Takaisin arkistosivulle
17.4.2018 | Mediatiedotteet

Lumo-koteja Kontulaan erinomaisten liikenneyhteyksien varrelle yhteistyössä Firan kanssa

Lumo Kodit Oy rakennuttaa 79 vuokra-asuntoa Helsingin Kontulaan Keinulaudankuja 2:en. Lumo-asunnot valmistuvat Kontulan ostoskeskuksen ja metroaseman viereen syksyllä 2019. Hanke perustuu Firan ja Kojamon väliseen hankekehityssopimukseen.

Uudet vuokra-asunnot sijoittuvat Kontulan palveluiden ja joukkoliikenteen äärelle. Muun muassa metro, linja-autoliikenne ja kevyen liikenteen väylä ovat lähellä. Uudet asunnot ja täydennysrakentaminen alueelle kokonaisuutena parantaa ympäristön viihtyvyyttä. Vuokra-asunnot ovat enimmäkseen yksiöitä ja monipuolisiin yhteistiloihin on yhdistetty pesula ja kerhohuone.

– Hankkeen taustalla on tiivis kumppanuuskaavoitus yhdessä kaavoitusviranomaisten kanssa. Kumppanuuskaavoitus mahdollisti hyvän vuoropuhelun osapuolten välillä ja näin ollen yhteisten intressien mukaisen hankkeen edellytysten luomisen. Hanke on tavallista vaativampi, koska muun muassa metroradan yli tuleva kevyenliikenteen silta johtaa valmistuvaan kortteliin, ja silta pitää lyhentää. Erilaiset liikennettä koskevat muutokset vaativat osapuolilta malttia ja erityisen avointa suhtautumista toistensa tarpeisiin ja vaatimuksiin. Nyt tavoitteiden mukainen yhtälö toteutuu ja hanke saatiin käyntiin. Tästä yhteistyöstä olen erityisen iloinen, toteaa Firan hankekehitysjohtaja Lauri Kaunisvirta.

– Kontulan Keinulaudankuja 2:n vuokra-asuntojen sijainti on erinomainen keskellä palveluja ja liikenneyhteyksiä. Tämä investointi toteuttaa tehtäväämme luoda parempaa kaupunkiasumista. Sijainti ja hyvä palvelutarjonta ovat merkittäviä asukkaan arjen helppouden näkökulmasta, Kojamon kiinteistökehitysjohtaja Kim Jolkkonen kertoo.

Lisätiedot:

Kojamo Oyj, kiinteistökehitysjohtaja Kim Jolkkonen, puh. puh. 020 508 3208
Fira, hankekehitysjohtaja Lauri Kaunisvirta puh. 044 564 4872

Kojamo on vuokra-asumisen ja asuntosijoittamisen edelläkävijä, joka on uudistunut voimakkaasti viime vuosina. Uudistumisen avulla Kojamo voi luoda aidosti parempaa kaupunkiasumista nopeasti muuttuvassa maailmassa. Kojamo muuttaa suomalaista yhteiskuntaa yhdessä asiakkaiden, yritysten, kaupunkien ja muiden toimijoiden kanssa.
kojamo.fi
lumo.fi