Takaisin arkistosivulle
3.7.2019 | Uutiset

Lumo-yhteiskäyttöautot nyt täyshybridejä

Yhteiskäyttöautot ovat olleet osa Lumo-kotien asukkaille tarjottavia palveluita jo vuodesta 2015 lähtien. Tänä kesänä kaikki Lumo-asukkaiden käytössä olevat henkilöautot ovat vaihtuneet itselataaviksi täyshybrideiksi.

Kaikki Lumo-kotien asukkaiden yhteiskäytössä olevat henkilöautot ovat nyt itselataavia täyshybridejä. Autot lataavat ajoneuvon akun jarrutusenergian talteenoton sekä polttomoottorienergian avulla ajon aikana. Itselataavaa hybridiä ei tarvitse erikseen ladata pistokkeesta, mikä lisää auton käytön vaivattomuutta.

Lumo-asukkaille tarjottava yhteiskäyttöautoverkosto on mittakaavassaan Suomen laajimpia ja yhteiskäyttöautot asukkaille tarjoaa Suomen suurin yhteiskäyttöautopalvelu 24Rent. Tällä hetkellä Lumo-asukkailla on käytössään yhteiskäyttöauto noin 30 osoitteessa ympäri Suomen. Yhteiskäyttöautoja hankitaan kysynnän mukaan lisää, myös uusiin asuntokohteisiin.

Lumo on vastuullisen vuokra-asumisen edelläkävijä, joka välittää ympäristöstä ja tarjoaa kestäviä yhteiskäyttöpalveluita. Yhteiskäyttöauto on yksi esimerkki asukkaille tarjottavista asumisen palveluista, jotka helpottavat asukkaiden elämää ja keventävät ympäristökuormaa.

Vuoden takaisessa liikenne- ja viestintäministeriön, Liikenneviraston ja Trafin tilaamassa tutkimuksessa selvisi, että ihmiset haluaisivat käyttää yhteiskäyttöautoja varsinkin normaalista arjesta poikkeavilla matkoilla. Kaupungeissa kaikkien ei tarvitse omistaa omaa autoa.

Yhteiskäyttöautojen suosion lisääntymisestä on monella tavalla hyötyä: yhteiskäyttöautoilla saadaan myös vähennettyä parkkipaikkojen määrää ja tarvetta.

”Jo 2 000 Lumo-asukastamme on rekisteröitynyt yhteiskäyttöauton käyttäjäksi. Parin viime vuoden aikana käyttäjämäärät ovat kasvaneet selvästi. Tähän ovat vaikuttaneet autoilun kallistuminen sekä asenteiden muuttuminen. Lisäksi ympäristöasiat ovat herätelleet ihmisiä”, kertoo Kojamon asiakkuuspäällikkö Pekka Kivistö.

Lumo-kotien yhteiskäyttöautot löytyvät helposti nimikoiduilta paikoiltaan Lumo-talojen parkkipaikoilta. Lumo tarjoaa asukkailleen ensimmäisen kahden tunnin ajon ilmaiseksi ja 24Rent-palvelun kanta-asiakkuuden, joka mahdollistaa auton vuokraamisen edullisempaan hintaan. Auton saa käyttöönsä ympäri vuorokauden ja sillä voi tehdä esimerkiksi viikonloppumatkan.

”Uusilla hybrideillä on mahdollisuus ajaa jopa yli puolet taajama-ajosta sähköllä. Lumo-kotien asukkaiden kollektiivinen kestävyysvaikutus on jo nyt huomattava, ja yhteiskäyttöautot ovat osa tulevaisuuden asumista. Mielestämme Lumo voi muuttaa maailmaa ja asenteita, yksi koti ja asukas kerrallaan”, kuvailee Kivistö lopuksi.

Lisätiedot

Pekka Kivistö, asiakkuuspäällikkö, Lumo-kodit, puh. 0400 948 750, pekka.kivisto@lumo.fi

Irene Kantor, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Kojamo Oyj, puh. 040 5359 227, irene.kantor@kojamo.fi

Matti Hänninen, toimitusjohtaja, 24 Rental Network Oy, puh. 09 4245 1481, matti@24rent.fi

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö ja vuokra-asumisen rohkea uudistaja. Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista. Toimimme Suomen merkittävimmissä kasvukeskuksissa ja Lumo-brändimme tarjoaa vuokra-asumista sekä uudenlaisia palveluita kaupunkiasumiseen 50 vuoden kokemuksella. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa ja määrää rakennuttamalla uutta ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Kojamon osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla. https://kojamo.fi/

Lue lisää

Lumo-yhteiskäyttöautot