Takaisin arkistosivulle
21.9.2020 | Uutiset

Kojamo investoi kasvukeskusten lisäksi hiilinielujen syntymiseen

Kojamo metsittää Suomeen uutta hiilinielua maapallon vapaapäivän kunniaksi ja kompensoi kaikki Nollapäästöpäivän 21.9.2020 aikaiset hiilidioksidipäästöt henkilöstönsä työn vaikutusten osalta.

Kojamo osallistuu Nollapäästöpäivään 2020 metsittämällä Suomeen uutta hiilinielua. Hiilinielun suuruus kattaa Kojamon koko henkilöstön työympäristössään aiheuttamat hiilidioksidipäästöt Nollapäästöpäivän ajalta. Lisäksi Kojamo istuttaa kunkin työntekijänsä nimissä puuntaimen eli yhteensä yli 300 tainta ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Kompensaatio toteutetaan yhteistyössä Reforest Finland Oy:n kanssa. Puun taimien istutus toteutetaan Kangasalalle keväällä 2021, jonka jälkeen puiden kasvua seurataan Reforestin karttapalvelun avulla. Puut saavat kasvaa rauhassa ainakin 60 vuotta.

”Kompensaatiokumppaniksemme valikoitui kotimainen Reforest, joka kykeni osoittamaan, että heidän kompensaatiomallinsa on luotettava ja aidosti luonnolle hyväksi, yhdistäen meille tärkeitä näkökulmia, kuten kotimaisuus ja konkreettiset toimet ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Tällä mallilla myös henkilöstömme pääsee jälleen kerran osallistumaan tärkeään hankkeeseen”, Kojamon vastuullisuuspäällikkö Hannamari Koivula kertoo.

Reforest – pihkassa puhtaampaan tulevaisuuteen

Reforest Finland Oy luo uusia hiilinieluja Suomeen metsittämällä jättö- ja hukkamaata vastuullisesti ja läpinäkyvästi. Reforestin hiilinielut tehdään kuntien ja kaupunkien joutomaille, jotka eivät ole metsittyneet itsestään. Metsitettävän alueen hiilensidontakyky perustuu Luonnonvarakeskuksen tekemään hiilinielulaskelmaan, jossa otetaan huomioon istutusalueen olosuhteet ja istutettavat puulajit. Laskelma on tehty 60 vuoden kasvuajalle. 

”Olemme yhteistyöstä innoissamme ja haastamme muut yritykset seuraamaan Kojamon esimerkkiä osallistumalla sekä Nollapäästöpäivään että hiilinielujen luomiseen”, Reforest Finland Oy:n toimitusjohtaja Atte Borgenström toteaa.

Nollapäästöpäivä – maapallon vapaapäivä

Nollapäästöpäivä on Climate Leadership Coalitionin (CLC) luotsaama kampanja. Nollapäästöpäivän tavoitteena on antaa maapallolle vapaapäivä fossiilisten polttoaineiden käytöstä, kiinnittää huomiota yksilöiden omien valintojen aiheuttamiin ilmastovaikutuksiin ja herätellä tekemään kestävämpiä kulutusvalintoja. Tänä vuonna teemapäivää vietetään maanantaina 21.9.2020. 

Kojamo on CLC:n jäsen ja sitoutunut lisäämään tietoisuutta ilmastonmuutoksen hillintään ja yritystoimintaan liittyvistä kysymyksistä. Kojamo kannustaa aktiivisesti työntekijöitään ja Lumo-kotien asukkaita ilmastoviisaisiin tekoihin arjessa käytännön vinkkien ja erilaisten tempausten avulla.

Lisätietoja: 

Hannamari Koivula, vastuullisuuspäällikkö, Kojamo Oyj, puh. 040 581 9921, hannamari.koivula@kojamo.fi
Atte Borgenström, toimitusjohtaja, Reforest Oy, puh. 040 450 7660, atte.borgenstrom@reforest.fi 

 

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö ja asumisen rohkea uudistaja. Tehtävämme on luoda parempaa kaupunkiasumista. Lumo-brändimme tarjoaa ympäristöystävällistä asumista ja palveluita Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa. Kehitämme aktiivisesti sijoituskiinteistöjemme arvoa rakennuttamalla uutta, ostamalla ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta. Kojamon osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla. https://kojamo.fi/

Lue lisää

Nollapäästöpäivä
Hiilisäästäjä Kojamo
Reforest Finland Oy