Takaisin arkistosivulle
11.11.2016 | Uutiset

Koirasaaren Valot – osallistava yhteisötaideprojekti

Kaisa Barbieri ja Raita Virkkunen

Valoverstas 19.11.2015 klo 14-17
klo 18 valot syttyvät
Koirasaarentie 23, 00590 Helsinki

Yhteistyökumppanit ja tukijat: VVO-konsernin Lumo

Koirasaaren valot on Raita Virkkusen ja Kaisa Barbierin ideoima ja koordinoima osallistava yhteisötaidehanke, jonka tavoitteena on taideprojektin muodossa luoda ja vahvistaa naapuriverkostoja sekä kohottaa taloyhtiön ilmettä kollektiivisella valoteoksella. Koirasaaren valot -hanke sijoittuu Helsingin Kruunuvuorenrannassa sijaitseviin VVO-konsernin Lumo-vuokrakoteihin osoitteessa Koirasaarentie 23. Talossa on yhteensä 85 kotia. Hanke kutsuu yhteen eri-ikäisiä ja -taustaisia ihmisiä luomaan hyvinvointia, viihtyvyyttä ja yhteisöllisyyttä.

Hankkeessa taloyhtiön asukkaat suunnittelevat ja toteuttavat yhdessä talojen kokonaisvaltaisen jouluvalaistuksen. Asukkaat valaisevat kotiensa ikkunat jouluvaloilla omalla tyylillään niin, että lukuisten yksityisten kotien jouluvalot yhdessä muodostavat visuaalisen kokonaisuuden. Lisäksi asukkaat toteuttavat yhdessä laajemman valoteoksen taloyhtiön yhteisiin tiloihin. Installoidut jouluvalot jäävät muistuttamaan asukkaita yhteisestä hankkeesta ja yhdessä tekemisestä. Yhteisöllinen valoteos tuo valoa paitsi asukkaille myös niille jotka näkevät talon ulkoapäin. Koirasaaren valot on poikkeuksellinen valoteos, koska sen toteuttamiseen osallistuvat lukuisat yksityishenkilöt. Teoksessa yksityisistä tiloista muodostuu julkinen tilateos. Tämäntyyppinen kollektiivinen teos tuo intiimin lisän alueen julkisten valoteosten sarjaan ja lisää asukkaiden yhteenkuuluvuutta ja viihtyvyyttä.

Alusta ihmisten kohtaamiselle

Jouluvalaistuksen toteutuksen yhteyteen taloyhtiössä järjestetään valoverstas, jonka puitteissa on valosuunnittelua, kranssiaskartelua ja pientä tarjoilua. Valoverstaan tavoitteena on koota taloissa asuvat ihmiset yhteen ja luoda alusta ihmisten kohtaamiselle. Valoverstas toteutetaan Koirasaarentie 23:n kerhohuoneella la 19.11.2015 klo 14-17. Valot syttyvät koteihin klo 18.

Koirasaaren valot on osa Lumo-vuokrakotien kanssa yhteistyössä toteutettavaa asukasaktivointihanketta, josta vastaa yhteisötaiteilija Raita Virkkunen, taidekäsityöläinen Kaisa Barbieri, sekä asiakkuuspäällikkö Pekka Kivistö VVO-konsernista. Taidehankkeemme pilotoi uudenlaista tapaa luoda yhteisöllisyyttä toimimalla yhteistyössä asuntoja vuokraavan yrityksen kanssa. Näin talo voi fyysisten puitteiden lisäksi tarjota myös sosiaalista ja esteettistä hyvinvointia.

Yhteystiedot:

Kaisa Barbieri 044 313 0837, kaisa.barbieri@gmail.com

Raita Virkkunen 040 705 4466, rvirkkunen@gmail.com

Pekka Kivistö 0400 948 750, pekka.kivisto@vvo.fi

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa vuokra-asuntoja ja asumisen palveluita Suomen kasvukeskuksissa. Asuntosijoitusyhtiön visiona on olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta.