Takaisin arkistosivulle
15.7.2015 | Uutiset

Kehärata helpottaa Veromiehen ja Leinelän asukkaiden elämää

Kauan odotettu kehärata muodostaa joukkoliikenteen tärkeän runkoyhteyden Vantaankosken asemalta lentoaseman kautta Tikkurilaan. Sydämen muotoinen kaupunkirata otettiin käyttöön 1. heinäkuuta.

Leinelan avajaiset.jpg

Radalle tuli ensimmäisessä vaiheessa viisi uutta asemaa: Vehkalan, Kivistön, Aviapoliksen, Lentoaseman sekä Leinelän asemat. VVO:lla on asuintaloja sekä Leinelässä että Aviapoliksen tuntumassa olevan Veromiehen alueilla.

Leinelän asemalla järjestettiin avajaisjuhla, missä alueen päiväkodin lapset lauloivat Pienen pieni veturi -kappaleen, ja Teho Majamäki ja Tapani Rinne esittivät kehäradalle tekemänsä sävellyksen Marigold. Ilmassa oli innokkaan odotuksen tunnelmaa. Moni paikalla ollut lähialueen asukas totesi iloiten radan tuovan selvästi enemmän kallisarvoista aikaa elämään.
Asemavarauksia rakennetaan vielä Petakseen, Viinikkalaan ja Ruskeasantaan. Ne mahdollistavat aseman rakentamisen paikalle myöhemmin tulevaisuudessa. Lapinkylään puolestaan tehdään tekninen valmius aseman rakentamiseen.

Sisäänkäynti asemalta lentokentälle valmistuu syksyllä

Lentoaseman juna-asema avautui matkustajaliikenteelle perjantaina 10.7.2015, jolloin Kehäradan I- ja P-junat alkoivat pysähtyä asemalla. Aluksi matkustajia palvelee lentoaseman juna-asemalla Tietotien puoleinen sisäänkäynti, jolta voi jatkaa matkaa lentoaseman terminaaleihin joko maksuttomalla bussilla tai kävellen. Suora sisäänkäynti juna-asemalta lentoaseman terminaaliin avautuu arvioiden mukaan lokakuussa.

Maksuton bussikuljetus Tietotien sisäänkäynnin ja lentokentän terminaalien välillä toimii Terminaalinpuoleisen sisäänkäynnin avaamisen asti. Bussien vuoroväli ja matka-aika terminaaleihin on 5-10 minuuttia ja ne kulkevat junien liikennöintiaikana.

Alueelle on myös tehty opastettu jalankulkureitti Tietotien sisäänkäynnin ja terminaalien välille. Kävelymatka Tietotien sisäänkäynniltä terminaali 1:een on noin 350 metriä ja terminaali 2:een noin 700 metriä.

Lue lisää kehäradasta.