Takaisin arkistosivulle
8.11.2019 | Uutiset

Kojamon kiinteistöihin hiilineutraali kaukolämpö: vähentää ylläpidon hiilijalanjälkeä 10 prosenttia

Kojamo Oyj Tiedote 8.11.2019 klo 10.00

Kojamon kiinteistöihin hiilineutraali kaukolämpö: vähentää ylläpidon hiilijalanjälkeä 10 prosenttia

Asuntosijoitusyhtiö Kojamon kiinteistöissä otetaan käyttöön Fortumin hiilineutraali kaukolämpö. Tämän seurauksena Kojamon hiilijalanjälki pienenee noin 6 900 hiilidioksiditonnia, joka on 10 prosenttia Kojamon kiinteistöjen ylläpidon hiilijalanjäljestä. Määrä vastaa noin 800 suomalaisen aiheuttamia vuotuisia hiilidioksidipäästöjä.

Kojamon kiinteistöissä käyttöön otettava Fortumin hiilineutraali kaukolämpö on tuotettu 100-prosenttisesti uusiutuvilla energiamuodoilla tai hukkalämmöllä, kuten pääasiassa uusiutuviin energiamuotoihin rinnastettavista jäteveden sisältämästä lämmöstä, palvelinkeskusten hukkalämmöstä, pelleteistä tai puuhakkeesta. Hiilineutraali kaukolämpö otetaan käyttöön 79 Kojamon kiinteistössä, eli noin 4 000 asunnossa, Espoossa, Kirkkonummella, Kauniaisissa, Tuusulassa ja Järvenpäässä.

”Energiatehokkuuden parantaminen on kiinteä osa ekologisempaa tulevaisuuden asumista ja ympäristövastuutamme. Hiilineutraaliin kaukolämpöön siirtyminen on tehokas keino pienentää kokonaishiilijalanjälkeämme”, kertoo Kojamon kiinteistöpalveluiden yksikönjohtaja Pasi Kujansuu.

Hiilineutraali kaukolämmön lisäksi Kojamon kaikissa kiinteistöissä on käytössä hiilivapaa, vesisertifioitu kiinteistösähkö. Kojamon uudistuotanto on toteutettu lähes nollaenergiarakennuksina vuodesta 2017 lähtien. Rakenteilla on jatkuvasti yli 1 000 asuntoa.

Lisätietoja: markkinointi- ja viestintäjohtaja Irene Kantor, Kojamo Oyj, puh. +358205083589, irene.kantor@kojamo.fi

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö ja asumisen rohkea uudistaja. Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista. Lumo-brändimme tarjoaa ympäristöystävällistä asumista ja palveluita Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa rakennuttamalla uutta, ostamalla ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Kojamon osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla. https://kojamo.fi/