Takaisin arkistosivulle
30.8.2019 | Mediatiedotteet

Kojamo tehnyt sopimukset yli 900 asunnon rakentamisesta Helsingin seudulle

Kojamo Oyj Mediatiedote 30.8.2019 klo 15:45

Kojamo tehnyt sopimukset yli 900 asunnon rakentamisesta Helsingin seudulle

Kojamo on allekirjoittanut yhteistyösopimukset 905 vuokra-asunnon rakentamisesta Helsingin seudulle. Kojamo tiedotti aiemmin tänään sopimuksesta SRV:n kanssa 527 Lumo-asunnon rakentamisesta. Lisäksi Kojamo ja Hausia ovat tänään allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen noin 90 miljoonan euron arvoisten vuokra-asuntojen toteuttamisesta Espoon Niittykumpuun, Olariin ja Kirkkojärvelle. Tehdyt sopimukset lisäävät Kojamon tarjontaa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Keravalla.

Sopimus Hausian kanssa pitää sisällään yhteensä 5 kohdetta, joihin valmistuu yhteensä 378 Lumo-vuokra-asuntoa. Sopimukseen kuuluvien yksittäisten hankkeiden toteutuminen edellyttää tavanomaisten kaupan ehtojen täyttymistä. Sopimuksella ei ole merkittävää vaikutusta vuoden 2019 liikevaihtoon. Ensimmäiset kolme kohdetta valmistuvat vuonna 2020 ja kaksi muuta vuosina 2021 ja 2023. Asunnot ovat pääasiassa yksiöitä ja kaksioita, ja ne sijaitsevat erinomaisten kulkuyhteyksien ja palveluiden äärellä. Kohteiden alkutuotto on noin 4 prosenttia.

Kojamo tähtää alansa edelläkävijäksi myös kehittämällä uusia tehokkaita tapoja löytää sopivia investointikohteita. Tänään tiedotetut sopimukset ovat tulosta Kojamon keväällä järjestämästä niin kutsutusta käänteisestä kilpailutuksesta, jossa pyydettiin rakennusyhtiöiltä investointiaihioita suuruusluokaltaan noin 100 miljoonan euron hankekokonaisuuksille Helsingin seudulla.

”Yhteistyösopimukset ovat osa strategiamme vahvaa etenemistä. Olemme onnistuneet kasvamaan strategiamme mukaisesti, minkä on mahdollistanut kykymme löytää sopivia investointikohteita monesta eri lähteestä. Sopimukset ovat osoitus siitä, että kykenemme toimimaan nopeasti sopivan investointikohteen löydyttyä”, kertoo Kojamon toimitusjohtaja Jani Nieminen.

Kojamon strategiana on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun Suomen kasvukeskuksissa, joissa vuokra-asuntojen kysyntä kasvaa kaupungistumisen ja vuokralla asumisen suosion kasvun vuoksi. Tavoitteena on kasvattaa sijoituskiinteistöjen käypä arvo 6 miljardiin euroon vuoden 2021 loppuun mennessä.

Lisätietoja:

Ville Raitio, Kojamo Oyj, liiketoimintajohtaja, omistaminen ja sijoittaminen, puh. 020 508 3012

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö ja vuokra-asumisen rohkea uudistaja. Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista. Toimimme Suomen merkittävimmissä kasvukeskuksissa ja Lumo-brändimme tarjoaa vuokra-asumista sekä uudenlaisia palveluita kaupunkiasumiseen 50 vuoden kokemuksella. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa ja määrää rakennuttamalla uutta ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Kojamon osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla. https://kojamo.fi/