Takaisin arkistosivulle
7.3.2018 | Mediatiedotteet

Kojamolle toinen osa Euroopan investointipankin 170 miljoonan euron rahoituksesta

Kojamo rakentaa tuhansia lähes nollaenergia-asuntoja Suomen kasvukeskuksiin

Kojamo ja Euroopan investointipankki (EIP) ovat tänään allekirjoittaneet pääomaltaan 95 miljoonan euron vakuudettoman lainasopimuksen. Rahoitus on toinen osa EIP:n 28.11.2016 myöntämästä 170 miljoonan euron pitkäaikaisesta rahoituksesta, joka käytetään lähes nollanergiatalojen rakentamiseen.

Rahoitusyhteistyö tukee erinomaisesti Kojamon tavoitetta olla kestävän kehityksen edelläkävijä. Kaikki Kojamon omaa tuotantoa olevat uudiskohteet toteutetaan lähes nollaenergiataloina. Niiden käytönaikainen energiankulutus ja tätä kautta myös hiilidioksidipäästöt ovat merkittävästi pienempiä kuin muussa asuntokannassa.

– Rahoitus kohdistuu uusiin lähes nollaenergiataloihin pääkaupunkiseudulla ja muissa Suomen kasvukeskuksissa. Olemme 1.3.2018 mennessä tehneet investointipäätökset jo 1 925 nZEB-periaatteella toteutettavan Lumo-vuokra-asunnon rakentamisesta, joista 467 asuntoa on jo valmistunut. Rakenteilla ja valmistelussa olevat nZEB-kohteet kattavat yhteensä 1 456 asuntoa. Tehtyjen investointipäätösten lisäksi suunnitteilla on lähes vastaava määrä nZEB-asuntoja, yhteensä 1 577 asuntoa. EIP:n rahoitus tukee osaltaan merkittävällä tavalla näitä investointeja, kertoo Kojamon toimitusjohtaja Jani Nieminen.

EIP:n myöntämät lainat kuuluvat Euroopan strategisten investointien rahaston ESIRin piiriin. Euroopan komission käynnistämä ESIR on osa Euroopan investointiohjelmaa, jonka tavoitteena on yksityisten investointien määrän lisääminen, talouskasvun nopeuttaminen ja työllisyyden parantaminen EU:n alueella.

Kuvassa vasemmalta: EIP:n varapääjohtaja Alexander Stubb, Kojamon toimitusjohtaja Jani Nieminen ja talousjohtaja Erik Hjelt lainasopimuksen allekirjoitustilaisuudessa 7.3.2018.

Lisätietoja:

Kojamo Oyj
Jani Nieminen, toimitusjohtaja, puh. 050 373 4847

Kojamo on vuokra-asumisen ja asuntosijoittamisen edelläkävijä, joka on uudistunut voimakkaasti viime vuosina. Uudistumisen avulla Kojamo voi luoda aidosti parempaa kaupunkiasumista nopeasti muuttuvassa maailmassa. Kojamo muuttaa suomalaista yhteiskuntaa yhdessä asiakkaiden, yritysten, kaupunkien ja muiden toimijoiden kanssa.