallioinen saari, joka toimi helsinkiläisten huviretkien kohteena. Saaressa sijaitsi näköalatorni, jonne matka taittui pienillä höyryaluksilla. Sompasaaren puuvilloissa asui 1900-luvun alussa alle 30 vakinaista asukasta. Osuusliike Elannon omistukseen saari siirtyi 1920-luvulla, ja muutaman vuosikymmenen jälkeen 1950-luvulla Sompasaari louhittiin tasaiseksi ja yhdistettiin mantereeseen, kun Sörnäisten satamaa laajennettiin merelle päin.

Nyt ainutlaatuinen Sompasaari on muuttunut 2020-luvun urbaanin, merellisen asumisen hienoksi esimerkiksi. Lumo-kotien rakennuttamat 64 vuokra-asuntoa Sompasaaren kapeaan eteläkärkeen valmistuvat kesällä. Erityisesti isommille asunnoille riittää kysyntää ja tarvetta.

”Sompasaaressa kävellessä tuntuu, kuin olisi ulkomailla. Kanavat tuovat jopa hieman venetsialaista henkeä, ja uudella alueella voi jo aistia kyläyhteisön tunnelmaa. Kesällä valmistuvassa kohteessamme Vinsentinaukio 4:ssa Nihdinkanavan äärellä on asuntoja yksiöistä neliöihin, ja jopa saunalliseen viisiöön. Suuremmat asunnot ovatkin tällä hetkellä todella kysyttyjä. Asunnoissa on käytetty erinomaisia materiaaleja ja tämä varmasti vetoaa laadukkuutta arvostaviin asiakkaisiin”, kertoo Lumo-kotien myyntijohtaja Ville Kilpi.

Yhteiset tilat ja palvelut aktivoivat asukkaita

Taloyhtiöstä löytyvät ylimmän kerroksen yhteiset saunatilat merinäköaloin, kerhotila ja parkkihallin yhteiskäyttöauto. Koko korttelia tulee yhdistämään sisäpiha, joka houkuttelee asukkaita yhdessä olemiseen ja tekemiseen. Leikkipaikan lisäksi pihalle tulee grillausalue, kuntoilualue ja mahdollisesti myös kaupunkiviljelyä. Vinsentinaukion kohteeseen tuodaan myös mahdollisuus käyttää älyratkaisuja ensimmäisten joukossa, valaistuksen säädöstä vedenkulutuksen seurantaan.

”Taloyhtiön tarjoamat tilat ja palvelut helpottavat arkea. Yhteiset tilat myös laajentavat asukkaiden elämää oman kodin seinien ulkopuolelle ja sosiaaliset kontaktit parantavat elämänlaatua. Tämä on Lumo-kotien näkökulmasta tärkeää”, Kilpi sanoo.

Uudet kodit ovat suoraan vuokrattavissa verkkokaupassa

Vinsentinaukio 4:n 64 Lumo-kotia ovat avautuneet vuokrattaviksi Lumo-verkkokaupassa.  Sompasaaressa löytyy myös toinen Lumo-uudiskohde osoitteessa Fregatti Dygdeninkuja 5.

Asuntoja ei tarvitse erikseen hakea, vaan kodin voi vuokrata suoraan. Sompasaaren uusiin Lumo-koteihin pääsee muuttamaan kesällä.

Katso Sompasaaren vapaat vuokra-asunnot Lumo-verkkokaupassa.

Lisätiedot medialle: Myyntijohtaja Ville Kilpi, Kojamo Oyj, puh. 020 5083407, ville.kilpi(at)lumo.fi

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö ja asumisen rohkea uudistaja. Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista. Lumo-brändimme tarjoaa ympäristöystävällistä asumista ja palveluita Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa rakennuttamalla uutta, ostamalla ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Kojamon osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla. https://kojamo.fi/