Takaisin arkistosivulle
4.3.2021 | Mediatiedotteet

Kojamo Oyj:n vuosikertomus vuodelta 2020 sisältäen vastuullisuusraportin on julkaistu

Kojamo Oyj Mediatiedote 4.3.2021 klo 10.00

Kojamo Oyj:n vuosikertomus vuodelta 2020 sisältäen vastuullisuusraportin on julkaistu

Kojamo on julkaissut vuosikertomuksen vuodelta 2020 sisältäen myös yhtiön vastuullisuusraportin. Onnistuimme luomaan kannattavaa kasvua poikkeusvuodesta huolimatta. Vuosikertomuksemme tarjoaa tietoa Kojamon liiketoiminnasta, toimintaympäristöstä ja strategian etenemisestä.

Osana vuosikertomusta julkistimme myös vastuullisuusraportin, jossa kerromme vastuullisuustyömme etenemisestä. Raportti on laadittu ensimmäistä kertaa Global Reporting Initiativen (GRI) Core-tason mukaisesti. Jatkamme myös raportointia EPRA:n (European Public Real Estate Association) vastuullisuusraportoinnin parhaita käytäntöjä koskevien suositusten mukaan. Vastuullisuusraportissa kerromme vastuullisuustyöstämme uuden vastuullisuusohjelmamme painopistealueiden mukaisesti sekä julkaisemme ensimmäistä kertaa vastuullisuuden avainluvut. Kerromme vuosikertomuksessa myös tarkemmin vastuullisuuden sitoumuksistamme ja tavoitteistamme.

Vuosikertomus julkaistaan sähköisenä, ja se löytyy osoitteesta https://kojamo.fi/vuosikertomus2020. Kojamon vuosikertomuskokonaisuus muodostuu vuosikertomuksen lisäksi 18.2.2021 julkaistuista hallituksen toimintakertomuksesta ja tilinpäätöksestä, selvityksestä hallinto- ja ohjausjärjestelmästä sekä palkitsemisraportista, jotka ovat saatavilla samassa osoitteessa.

Vastuullisuuden kehityksen vuosi 2020

Vuosi 2020 oli merkittävä vastuullisuustyömme edistämisen kannalta. Julkistimme joulukuussa vastuullisuusohjelmamme, joka ohjaa myös vastuullisuusraportointiamme. Vastuullisuusohjelmamme perustuu Kojamon strategiaan ja visioon luoda parempaa kaupunkiasumista. Olemme vastuullisuusohjelmallamme sitoutuneet YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja kiinteistöjemme hiilineutraaliin energiankäyttöön vuoteen 2030 mennessä.

Ohjelman tueksi toteutimme vastuullisuuden olennaisuusanalyysiin, jonka pohjalta muodostimme neljä vastuullisuuden painopistealuetta. Nämä ovat kestävien kaupunkien rakentaja, paras asiakaskokemus, osaavin henkilöstö ja energinen työpaikka sekä vastuullinen yrityskansalainen. Vastuullisuusohjelmamme tukipilarit ovat pitkän tähtäimen kannattavuuden ja kasvun varmistaminen, kestävä ja vastuullinen toiminta sekä läpinäkyvä vastuullisuusviestintä ja -raportointi.

Vuoden 2020 vastuullisuustyömme tunnustuksista merkittävin oli kansainvälisessä kiinteistöalan GRESB-vastuullisuusarvioinnissa (Global Real Estate Sustainability Benchmark) menestyminen. Osallistuimme GRESB-arviointiin ensimmäistä kertaa ja saimme hyvän tuloksen, 70 pistettä sadasta. Tuloksellamme ylitimme sekä vertailuryhmämme että ensi kertaa raportoivien yritysten keskimääräisen tuloksen sekä ansaitsimme Green Star -tunnustuksen, ja kolme tähteä viidestä.

Lisätietoja:

Maija Hongas, sijoittajasuhdepäällikkö, Kojamo Oyj, puh. 020 508 3004
Hannamari Koivula, vastuullisuuspäällikkö, Kojamo Oyj, puh. 020 508 4209

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö ja asumisen rohkea uudistaja. Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista. Lumo-brändimme tarjoaa ympäristöystävällistä asumista ja palveluita Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa rakennuttamalla uutta, ostamalla ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Kojamon osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla. https://kojamo.fi/