Takaisin arkistosivulle
21.6.2011 | Uutiset

Jätkäsaaren esittelytila Huuto­konttori vihittiin käyttöön – VVO:lle kaksi kohdetta Jätkä­saareen

Helsingin eteläkärjessä sijaitseva Jätkäsaari tunnetaan Viroon suuntautuvasta matkustajaliikenteestä ja Madonnan vuonna 2009 Jätkäsaaressa pitämästä konsertista. Alueella on kuitenkin aloitettu 2010 rakennustyöt ja tulevien vuosien aikana Jätkäsaareen rakentuu 17 000 asukkaan ja 6 000 työpaikan asuntoalue.

VVO:lla on Jätkäsaaressa kaksi kohdetta. Sitran ja SRV:n kanssa yhteistyössä rakennettava hiilijalanjäljen pienentämiseen pyrkivä Low2No asuin- ja toimistokortteli sekä korttelin vieressä sijaitseva Jätkän Ruusu-nimellä kulkeva kokeilevan pienasuntomallin asuintalo. Jälkimmäisestä tekee erityisen kestävälle kehitykselle asetetut tavoitteet kuten autottomuus ja pienten asuntokuntien tarpeiden huomioiminen rakentamisessa.

Kansainvälisestä työryhmästä (ARUP – Sauerbruch Hutton – Experientia) koostuva Low2No-hanke puolestaan sai 14.6.2011 arvostetun kansainvälisen innovaatiopalveluiden palkinnon (National Prize for Innovation in Services), jonka luovutti Experientialle Italian presidentti Giorgio Napolitano heidän panoksestaan Low2No-hankkeessa.

Alueen tunnettuutta lisätään jatkossa alueella sijaitsevassa Huutokonttorissa. Tavoitteena on, että kaupunkilaiset pääsevät tutustumaan alueen suunnitelmiin ja rakennustöiden etenemiseen Huutokonttoriin kootun infokeskuksen avulla. Erikoisuutena Huutokonttorissa on kuudesta 46 tuuman kosketusnäytöstä koostuva kaupunkiseinä, jolla vierailijat pystyvät seuraamaan alueen toimijoiden esittelyjä sekäJätkäsaaren Facebook-profiilin julkaisuja. Näyttöihin on mahdollista lisätä myös ääntä ja liikkuvaa kuvaa. Vastaavia näyttöjä on kokeiltu lähinnä ulkomailla muun muassa Sanghain maailmannäyttelyssä jaSiemensin pääkonttorissa Saksassa. Myös Nasa on tilannut näytön.

Sitran Low2No-kortteli esitellään yhdessä Sitran ja SRV:n kanssa, Myös VVO tulee esittelemään omia kohteitaan Huutokonttorin näytöillä.

Kaupunkilaisille avoimia Jätkän tupareita vietetettiin 14.6.2011 Huutokonttorilla. Huutokonttorin sekä Jätkäsaaren ja Ruoholahden yhdistävän Crusellin sillan vihkii Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen.

Kuvia Huutokonttorista: http://vvo.kuvat.fi/kuvat/projektit/jatkasaari/huutokonttori/
Huutokonttorin seinäplanssit: http://vvo.kuvat.fi/kuvat/projektit/jatkasaari/huutokonttori_planssit/
Lisätietoja:
Marjaana Kivioja, viestintäpäällikkö, VVO-yhtymä Oyj puh. 020 508 3589
Sampsa Kettunen, verkkotiedottaja, VVO-yhtymä Oyj puh. 020 508 3347

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.