Takaisin arkistosivulle
26.6.2019 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje kesäkuu 2019

Tämä on Kojamon ensimmäinen sijoittajauutiskirje, joka julkaistaan pääsääntöisesti aina osavuosikatsausten ja niitä seuraavien roadshow-kiertueiden jälkeen. Uutiskirjeen tarkoituksena on käydä läpi sijoittajan kannalta ajankohtaisia asioita ja teemoja, joita Kojamoon sijoituskohteena liittyy. Uutiskirje on saatavilla Kojamon sijoittajasivuilla ja se on myös mahdollista tilata omaan sähköpostiin.

Q1/2019

Osavuosikatsaus tammi–maaliskuulta 2019 julkistettiin 9.5.2019. Vuoden ensimmäinen neljännes sujui odotuksien mukaisesti, ja liikevaihto, nettovuokratuotto ja kassavirta ennen käyttöpääoman muutoksia (FFO) kasvoivat. Täsmensimme vuoden 2019 näkymiä FFO:n osalta: sen odotetaan olevan 130–143 miljoonaa euroa ilman kertaluonteisia kuluja, kun aiempi arvio oli 126–141 miljoonaa euroa. Muilta osin ohjeistus pysyi muuttumattomana.

Palvelutarjonnassa kehityimme vahvasti, kun verkkokaupan kautta tehtyjen sopimusten määrä ylitti jo 10 000 ja aiemmin syksyllä esitelty My Lumo -mobiilipalvelu tuli asukkaidemme käyttöön. Jatkamme palvelukehitystä yhdessä kumppaneidemme ja asiakkaidemme kanssa.

Taloudellinen asemamme oli katsauskauden lopulla vahva, ja olemme hyvässä asemassa investoimaan sopivien mahdollisuuksien löytyessä. Parhaillaan meillä on käynnissä ns. käänteinen kilpailutus, jossa rakennusyhtiöiltä on pyydetty ehdotuksia noin 100 miljoonan euron investointiaihioista.

Järjestimme osavuosikatsauksen julkaisun jälkeen tiedotustilaisuuden, jossa toimitusjohtaja Jani Nieminen ja CFO Erik Hjelt esittelivät katsauskauden tuloksen. Esityksen jälkeen oli mahdollisuus esittää kysymyksiä, ja keskustelua käytiin mm. FFO-ennusteen tarkentumiseen vaikuttavista tekijöistä. Vahvan operatiivisen kehityksen lisäksi korjauskulujen ja ajanmukaistamisinvestointien arvioidaan olevan ennakoitua pienemmät. Tallenne webcastista on saatavilla Kojamon sijoittajasivuilla.

Roadshowt ja sijoittajatapaamiset

Kojamo osallistui Goldman Sachsin järjestämään European Small & Mid Cap -seminaariin Lontoossa 10.5.2019, Kempenin järjestämään European Property -seminaariin Amsterdamissa 23.5.2019 ja lisäksi kävi roadshowlla Pariisissa 14.5.2019. Tapasimme näiden kolmen tapahtuman yhteydessä yhteensä 65 sijoittajaa tai analyytikkoa 44 eri yhtiöstä.

Kojamon eurooppalaisista verrokeista eroava toimintamalli herätti paljon kiinnostusta. Erityistä kiinnostusta on herättänyt Kojamon palvelulähtöinen liiketoimintamalli, joka palautteen perusteella vaikuttaa olevan Euroopan mittapuulla ainutlaatuinen. Esimerkiksi verkkokauppa, jonka kautta vuokrasopimuksen saa tehtyä vartissa, tekoälyn hyödyntäminen lämmityksessä ja yhteiskäyttöpalveluiden tarjoaminen ovat saaneet hyvin positiivisen vastaanoton käydyissä keskusteluissa, ja näille nähdään merkitystä kilpailuetuna.

Lisäksi keskustelua käytiin kiinteistöjen arvostusperiaatteista: Suomessa asuinkiinteistöt arvostetaan pääsääntöisesti kauppa-arvomenetelmällä, eli perustuen toteutuneihin asuntokauppoihin. Euroopassa tyypillisempi arvostustapa on tuottoarvopohjainen (yield). Syy erilaisiin arvostuskäytäntöihin tulee historiasta: tehtyjen asuntokauppojen hinnoista on Suomessa ollut saatavilla hyvin dataa, portfoliokaupoista ei vähäisestä määrästä johtuen historiassa juuri ollenkaan. Eroja on myös muun muassa vuokraus- ja sopimuskäytännöissä, joiden osalta Suomen markkinaa pidetään saadun palautteen perusteella houkuttelevana. Näiden erilaisten lähtökohtien ja käytäntöjen käsittely on ollut keskeisimpiä teemoja tapaamisissa.

Muuta ajankohtaista

Kempen aloitti Kojamon seurannan toukokuun alkupuolella. Kempenin seurannan aloituksen jälkeen Kojamoa seuraa nyt yhtiön tietojen mukaan 5 analyytikkoa.

6. kesäkuuta tiedotimme, että siirrymme 31.12.2019 alkaen käyttämään sijoituskiinteistöjen käyvän arvon määrittämisessä tuottoihin perustuvaa arvostusmenetelmää. Muutosta ei sovelleta takautuvasti. Lue lisää pörssitiedotteesta. 

Tulevat tapahtumat

Puolivuosikatsaus tammi–kesäkuulta 2019 julkaistaan 23.8.2019. Tulevista tapahtumista ja roadshowsta lisätietoa saatavilla Kojamon sijoittajakalenterista.

Maija Hongas, sijoittajasuhdepäällikkö, Kojamo Oyj, maija.hongas@kojamo.fi, puh. +358 20 508 3004

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö ja vuokra-asumisen rohkea uudistaja. Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista. Toimimme Suomen merkittävimmissä kasvukeskuksissa ja Lumo-brändimme tarjoaa vuokra-asumista sekä uudenlaisia palveluita kaupunkiasumiseen 50 vuoden kokemuksella. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa ja määrää rakennuttamalla uutta ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Kojamon osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla. https://kojamo.fi/

Lue lisää

5.4.2024 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje huhtikuu 2024

12.1.2024 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje tammikuu 2024

29.9.2023 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje syyskuu 2023

30.6.2023 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje kesäkuu 2023

5.4.2023 | Sijoittajauutiskirjeet

Sijoittajauutiskirje huhtikuu 2023