Takaisin arkistosivulle
5.8.2015 | Uutiset

Helsinkiin kaukojäähdytettyjä vuokrakoteja

150220_vvo_messeniuksenkatu_as24_c015_v04_sRGB.jpg

VVO-konserni tuo kaukojäähdytyksen myös vuokra-asuntoihin. Töölössä Messeniuksenkadulla sijaitsevassa kiinteistössä on 25 Lumo-kotia, joita peruskorjataan parhaillaan tämän päivän tasolle.

Vuonna 1941 rakennettu seitsemänkerroksinen hissillinen talo kunnostetaan sen suojeltua julkisivua kunnioittaen. Pintojen, kylpyhuoneiden ja keittiöiden lisäksi talon ja huoneistojen sähkö- ja tietoverkot uusitaan. Samalla kiinteistöön asennetaan ilmanvaihtojärjestelmä lämmön talteenotolla ja tuloilman viilennyksellä. Ullakolle rakennetaan kaksi uutta asuntoa, joissa on huoneistokohtainen jäähdytys ja muissa asunnoissa on tuloilman viilennys.

Asukkaat pääsevät muuttamaan uudistuneisiin, kaukojäähdytettyihin koteihin marraskuussa 2015.

– Kaukojäähdytys yleistyy kovaa vauhtia kerrostalokodeissa. Siitä on tulossa myös asumisessa standardi samaan tapaan kuin ilmastointi autoissa. Alkuvuosina sekin oli luksustuote, nykyään ilmastointi on jo kaikissa automalleissa, jäähdytysliiketoiminnan päällikkö Kosti Koski Heleniltä sanoo.

Kaukojäähdytys sopii sekä vanhoihin että uusiin rakennuksiin, ja se voidaan asentaa hyvin myös jälkikäteen esim. putkiremontin yhteydessä.

– Uusissa asunnoissa Helsingin keskustassa jäähdytys on muutaman vuoden kuluttua oletusarvo. Haluamme olla asumisen edelläkävijä ja vastata mahdollisuuksien mukaan huomisen odotuksiin jo nyt, VVO:n kiinteistökehityksen yksikönjohtaja Kimmo Rintala sanoo.

Lisätiedot:
Kosti Koski, jäähdytysliiketoiminnan päällikkö, Helen Oy, puh. 040 846 6089
Kimmo Rintala, kiinteistökehityksen yksikönjohtaja, VVO-yhtymä Oyj, puh. 020 508 3520

Lisätietoja Messeniuksenkadun kodeista täällä.

Faktat:

. Helenin kaukojäähdytysjärjestelmän avulla kerätään helsinkiläisistä kodeista, toimistoista ja kauppakeskuksista talteen auringon, koneiden ja laitteiden sekä ihmisten tuottamaa lämpöä.
. Kaukojäähdytys tuotetaan kesäkaudella ensisijaisesti lajissaan maailman suurimman lämpöpumppulaitoksen ja valtavien jäähdytysenergiavarastojen avulla.
. Kaukojäähdytyksen avulla kiinteistöissä oleva ylimääräinen auringon lämpö voidaan jalostaa hyötykäyttöön sopivaksi ja edelleen siirtää takaisin kaukojäähdytysasiakkaille

Helen Oy
Helen Oy:n energiantuotanto on palkittu maailman tehokkaimpana. Meillä on lähes 400 000 asiakasta eri puolilla Suomea, katamme kaukolämmöllä yli 90 % Helsingin lämmitystarpeesta ja laajennamme energiatehokasta kaukojäähdytystä Helsingissä. Kehitämme yhä ympäristöystävällisempiä ja innovatiivisempia ratkaisuja asiakkaidemme parhaaksi. Tavoitteemme on saavuttaa energiantuotannossamme sataprosenttinen hiilineutraalius. Haluamme tarjota asiakkaillemme maailman parasta kaupunkienergiaa.

VVO-yhtymä Oyj lyhyesti
VVO-yhtymä Oyj on Suomen suurin markkinaehtoinen, yksityinen vuokranantaja, joka on tarjonnut yli 45 vuoden ajan monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista. Asuntovalikoima on laaja. Konserniin kuuluu yli 40 000 vuokra-asuntoa eri puolilla maata. Markkinaehtoisia Lumo-asuntoja on yhteensä lähes 27 000 ja omakustannusperusteisia VVO-asuntoja lähes 14 000.