Takaisin arkistosivulle
11.10.2010 | Uutiset

Hämeenlinnan Rakuunankatu 3 valmistuu 1.11.2010

Ahveniston kaupunginosaan, Poltinahon uudelle asuinalueelle valmistuu 1.11 puolikaaren muotoinen uudiskohde, joka käsittää 60 korkotuettua vuokra-asuntoa. Huoneistoista 10 sopii myös ikääntyvien ihmisten tarpeisiin. Lisäksi 18 asuntoa on välivuokrattu Validia Palvelut Oy:lle palveluasunnoiksi, sekä kahdeksan määräaikaisasunnoiksi. VVO:n asukkaat voivat tarvittaessa ostaa palvelutalosta koti-, hoiva- ja ruokapalveluja.

Poltinaho sijaitsee noin kahden kilometrin päässä keskustasta, hyvien ulkoilumahdollisuuksien ja palveluiden lähellä. Alue on historiallisesti arvokasta kasarmialuetta, jossa on päätetty pääsääntöisesti säilyttää vanhat rakennukset ja muuttaa ne asuinkäyttöön. VVO on saanut olla mukana muodostamassa monipuolista kaupunkirakennetta hyödyntäen olemassa olevia ympäristötekijöitä ja historiaa.

– Koko rakennushanke on sujunut moitteettomasti, ja kohde valmistuu jopa kaksi kuukautta etuajassa, sillä alkuperäisen urakkasopimuksen mukaan valmistumisajankohta on 31.12.2010. Uusien asukkaiden vuokrasopimukset alkavat 1.11.2010, kohteen valvoja Jukka Virta summaa.

Poltinahon uusi asuinalue on ollut paljon esillä ja se on herättänyt kiinnostusta.
– Rakuunankatu 3 on muodoltaan erikoinen, ja erikoisuuden kautta kohde on saanut paljon huomiota koko Hämeenlinnassa. Kohteen myötä myös VVO:n tunnettuus ja maine ovat varmasti kasvaneet, myyntineuvottelija Pia Westermarcksanoo.

Hissillisessä 3-4 kerroksisessa kaaritalossa asukkaiden yhteiskäytössä on talopesuloiden ja ylimpien kerrosten saunatilojen lisäksi 1800-luvun kasarmin pyörävarasto, joka on kunnostettu piharakennukseksi ja harrastustilaksi. Yhteisöllisyyttä lisää myös piharakennukseen rakennettu takka ja kesäkeittiötilat.

Tasokkaassa kohteessa on pääasiassa pienehköjä 2h+kk -asuntoja, joiden koko vaihtelee 42 m²:n ja 61 m²:n välillä. Kohteesta kuitenkin löytyy myös kymmenkunta kolmiota, joista pienin on hieman alle 60 ja suurin 78,5 m². Tällä hetkellä vapaana on vain yksi seniorille soveltuva 58 m²:n kaksio.

Uudet asukkaat saavat avaimensa 29.10. kohteella järjestettävässä avaintenjakotilaisuudessa.
– Myös paikallismediaa on pyydetty paikalle seuraamaan Poltinahon uuden kaava-alueen ”lippulaivan” sisäänajoa, Hämeenlinnan VVO-kotikeskuksesta vinkataan.

Lisätietoja:
Jukka Virta, puh. 020 508 4243

Asuntojen vuokraus:
VVO-kotikeskus Hämeenlinna, puh. 020 508 4200

VVO-yhtymä Oyj tarjoaa Lumo- ja VVO-brändeillä turvallista, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä asumisen palveluiden valikoiman erilaisiin elämäntilanteisiin. Seuraavan kolmen vuoden aikana VVO-konsernin tavoite on investoida voimakkaasti asuntotarjonnan kasvuun rakennuttamalla uutta ja ostamalla jo olemassa olevaa kiinteistökantaa.