Takaisin arkistosivulle
13.11.2015 | Uutiset

Lumo Kotinyt.fi ­-palvelulle kunnia­mai­nin­ta Vuoden Laatu­inno­vaatio -kil­pai­lussa

VVO-konserni on saanut kunniamaininnan Laatukeskuksen Vuoden Laatuinnovaatio -kilpailun suurten yritysten sarjassa. VVO:lle myönnettiin kunniamaininta lokakuussa lanseeratusta www.lumo.fi/kotinyt -palvelusta, joka on ainoalaatuinen asuntovuokraamo verkossa.

Suomalaiset arvostavat vuokra-asumisessa helppoutta, nopeutta ja hyvää palvelua. Kotinyt.fi-palvelu vastaa asiakkaiden toiveisiin ja muuttaa asiakkaiden roolin.

– Asiakas päättää vuokrakodin valinnasta ilman odottamista tai hakemuksia. Hän valitsee itselleen sopivan Lumo-vuokrakodin, maksaa ensimmäisen kuukauden vuokran ja muuttaa vaikka seuraavana päivänä, VVO-yhtymän palvelupäällikkö Piia Hyvärinen sanoo.

Tuomariston perustelu kunniamaininnalle oli: ”Kotinyt.fi-palvelu parantaa vuokraamisen arvostusta ja siirtää valitsemisen vallan asiakkaalle. Innovaatio edustaa uudenlaista ajattelua alalla ja on vahvasti asiakaslähtöinen.”

Asiakas asumisen paras asiantuntija

Palvelun julkistamisen jälkeen noin puolen tunnin sisällä vuokrattiin ensimmäinen asunto. Vuorokauden sisällä vuokrattiin kymmenen asuntoa ja ensimmäinen avainten luovutus oli jo seuraavana päivänä.

Palvelu sisältää tyytyväisyystakuun: jos asunnon markkinointitiedot eivät ole oikein, asiakas voi peruuttaa vuokrasopimuksen. Muussa tapauksessa sopimus on voimassa 3 kk ja jatkuu sen jälkeen toistaiseksi voimassa olevana, jos asiakas tai vuokranantaja ei ole sanonut sopimusta irti.

– Hoidamme asuntojen vuokrauksen itse ja vastaamme asunnoista asumisaikana, joten koko innovaation toteutuksen elinkaari on hallussamme. Tuotamme myös liiketoiminnan tarvitsemat ICT-palvelut.

Tasapuolinen palvelu kaikille

Palvelu on tasapuolinen kaikille asuntoa tarvitseville: riittää, että luottotiedot ovat kunnossa ja maksaa vuokransa. Täydellä tyytyväisyystakuulla varmistetaan, että asunto vastaa asiakkaan käsityksiä.

Asiakkaan kannalta tällä uudella palvelulla on suuri merkitys: vähemmän käyntejä tai muita yhteydenottoja asiakaspalveluun, ei turhia käyntejä asuntonäytöillä tai hakemuksen lähettämistä.

Laatukeskus järjestää Laatukilpailun vuosittain yhteistyössä Deloitten ja TEKESin kanssa. Suomessa laatuinnovaatiokilpailuun osallistui tänä vuonna noin 90 innovaatiota. Tuomaristo voi joka sarjassa valita tai jättää valitsematta yhden voittajan ja yhden kunniamaininnan saajan. Jos sarjassa ei ole tarpeeksi tasokasta ehdokasta, palkinto voidaan myös jättää jakamatta.

Lisätietoja:

Piia Hyvärinen, palvelupäällikkö, VVO-yhtymä Oyj, p. 020 508 3292, etunimi.sukunimi(at)vvo.fi

Viestintä, VVO-yhtymä Oyj, p. 040 561 7269, viestinta(at)vvo.fi

VVO-yhtymä Oyj on Suomen suurin markkinaehtoinen, yksityinen vuokranantaja, joka on tarjonnut 46 vuoden ajan monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista. Asuntovalikoima on laaja. Konserniin kuuluu lähes 41 000 vuokra-asuntoa eri puolilla maata. Markkinaehtoisia Lumo-asuntoja on yhteensä lähes 27 000 ja omakustannusperusteisia VVO-asuntoja lähes 14 000. Konserni työllistää noin 360 asumisen ammattilaista.

lumo.fi, vvo.fi

VVO-konserni on myös Suomen suurin kiinteistösijoittaja. Vuonna 2014 konserni käytti yhteensä noin 250 miljoonaa euroa vuokra-asuntonsa korjaukseen, uudisrakentamiseen ja ostoihin.

– Halusimme tuoda ensimmäisenä Suomessa vuokra-asumista ennennäkemättömällä tavalla helpottavan palvelun, jossa valta ja valinnanvapaus ovat asiakkaalla. Kotinyt.fi:n tarjoama suoravuokraus kääntää vanhat toimintatavat vuokra-asunnon hakemisesta asiakkaan valinnanvapaudeksi. Uskomme, että asiakas on oman asumisensa paras asiantuntija.