Takaisin arkistosivulle
9.9.2016 | Uutiset

Julkisuudessa vääriä tietoja Y-Säätiö-kaupan toteutuksesta

Julkisuudessa on valitettavasti ollut esillä vääriä tietoja koskien Y-Säätiölle myytyjen pitkän korkotuen vuokra-asuntojen kaupan toteutusta. Olennaista on, että kyseiset vuokra-asunnot ovat vuokranmääritykseltään omakustannusperusteisia, jolloin vuokralaisilta saa periä asuinhuoneistosta vuokraa enintään kulujen verran.

ARA teki päätökset VVO-konsernin ja Y-Säätiön omistaman Kiinteistö Oy M2-Kodit välisessä kaupassa. ARAn tehtävä oli ostajan nimeäminen ja enimmäiskauppahinnan määrittäminen laissa yksilöidyin periaattein. Kauppa toteutettiin suorana kiinteistökauppana, joka on vakiintunut tapa tehdä kauppaa rajoituksenalaisista kohteista. ARAn vahvistama omien varojen indeksikorjattu luovutuskorvaus oli yhteensä 68 miljoonaa euroa.

Korjausinvestoinnit ovat VVO-konsernille tärkeä osa pitkäjänteistä toimintaa. Konserni korjaa vuokra-asuntoja 80 – 100 miljoonalla eurolla vuosittain. Lisäksi yhtiö investoi uudiskohteisiin ja vuokra-asuntojen ostoihin merkittävästi: viimeksi kuluneen viiden vuoden aikana olemme investoineet yhteensä 1,5 miljardia euroa. Investoinneilla on myös tärkeä työllistävä vaikutus.

VVO-konserni haluaa myös jatkossa kasvattaa vuokra-asuntojen määrää ja siten helpottaa esimerkiksi työn perässä kasvukeskuksiin muuttavien asuntotilannetta.

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa vuokra-asuntoja ja asumisen palveluita Suomen kasvukeskuksissa. Asuntosijoitusyhtiön visiona on olla asumisen edelläkävijä ja asiakkaan ykkösvalinta.